• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerFoodservice31. 08. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Her finder man landets bedste vinkort

DrikkevarerFoodservice31. 08. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Star Wine List har netop offentliggjort deres priser for de bedste vinkort og holdene, der står bag dem. Alchemist og Admiralgade 26 figurerer flere gange, og opnår begge to første pladser, eller Gold Stars, som de hedder i Star Wine List regi.

De mange vindere af Star Wine Lists priser.

– Alchemist har med omhu sammensat et beundringsværdigt vinkort som sætter fokus på det brede spektrum af fantastiske producenter. Der er adskillige årgange, de mindre og morgendagens stjerner, samt de allerede mest velkendte og etableret producenter, siger jury medlem og Master of Wine Heidi Mäkinen.

– Vinkortet på Admiralgade 26 længe været et fyrtårn i branchen, og det er bemærkelsesværdigt, at deres vinkort fortsætter med at vise deres store kærlighed til al vinens mangfoldighed. Deres modne synspunkt i udvalget af vinene, dybden af årgange, utroligt rimelige priser, mm, er synligt i dette godt pakkede og flotte vinkort, siger jurymedlem og top sommelier Pascaline Lepeltier.

– Jeg flyttede for nyligt tilbage til København og har endnu ikke haft mulighed for at udforske byen så meget som jeg har kunnet ønsket mig, derfor har det været en endnu større fornøjelse at udforske landets vinkort via Star Wine List. I det store hele er der sket virkeligt meget på kort tid. Der er i dag kommet en større dybde og modenhed, hvorimod for et årti siden, var nogle enkelte juveler, det var mere spredt og samtidigt mere rebelsk. Vores vindere er gode eksempler på dette, hvor Alchemist indtager den øverste plads på podiet i Grand Prix kategorien: det er en restaurant der på kort tid er blevet verdens anerkendt for deres holistiske tilgang til en middagsoplevelse – og vinkortet er ingen undtagelse, siger Arvid Rosengren, Jury medlem og Verdens bedste Sommelier 2016.

Star Wine List of the Year er en fejring af de bedste vinkort verden over og holdene bag dem. I Danmark blev der uddelt priser i 9 forskellige kategorier, hvor hver vinder blev tildelt en “Gold Star”. Dette års event blev afholdt i samarbejde med Dansk Sommelier Forening. Austrian Wine, Wines of Germany, og Nyetimber sponsorerede hver deres kategori.

Vinderne

By the glass
Bedste udvalg af vine på glas
Gold Star: Bar’Vin, København
Silver Stars:
● Alchemist, København
● Atelier 33, Aarhus
● Kong Hans Kælder, København
● Terroiristen Vinbar, København
● Visselulles Vinbar, Sønderborg

Best Austrian Wine List
Det bedste østrigske udvalg er præsenteret af Austrian Wine
Gold Star: Admiralgade 26, København
Silver Stars:
● Geranium, København
● Jordnær, Gentofte
● LAGO, København
● Syttende, Sønderborg

Best German Wine List
Det bedste tyske udvalg er præsenteret af Wines of Germany
Gold Star: Syttende, Sønderborg
Silver Stars:
● Alchemist, København
● Geranium, København
● Lyst, Vejle
● Møntergade, København
● Nr.30, København

Special Jury Prize
Denne prise er givet til en restaurant som har et vinkort der gør noget ekstraordinært
Gold Star: LAGO, København
Sustainable Wine List
Denne pris er præsenteret af Djuce
Gold Star: Amass Restaurant, København
Silver Stars:
● BRACE, København
● LAGO, København
● Nr.30, København
● Restaurant Camino, København

Sparkling Wine List
Bedste mousserende udvalg er præsenteret af Nyetimber
Gold Star: Alchemist, København
Silver Stars:
● Geranium, København
● HimmerRiget, Farsø
● Kong Hans Kælder, København
● Møntergade, København

Best Medium-Sized List
Det bedste vinkort mellem 200 og 600 vine
Gold Star: Admiralgade 26, København
Silver Stars:
● Amass Restaurant, København
● HOS, Odense
● Kødbyens Fiskebar, København
● Ti Trin Ned, Fredericia
● v.Lo wine bar, København

Best Short List
Det bedste vinkort med mindre end 200 vine
Gold Star: Restaurant Radio, København
Silver Stars:
● Kanalen, København
● Koefoed, København
● LAGO, København

Grand Prix
Det bedste store vinkort med mere end 600 referencer
Gold Star: Alchemist, København
Silver Stars:
● Anarki, København
● Geranium, København
● Kong Hans Kælder, København
● Møntergade, København
● Restaurant Levi, København

Skrevet i: Drikkevarer, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik