• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføringTop07. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Danmark bliver vært for Michelin-uddelingen de næste to år

FoodserviceMarkedsføringTop07. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når der de næste to år skal uddeles stjerner og anden hæder fra Michelin til nordiske restauranter bliver det med Danmark som værtsland. Uddelingen sætter endnu engang Danmark på det gastronomiske verdenskort, hvor Anneberg Kulturpark i Odsherrede bliver værter i 2025, mens København bliver værter året efter.

Ved årets stjerneuddeling fik Restaurant Jordnær tre Michelinstjerner. I både 2025 og 2026 kan de forsøge at gentage succesen på hjemmebane, når der deles stjerner ud med først Odsherred og siden København som værter.

Hvert år hylder og belønner MICHELIN Guide Nordic Countries udvalgte restauranter fra hele Norden, og traditionen tro danner de nordiske lande skiftevis ramme om den storslåede ceremoni. I de kommende to år, er det Danmarks tur til at skubbe vores gastronomiske styrke helt frem på den internationale madscene i forbindelse med uddelingen af de anerkendte Michelin-stjerner, Bib-Gourmander og særlige anbefalinger.

Det glæder Morten Dahlin, der er  Minister for byer og landdistrikter, Kirkeminister og minister for nordisk samarbejde:

“Danmark er kendt for restauranter i verdensklasse, og Michelin-stjerner til restauranter på tværs af landet bidrager til at styrke Danmarks brand og tiltrækker turister fra hele verden. Med uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner i 2025 og 2026 sætter vi endnu mere fokus på gastroturismen. Et bredt udbud af gastronomioplevelser er både vigtigt for turisterne og bidrager i høj grad også til stærke lokalmiljøer i byerne og i resten af landet”. 

Fra jord til bord 

Danmark har de seneste årtier forvandlet sig til en af verdens førende gastronomiske destinationer. Fra at være et lille land i periferien af den globale madscene, er Danmark nu et mekka for madentusiaster fra hele verden, der ønsker at udforske, opdage og nyde exceptionelle madoplevelser. Men eventyret handler ikke kun om mad – det handler om natur, innovation og en tæt forbindelse mellem dem, der producerer og tilbereder råvarerne. Et eventyr, Danmark som værtsland, skal understøtte med madoplevelser, der forkæler alle smagsløg over de næste to år.

Det har været et stort og langvarigt arbejde at få værtskabet til Danmark to år i træk, siger Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune:

 ”I mere end et år har vi kæmpet for at få den nordiske Michelin-uddeling til København og Odsherred. Det er stort, at det nu bliver til virkelighed. København har i løbet af de sidste 15 år opnået international berømmelse som madby, og Michelin-restauranterne er gastronomiske fyrtårne, der har været med til at løfte og udvikle København og hele den danske madscene. At vi nu får uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner til Danmark i 2025 og 2026 er en kæmpe cadeau og vigtigt i forhold til at videreudvikle hovedstaden og Danmark som gastronomisk topdestination til gavn for både erhvervet og turismen. Derudover bliver det vigtigt at sætte fokus på madkultur med en række aktiviteter, der skal give et indblik i, hvor den mad, vi spiser, kommer fra. Og introducere børn og unge til madfaglige uddannelser. Det bliver spændende at følge det hele.” 

Fødevarefestival i Odsherred

I 2025 bliver Anneberg Kulturpark i Odsherred mødested for gastronomiens stjerner. De smukke bygninger, der tidligere blev brugt som psykiatrisk hospital, åbnede dørene for en mangfoldighed af kunst, kultur og historie I 2018 – med et særligt fokus på gastronomi og lokal fødevareproduktion og – forædling.

Her finder man bl.a. Restaurant MOTA, der fik sin første Michelin-stjerne i 2022.

Forventningerne er store og for at understrege betydningen af værtskabet, vil der i Anneberg Kulturpark blive arrangeret en fødevarefestival rundt om selve uddelingen i juni samt afholdt en række individuelle arrangementer i Odsherred hen over 2025. 

Stjerner fra Tivoli i 2026

I 2026 flytter MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries til København, hvor forlystelsesparken Tivoli omfavner gastronomiske ildsjæle fra hele Norden. Og her er man iIfølge direktør Susanne Mørch Koch helt klar til at skabe en mindeværdig uddeling af de eftertragtede stjerner i 2026: 

”Vi glæder os til at blive værter for Michelin-uddelingen i 2026. Da den gastronomiske udvikling i Tivoli har været meget markant de seneste år, er det en stor glæde for os, at netop Tivoli bliver rammen om fejringen af det ypperste inden for gastronomi, kogekunst og råvarer. København er allerede en af verdens vigtigste madbyer, og Tivolis mål er at spejle den rivende udvikling, byen er i. MICHELIN Guide Nordic Countries bliver endnu et højdepunkt på den fortsatte gastronomiske rejse, restauranter i Danmark og Tivoli er på, og som trækker foodies til forlystelseshaven fra hele verden. Planlægningsarbejdet med Michelin-uddelingen er i gang, og selvom det er for tidligt at sige noget om det konkrete indhold, tør vi godt love, at det bliver en gastronomisk fest, der bliver en stor del af den øvrige fejring i København tilsat masser af Tivoli-magi.” 

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Charcuteri kan også være grønt

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Charcuteri er normalt lavet på kød, men sådan behøver det ikke at være, hvis man spørger slagter Michael Museth. Han har gennem flere år eksperimenteret med plantebaseret charcuteri. Det har givet både spændende resultater og masser af udfordringer. Hvad laver en slagter egentlig? Er det noget

Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

Messer og konferencer26. 06. 2025

Det var positivt for både antallet af gæster og omsætningen i byens butikker, at Madens Folkemøde i år blev afholdt i Nykøbing Falster. Økonomiudvalget i Guldborgsund Kommune har derfor besluttet at indgå en partnerskabsaftale med Madens Folkemøde og støtte eventet økonomisk de næste tre

To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ26. 06. 2025

Den amerikanske ”Burger Scholar” og manden bag den ikoniske dokumentar HamburgerAmerica, George Motz, gæster Gasoline Grill igen den 2. og 3. juli. Hvis man missede ham i2019 og 2022, får du man en ny og eksklusiv chance for at sætte tænderne i hansverdensberømte Fried Onion Burger – direkte fra

Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

LandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed26. 06. 2025

Når Danmark overtager EU-formandskabet i 2025, falder det sammen med opstarten af forhandlingerne om EU’s landbrugspolitik efter 2027. I den forbindelse opfordres regeringen til at bruge formandskabet aktivt til at fremme en grøn omstilling af landbruget på europæisk plan. Økologisk

Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

AktueltFoodserviceMesser og konferencer26. 06. 2025

Den 10. september bliver TAP1 i København omdannet til et madmekka, når ’Madscenen - for professionelle’ finder sted. Her bliver det muligt at opleve over 150 udstillere og masser af gastronomiske events/masterclasses. Sidste år deltog mere end 1.400 madentusiaster i inspirationsmessen, som

Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

LandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Stærke speakere fra hele Europa samles til Organic Summit i København den 18. og 19. august for at blive enige om et fælles charter med konkrete anbefalinger til, hvordan økologisk produktion og forbrug i EU kan vokse til 25 procent i 2030 og dermed bidrage til omstillingen af den fremtidige

Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Et nyt studie afslører en uheldig effekt af supermarkedernes populære “2 for 1”-tilbud: De får os ikke bare til at købe mere – de får os også til at smide mere mad ud. Madspild er et enormt globalt problem – både økonomisk og klimamæssigt. FN estimerer, at en tredjedel af al mad går til

Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

AktueltFoodserviceMesser og konferencer24. 06. 2025

Sidste uge var en god uge for kokkeveteranen Allan Schultz. Først fik hans restaurant Parsley Salon i Hellerup tildelt i Michelinstjerne, og lørdag kunne han hæve trofæet som vinder af Danmarks største kokkekonkurrence kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem. Det blev Allan Schultz, som med teknisk

De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

AktueltFoodserviceØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Landbrug af Fødevarer kan nu afsløre, hvilke tre offentlige køkkener, der er nomineret til Køkkenprisen 2025. Landbrug & Fødevarer og Køkkenprisens jury er klar til at hædre de offentlige køkkener, hvor faglighed, smag og bæredygtighed går op i en højere enhed. For sjette år i træk uddeles

AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

Forskning og uddannelseFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed24. 06. 2025

Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere på AAU har længe arbejdet på at trække de rene proteinstrenge ud af græsset, og nu er det lykkes at fjerne både smag og farve

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Sommer vedligeholdelsestips til din vakuumpumpe: 6 gode anbefalinger

  • DENIOS ApS

    Sådan udnytter du den stille periode i sommerferien

  • DENIOS ApS

    Så er det sidste chance

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Charcuteri kan også være grønt

    26.06.2025

  • Partnerskab: Madens Folkemøde skal være et fast event i Nykøbing Falster

    26.06.2025

  • To dages burgerfest: Burgerlegenden George Motz vender tilbage til Gasoline Grill

    26.06.2025

  • Ni grønne organisationer: Danmark bør bruge EU-formandskabet til at gentænke landbrugsstøtten

    26.06.2025

  • Dagrofas inspirationsmesse vender tilbage med endnu flere masterclasses

    26.06.2025

  • Organic Summit 2025 i København præsenterer sit speaker line-up

    24.06.2025

  • Gode tilbud – dårligt for klimaet: Supermarkeders mængderabat fører til madspild

    24.06.2025

  • Veteran og nyslået Michelinkok vinder Sol over Gudhjem

    24.06.2025

  • De nominerede til Køkkenprisen 2025 er nu fundet

    24.06.2025

  • AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden

    24.06.2025

  • Lagkagehuset leverer rekordomsætning i 2024 og forbedrer driften markant

    19.06.2025

  • Energidrik bliver officiel partner på Roskilde Festival

    19.06.2025

  • Klar til indstillinger til Årets Ret Med Gris og Årets Ret med Ost

    19.06.2025

  • Nyt innovationsprogram skal skabe mere bæredygtige løsninger i convenience-branchen

    19.06.2025

  • Pantsystem sparer over 50 kg engangsplast årligt i Nordhavn-kantine

    19.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik