Den nye restaurant slår dørene op så snart statsminister Mette Frederiksen tillader det i forhold til den igangværende Corona-krise. Restauranten får navnet Restaurant Møntergade, og menukortet vil rumme alle de velkendte elementer, som på få år gjorde Restaurant Palægade til Københavns mest populære frokostrestaurant.
– Vi er helt utroligt glade og stolte over, at vi på så kort tid er lykkedes med at kunne åbne en ny frokostrestaurant efter den tragiske brand på Restaurant Palægade. Vi glæder os helt vildt til igen at kunne servere vores populære frokostretter og smørrebrød. Og selv om det er i nye omgivelser, så lover jeg, at kvaliteten og smagen fortsat vil være helt i top, siger Simon Olesen.
Han forklarer, at han sammen med Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen allerede nu har besluttet, at den kommende Restaurant Møntergade skal fokusere på frokostmenuen.
– Vi vil dog også have et aftenkoncept på Restaurant Møntergade, men det vil kun være private dining arrangementer. Vi brænder for den gode frokost. Det vil vi derfor koncentrere os om, og vi håber igen at kunne være et af de foretrukne steder i den centrale København, hvor forretningsfolk og private mødes og får snakket over en god bid mad med tilhørende drikke af god kvalitet, uanset om det er øl, snaps eller vin. Vi skal fortsat være et sted, der kan forbinde de klassiske dyder med lidt mere moderne tænkning, siger Simon Olesen.
I forhold til aftenmenuen, så følger Restaurant Palægades aften-køkkenchef Morten Buhl med over i Restaurant Møntergade.
– Selvom vi selvfølgelig var mest kendt som frokostrestaurant, nåede vi også at opbygge et ry som en aftenrestaurant med bundsolid kvalitet og flere elskede retter. Dette vil vi videreføre i det nye, hvor det bliver muligt at leje restauranten til lukkede arrangementer, så vi også kan tilbyde gode, skræddersyede aftenarrangementer til ethvert behov, fortæller Simon Olesen.
Restaurant Palægade brændte natten til den 11. marts. Efterfølgende afviste forsikringsselskabet at dække skaderne på op mod 10 mio. kr., fordi branden var startet i noget selvantændelig linolie, som et par tjenere havde brugt til at behandle bordene i restauranten med aftenen forinden. Afslaget fra forsikringsselskabet gjorde, at der ikke var andre muligheder end at erklære restauranten konkurs.
Efter konkursen har Simon Olesen, Rasmus Amdi Larsen og Karina Pedersen kæmpet for at kunne fortsætte successen med at servere gode klassiske frokoster til københavnerne. Og det er nu lykkedes med hjælp fra en lille kreds af erhvervsfolk med erhvervsmand Henning Kruse Petersen i spidsen.
– Erhvervsfolkene har stillet nogle penge til rådighed, så vi har etableret et nyt selskab, der nu står bag Restaurant Møntergade. Det har ganske enkelt været meget overvældende at opleve den opbakning og støtte, vi har mødt efter branden, siger Simon Olesen og fortsætter:
– Vi har ligget søvnløse siden branden. Vi har knoklet i Restaurant Palægade siden 2016. Det lykkedes at skabe en utrolig populær Københavnsk frokostrestaurant med klassiske dyder. Det ville ganske enkelt ikke være til at bære, hvis det hele bare skulle være spildte kræfter. Men det er det heldigvis heller ikke med åbningen af Restaurant Møntergade.