Ved VM for Kokkelandshold i Luxembourg, løb det danske Cateringlandshold søndag aften med guldmedaljerne og mandag var det så senior kokkelandsholdets tur med endnu en suveræn holdindsats.
Efter at have serveret buffet til 150 personer, stod det klart, at de danske kokke fra Cateringlandsholdet er blandt verdens bedste og holdkaptajn Dennis Justesen Nielsen var fuld af lovprisninger, efter konkurrencen.
– Vi er glade. Vi har som hold nået første delmål. Vi er trætte og vi er udkørte. Vi havde forventet en guldmedalje, og det fik vi, fortalte Dennis Justesen Nielsen og forsætter:
– Vi er et homogent hold. Vi har præsteret sammen som hold. Der har været en god tone i køkkenet, der har været en god disciplin og folk har overholdt reglerne. Alle har holdt aftalerne til punkt og prikke, så der har ikke rigtigt været noget at sætte en finger på fra vores side.
Guldmedaljerne betyder ikke, at holdene rangerer som de bedste hold i verden. Medaljerne uddeles til de hold der formår at score høje point over hele linjen og flere hold har derfor mulighed for at få en guldmedalje. De endelige resultater opgøres på en rangliste, som først offentliggøres torsdag.
Kokkelandsholdet vandt en guldmedalje for “det varme køkken” ved OL i 2016 og de satser op at score høje point ved flere af konkurrencerne.
– Vores forventninger er høje. Vi har været hernede i et døgns tid nu, og har målt og vejet og trænet de sidste detaljer, så vi står super skarpt til konkurrencerne. Vi skal op imod mange land, det er det største VM nogensinde med 75 lande, her i blandt Norge og Sverige der altid klarer sig godt, så der bliver kamp til stregen. Vi forventer medaljer og gerne to af guld, og vi vil også gerne se os selv i en top tre i det varme køkken. Det synes vi, når vi ser konkurrencerne hen over året, at vi gør os fortjent til, fortalte holdkaptajn Nicolas Min Jørgensen lørdag, inden de for alvor gik i ilden.
Og nu lykkedes det altså også for Kokkelandsholdet at hive guldmedaljer med hjem fra Luxembourg. De fik en guldmedalje i netop det varme køkken, hvor man serverede en tre retters menu for 110 gæster.
– Det føles fedt. Der er selvfølgelig altid nogle småfejl. Vi havde en god mavefornemmelse, da vi tog hjem i går, og den blev så forløst i dag, siger Nicolas Min Jørgensen.
Kokkelandsholdets CEO Sten Slot kan næsten ikke få armene ned.
– To gange guld ud af to mulige ind til nu, er helt vildt. Vi kan ikke få armene ned, og det er et kæmpe skuldeklap til dansk gastronomi og til de danske kokke. De har de sidste to år arbejdet hårdt, og rammer så niveauet på forbilledligvis. Dette resultat er med til at cementere Danmarks styrkeposition indenfor gastronomi, og det kan med fordel udnyttes fx i forbindelse med eksportfremstød i udlandet, siger Sten Slot.
Kokkelandsholdet for juniorer deltager også ved VM i Luxembourg.