Foodservicevirksomheden Delitaste, som ejes af Stryhns Gruppen, præsenterer en helt ny produktserie lavet af kastanjefodrede grise fra Galicien i Spanien. En sjælden delikatesse, som ikke fandtes på markedet i Danmark før nu.
Foodservicevirksomheden Delitaste tilføjer en helt ny produktserie af charcuteri, som er produceret af grise, der blandt andet fodres med lokale spisekastanjer. Delitaste udvider sortimentet med to slags salami sticks, én serrano skinke og to slags pålægspølser produceret af det sjældne kød.
Den nye produktserie, som går under navnet Selecta, tilføjes til Delitastes sortiment som led i foodservicevirksomhedens strategi for at tilbyde deres kunder i restaurationsbranchen sjældne delikatesser og eksklusive smage.
”Vores vigtigste opgave er at skabe værdi for vores kunder, og for at gøre det, skal vi både lytte til deres ønsker, men også overraske og inspirere med unikke produkter. Det er det, vi håber at gøre med Selecta-serien, som er den eneste af sin slags i Danmark,” fortæller Kim Baltzer, som er adm. direktør i Delitaste.
Opdrættet i den spanske region Galicien
Det specielle kød opdrættes i Galicien, hvor landmændene har fokus på at opnå den bedste kødkvalitet frem for at maksimere produktionen. De har fundet inspiration i de gamle opdrætterdyder med fokus på traditionel avl og gode gener. Tilføjelsen af kastanjer til grisenes kost, er en gammel tradition fra Galicien, som ikke er så udbredt længere. Grisene fodres også med korn, men får tilføjet lokalt dyrkede galiciske kastanjer til kosten for at bidrage til mere smagfuldt kød. Men det er ikke kun kosten, der gør de galiciske kastanjegrise til noget særligt.
Grisene opdrættes i fredelige omgivelser i Galicien, hvor de har adgang til udendørs marker og legetøj i en del af deres opvækst. Grisene er en blanding af forskellige arter, som er nøje udvalgt for at gøre kødet mere marmoreret og smagfuldt.
For nuværende kommer Delitaste til at tilbyde Chorizo Extra og Salami Extra sticks, Salchichon og Chorizocular tapaspølser og gourmet serranoskinke fra serien med de kastanjespisende grise.
Produkterne er gode som appetizers eller til det eksklusive tapasbord, som Delitaste specialiserer sig i, fortæller Kim Baltzer.