• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerMarkedsføringRåvarer og ingredienser09. 05. 2019 | Peter Friis

Det er humlen, der er humlen

AktueltDrikkevarerMarkedsføringRåvarer og ingredienser09. 05. 2019 By Peter Friis

Den ufiltrerede Carlsberg Humle har en markant smag af aromahumlen, men slet ikke den bitterhed man ville forvente.

Den nye pilsner Carlsberg Humle markerer et videnskabeligt humleår for Carlsberg. Øllet er brygget på Cascade-humle og som noget helt specielt på humleolie for at fremhæve aromaen uden for meget bitterhed.
Historisk set har Carlsberg fortrinsvis benyttet humle fra Hallertauer-distriktet i Sydtyskland i sine pilsnere, hvilket den klassiske Carlsberg Pilsner, der blev lanceret i 1904, er et godt eksempel på.
– Men mange vil gerne ud af tryghedszonen med hensyn til øldrikning, fortalte Christina Földes, der er ansvarlig for markedsføringen af Carlsberg Humle ved en prøvesmagning i Carlberg-laboratoriet i Valby. Hun forklarer, at den nye øl er brygget på den nordamerikanske Cascade-humle og brygget med humleolie, hvor man udnytter humle-koppernes styrke og smag, men hvor bitterheden ikke bliver så fremtrædende som ved andre øl brygget med denne humletype.

I grundlæggerens fodspor
– Med Carlsberg Humle er vi igen gået i vores grundlæggeres videnskabelige fodspor, men på en helt anden måde, end vi gjorde med Carlsberg 1883. Vi har længe ønsket at brygge en let, velafbalanceret pilsnerøl med mere humlesmag uden at øge hverken bitterhed eller alkoholprocent. Resultatet er Carlsberg Humle, som er en ufiltreret pilsner med naturlige smagsnuancer, fortsatte Christina Földes, der betegner Carlsberg Humle som en smuk, aromatisk lillebror til den mørke lagerøl Carlsberg 1883.

– Vi arbejder på at frembringe nye aroma-humlesorter med helt nye spændende profiler. Og gerne humletyper, der kan dyrkes i Skandinavien, fortalte Pai Rosager Pedas, hvis påklædning afspejlede, at Carlsberg-sponsorerede Liverpool FC dagen før havde vundet en CL-fodboldkamp mod Barcelona FC.

Humleforskningen er i fokus
Carlsberg Humle er udviklet i et tæt samarbejde mellem Carlsbergs udviklingsteam og forskerne i Carlsberg Laboratorium. Som navnet mere end antyder, var målet at skabe en pilsner med så meget af humlens aroma som muligt. I de seneste par år er der arbejdet intenst med humleforskning og humleforædling, og forskerne har blandt andet eksperimenteret med humleolier for at give øllet markante aromaer uden samtidig at øge bitterheden.
Forædlingschef Pai Rosager Pedas slog fast, at Carlsberg går et stort humleår i møde på laboratoriet:
– Vi arbejder på at frembringe nye aroma-humlesorter med helt nye og spændende profiler. Og gerne humletyper, der kan dyrkes i Skandinavien.
Teamet på Carlsberg er en del af et internationalt sekvenseringsprojekt af humle-genomet som opfølgning på sekvenseringen af byg-genomet for to år siden.
– Vi ønsker at lære humle-genomet bedre at kende for at kunne brygge bedre øl med yderligere aroma til øllet, påpegede Pai Rosager Pedas og tilføjede, at humleolie er en ekstraktion af de essentielle aromakomponenter fra humle-kopperne, hvilket sikrer en helt anden aromaprofil, end man er vant til.

Noget helt andet
FødevareFOKUS’ udsendte og de øvrige fremmødte til prøvesmagningen var enige med brygmester Zoran Gojkovic, der er chef for bryggevidenskab og -teknologi på Carlsberg, i, at den nye Carlsberg Humle har tydelige, behagelige humlenoter uden at være overdøvende. Brygmesteren fremhævede blandt andet, at også skummet er fyldigt og meget aromatisk.
– Derudover har pilsneren tydelige, smukke humlenoter, som ikke er overdøvende. Det skyldes ikke mindst brugen af Cascade-humleolierne, sagde Zoran Gojkovic, der betegnede humleolie ”som humlens essens og sjæl koncentreret i få uhyrligt dyre dråber”.
– Det har resulteret i en smag, der er god, fornøjelig og varig.
En beskrivelse, som alle de fremmødte kunne give ham ret i.

Zoran Gojkovic betegnede humleolie som humlens essens og sjæl koncentreret i få uhyrlig dyre dråber.

En øl til folket
Christina Földes lægger vægt på, at Carlberg Humle ikke markedsføres som en specialøl, men som ”en øl til folket”. Og folkets smag har ændret sig en smule.
– Der er mange, der gerne vil have noget mere smag, men tilsvarende er der mange, der bliver forskrækkede over bitterheden i mange af de øl, der smager mere af humle end de traditionelle pilsnere, siger hun.
På spørgsmålet om, hvordan øllen vil blive prissat, svarer Christina Földes, at man som producent anbefaler, at den bliver prissat som Carlsberg 1883, der er den seneste øl under Carlsberg-mærket, og som tog over en procent af markedet i Danmark på mindre end seks måneder.
– Og Carlsberg Humle har bestemt kvaliteterne til at gøre det samme, mener hun og suppleres af Zoran Gojkovic, der mener, den nye øl både egner sig til at drikke alene og sammen med talrige former for mad.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Markedsføring, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik