I København fejres den franske aperitif fra søndag den 11. juni og den efterfølgende uge med “French Diningweek” i restauranter landet over – dog flest i Københavnsområdet.
De deltagende restauranter i French Diningweek kreerer en franskinspireret tre-retters menu, og ”Vins d’Alsace”, der er sponsor for French Diningweek, har sørget for et glas gratis Crémant d’Alsace, så man kan starte måltidet med en ”apéritif à la française”. Til French Diningweek kan du finde mange franske klassikere: salade nichoise, confit de canard, boeuf bernaise, salade aux gésiers (salat med confiterede kråser), bouillabaisse, poires belle Hélène, tarte au citron. Se hvilke restauranter der deltager og deres menuer HER. Når middagen er slut, kan man vælge en ”digestiv” – et glas, der skal hjælpe med at fordøje middagen. Det er typisk en alkohol, og i Frankrig oftest en cognac, armagnac eller en frugtbrændevin.
French Dining Week arrangeres i fællesskab af Sopexa og diningweek.dk.
French Dining Week – FAKTA
Hvor: Storkøbenhavn og provinsen
Hvornår: Dato: 11. – 18. juni 2017
Hvad: Fransk uge i restauranterne. Der serveres en aperitif bestående af et glas Crémant d’Alsace og en tre-retters menu for 225 kr. + 25 kr. i gebyr
Hvordan: Billetter købes gennem diningweek.dk, hvor man også kan se de konkrete menuer