• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføring22. 11. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Guerilla-tilgang skal sælge bæredygtigt tyggegummi

AktueltMarkedsføring22. 11. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

85% ved ikke, hvad de egentligt tygger på, når de tygger tyggegummi, lyder det fra danske True Gum. Samtidig vil de færreste nok også have gættet på, at der rent faktisk er plastik i meget konventionelt tyggegummi. Det har True Gum nu gjort opmærksom på ved at rydde en hel bydel i Berlin for tyggegummi fyldt med plastik.

Medarbejdere fra True Gum ryddede en hel bydel for konkurrenternes tyggegummi.

Der er ingen tvivl om, at bæredygtighed fylder mere og mere i vores bevidsthed. Og særligt er vi bevidste om én synder: plastikken. Plastik er ekstremt holdbart og derfor også nærmest umuligt at nedbryde i naturen. Det resulterer i, at tonsvis af svært nedbrydelige plastikposer, plastikflasker og mikroplast flyder rundt i verdenshavene, hvor de gør stor skade på dyre- og menneskeliv.

Ifølge en undersøgelse fra England er mange imidlertid ikke bevidste om, at helt almindeligt tyggegummi kan indeholde plastik. Det anslås desuden, at hver fjerde stykke affald, der bliver smidt i Danmark, er tyggegummi, hvilket udgør et stort affaldsproblem, fordi det skjulte plastik i tyggegummi ikke kan nedbrydes.

– Alt for mange glemmer, at tyggegummi skal i skraldespanden efter brug, og det resulterer i mange klistrede fortove med gamle tyggegummiklatter fyldt med mikroplastik. Denne mikroplastik slides af klatterne og via regnvandet skylles det ud i kloakkerne og ender i havet. Tyggegummi i naturen bliver altså endnu et bidrag til den voksende plastikforurening, understreger strategisk direktør, Anne Aittomaki fra Plastic Change.

Ifølge danske True Gum er det en branchehemmelighed, forbrugerne fortjener at kende.

– Meget traditionelt tyggegummi laves på en syntetisk gummi base, som er en blanding af en række syntetiske stoffer og plastik. Det er der bare rigtig mange, der ikke ved. Hos True Gum synes vi, at tiden er kommet til at afsløre hemmeligheden, fastslår Peter Juul Regnersgaard, medstifter og marketingdirektør hos True Gum.

Tømmer bydel for tyggegummi med skjult plastik
For at sætte fokus på indholdet af plastik i traditionelt tyggegummi, tog danske True Gum nye metoder i brug. I sidste uge tømte de unge danske iværksættere således alle hylder i supermarkeder og kiosker i Prenzlauer Berg i Berlin for traditionelt tyggegummi.

I stedet for at ødelægge det, gav de tyggegummiet gratis tilbage til tyskerne, dog pakket ind i ny indpakning, der viser sandheden om, hvad det egentlig indeholder. Sammen med True Gums eget plastikfrie alternativ kunne de lokale beboer selv vælge, hvilket slags tyggegummi de helst ville have.

– Folk tænker sikkert, at vi er skøre, når vi vælger at tømme en hel bydel i en af Europas største byer for tyggegummi. Vi gør det for at skabe noget opmærksomhed og larm om det faktum, at traditionelt tyggegummi, som mange bare smider på gaden, kan indeholde plastik og dermed skabe mere plastik forurening. Vi vil gerne bevise, at der findes en grønnere og mere bæredygtigt vej, fortæller Peter Juul Regnersgaard. Han fortsætter:

– Hele idéen med True Gum er at fornye tyggegummiet ud fra et ønske om at undgå plastik og andre unødvendige tilsætningsstoffer. Vores tyggegummi er baseret på naturgummi udvundet fra gummitræer i modsætning til konventionelt tyggegummi, der kan indeholde flere syntetiske ingredienser. Vi håber samtidig, at vi kan medvirke til at trække hele tyggegummibranchen i en mere bæredygtig retning.

I dag sælges True Gums tyggegummi i mere end 15.000 butikker fordelt over 20 lande i og uden for Europa. Det er dog ikke tilfældigt, at begivenheden netop fandt sted i Tyskland, hvor True Gum i dag henter over halvdelen af sin omsætning og er til stede i 6.000 butikker landet over.

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik