• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføringRåvarer og ingredienser09. 05. 2019 | Peter Friis

Det er humlen, der er humlen

AktueltDrikkevarerMarkedsføringRåvarer og ingredienser09. 05. 2019 By Peter Friis

Den ufiltrerede Carlsberg Humle har en markant smag af aromahumlen, men slet ikke den bitterhed man ville forvente.

Den nye pilsner Carlsberg Humle markerer et videnskabeligt humleår for Carlsberg. Øllet er brygget på Cascade-humle og som noget helt specielt på humleolie for at fremhæve aromaen uden for meget bitterhed.
Historisk set har Carlsberg fortrinsvis benyttet humle fra Hallertauer-distriktet i Sydtyskland i sine pilsnere, hvilket den klassiske Carlsberg Pilsner, der blev lanceret i 1904, er et godt eksempel på.
– Men mange vil gerne ud af tryghedszonen med hensyn til øldrikning, fortalte Christina Földes, der er ansvarlig for markedsføringen af Carlsberg Humle ved en prøvesmagning i Carlberg-laboratoriet i Valby. Hun forklarer, at den nye øl er brygget på den nordamerikanske Cascade-humle og brygget med humleolie, hvor man udnytter humle-koppernes styrke og smag, men hvor bitterheden ikke bliver så fremtrædende som ved andre øl brygget med denne humletype.

I grundlæggerens fodspor
– Med Carlsberg Humle er vi igen gået i vores grundlæggeres videnskabelige fodspor, men på en helt anden måde, end vi gjorde med Carlsberg 1883. Vi har længe ønsket at brygge en let, velafbalanceret pilsnerøl med mere humlesmag uden at øge hverken bitterhed eller alkoholprocent. Resultatet er Carlsberg Humle, som er en ufiltreret pilsner med naturlige smagsnuancer, fortsatte Christina Földes, der betegner Carlsberg Humle som en smuk, aromatisk lillebror til den mørke lagerøl Carlsberg 1883.

– Vi arbejder på at frembringe nye aroma-humlesorter med helt nye spændende profiler. Og gerne humletyper, der kan dyrkes i Skandinavien, fortalte Pai Rosager Pedas, hvis påklædning afspejlede, at Carlsberg-sponsorerede Liverpool FC dagen før havde vundet en CL-fodboldkamp mod Barcelona FC.

Humleforskningen er i fokus
Carlsberg Humle er udviklet i et tæt samarbejde mellem Carlsbergs udviklingsteam og forskerne i Carlsberg Laboratorium. Som navnet mere end antyder, var målet at skabe en pilsner med så meget af humlens aroma som muligt. I de seneste par år er der arbejdet intenst med humleforskning og humleforædling, og forskerne har blandt andet eksperimenteret med humleolier for at give øllet markante aromaer uden samtidig at øge bitterheden.
Forædlingschef Pai Rosager Pedas slog fast, at Carlsberg går et stort humleår i møde på laboratoriet:
– Vi arbejder på at frembringe nye aroma-humlesorter med helt nye og spændende profiler. Og gerne humletyper, der kan dyrkes i Skandinavien.
Teamet på Carlsberg er en del af et internationalt sekvenseringsprojekt af humle-genomet som opfølgning på sekvenseringen af byg-genomet for to år siden.
– Vi ønsker at lære humle-genomet bedre at kende for at kunne brygge bedre øl med yderligere aroma til øllet, påpegede Pai Rosager Pedas og tilføjede, at humleolie er en ekstraktion af de essentielle aromakomponenter fra humle-kopperne, hvilket sikrer en helt anden aromaprofil, end man er vant til.

Noget helt andet
FødevareFOKUS’ udsendte og de øvrige fremmødte til prøvesmagningen var enige med brygmester Zoran Gojkovic, der er chef for bryggevidenskab og -teknologi på Carlsberg, i, at den nye Carlsberg Humle har tydelige, behagelige humlenoter uden at være overdøvende. Brygmesteren fremhævede blandt andet, at også skummet er fyldigt og meget aromatisk.
– Derudover har pilsneren tydelige, smukke humlenoter, som ikke er overdøvende. Det skyldes ikke mindst brugen af Cascade-humleolierne, sagde Zoran Gojkovic, der betegnede humleolie ”som humlens essens og sjæl koncentreret i få uhyrligt dyre dråber”.
– Det har resulteret i en smag, der er god, fornøjelig og varig.
En beskrivelse, som alle de fremmødte kunne give ham ret i.

Zoran Gojkovic betegnede humleolie som humlens essens og sjæl koncentreret i få uhyrlig dyre dråber.

En øl til folket
Christina Földes lægger vægt på, at Carlberg Humle ikke markedsføres som en specialøl, men som ”en øl til folket”. Og folkets smag har ændret sig en smule.
– Der er mange, der gerne vil have noget mere smag, men tilsvarende er der mange, der bliver forskrækkede over bitterheden i mange af de øl, der smager mere af humle end de traditionelle pilsnere, siger hun.
På spørgsmålet om, hvordan øllen vil blive prissat, svarer Christina Földes, at man som producent anbefaler, at den bliver prissat som Carlsberg 1883, der er den seneste øl under Carlsberg-mærket, og som tog over en procent af markedet i Danmark på mindre end seks måneder.
– Og Carlsberg Humle har bestemt kvaliteterne til at gøre det samme, mener hun og suppleres af Zoran Gojkovic, der mener, den nye øl både egner sig til at drikke alene og sammen med talrige former for mad.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik