Fakta om sukker & sundhed er titlen på en ny brochure fra Nordic Sugar, der giver svar på en række af de spørgsmål, der ofte rejses i sundheds- og ernæringsdebatten om sukker. Brochuren informerer blandt andet om sukkers funktionelle egenskaber i drikke- og fødevarer og det faktum, at fødevareanprisninger, som »reduceret sukkerindhold« ikke nødvendigvis betyder færre kalorier pr. 100 g, da sukkerets volumen ofte erstattes af andre mindst lige så energigivende næringsstoffer.
Derudover indeholder brochuren fakta om udviklingen i danskernes sukkerforbrug, og gør også op med en række sejlivede myter om sukker, som f.eks. at børn bliver hyperaktive af sukker.
Ifølge Anne-Mette Nielsen fra Nordic Sugar er brochuren udarbejdet for at give alle, der arbejder med og interesserer sig for mad, sundhed og ernæring, en nem og brugbar oversigt over de vigtigste spørgsmål i debatten:
– Debatten om sukker og sundhed indeholder mange fejlagtige påstande, og alt er ikke lige faktuelt og videnskabeligt funderet. Derfor har folk svært ved at finde ud af, hvad der er op og ned i debatten – ikke alene blandt forbrugerne, men også hos vores industri- og detailkunder, har vi mærket en efterspørgsel efter at få mere faktuel, men let tilgængelig information. Det håber vi, at den nye brochure, der udgives på dansk og svensk, vil bidrage til, siger Anne-Mette Nielsen.
Fakta om sukker & sundhed kan rekvireres hos Nordic Sugar eller downloades fra hjemmesiden http://www.perspektiv.dk.