• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføringTop07. 11. 2024 | Mikkel Bækgaard

Danmark bliver vært for Michelin-uddelingen de næste to år

FoodserviceMarkedsføringTop07. 11. 2024 By Mikkel Bækgaard

Når der de næste to år skal uddeles stjerner og anden hæder fra Michelin til nordiske restauranter bliver det med Danmark som værtsland. Uddelingen sætter endnu engang Danmark på det gastronomiske verdenskort, hvor Anneberg Kulturpark i Odsherrede bliver værter i 2025, mens København bliver værter året efter.

Ved årets stjerneuddeling fik Restaurant Jordnær tre Michelinstjerner. I både 2025 og 2026 kan de forsøge at gentage succesen på hjemmebane, når der deles stjerner ud med først Odsherred og siden København som værter.

Hvert år hylder og belønner MICHELIN Guide Nordic Countries udvalgte restauranter fra hele Norden, og traditionen tro danner de nordiske lande skiftevis ramme om den storslåede ceremoni. I de kommende to år, er det Danmarks tur til at skubbe vores gastronomiske styrke helt frem på den internationale madscene i forbindelse med uddelingen af de anerkendte Michelin-stjerner, Bib-Gourmander og særlige anbefalinger.

Det glæder Morten Dahlin, der er  Minister for byer og landdistrikter, Kirkeminister og minister for nordisk samarbejde:

“Danmark er kendt for restauranter i verdensklasse, og Michelin-stjerner til restauranter på tværs af landet bidrager til at styrke Danmarks brand og tiltrækker turister fra hele verden. Med uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner i 2025 og 2026 sætter vi endnu mere fokus på gastroturismen. Et bredt udbud af gastronomioplevelser er både vigtigt for turisterne og bidrager i høj grad også til stærke lokalmiljøer i byerne og i resten af landet”. 

Fra jord til bord 

Danmark har de seneste årtier forvandlet sig til en af verdens førende gastronomiske destinationer. Fra at være et lille land i periferien af den globale madscene, er Danmark nu et mekka for madentusiaster fra hele verden, der ønsker at udforske, opdage og nyde exceptionelle madoplevelser. Men eventyret handler ikke kun om mad – det handler om natur, innovation og en tæt forbindelse mellem dem, der producerer og tilbereder råvarerne. Et eventyr, Danmark som værtsland, skal understøtte med madoplevelser, der forkæler alle smagsløg over de næste to år.

Det har været et stort og langvarigt arbejde at få værtskabet til Danmark to år i træk, siger Mia Nyegaard, Kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune:

 ”I mere end et år har vi kæmpet for at få den nordiske Michelin-uddeling til København og Odsherred. Det er stort, at det nu bliver til virkelighed. København har i løbet af de sidste 15 år opnået international berømmelse som madby, og Michelin-restauranterne er gastronomiske fyrtårne, der har været med til at løfte og udvikle København og hele den danske madscene. At vi nu får uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner til Danmark i 2025 og 2026 er en kæmpe cadeau og vigtigt i forhold til at videreudvikle hovedstaden og Danmark som gastronomisk topdestination til gavn for både erhvervet og turismen. Derudover bliver det vigtigt at sætte fokus på madkultur med en række aktiviteter, der skal give et indblik i, hvor den mad, vi spiser, kommer fra. Og introducere børn og unge til madfaglige uddannelser. Det bliver spændende at følge det hele.” 

Fødevarefestival i Odsherred

I 2025 bliver Anneberg Kulturpark i Odsherred mødested for gastronomiens stjerner. De smukke bygninger, der tidligere blev brugt som psykiatrisk hospital, åbnede dørene for en mangfoldighed af kunst, kultur og historie I 2018 – med et særligt fokus på gastronomi og lokal fødevareproduktion og – forædling.

Her finder man bl.a. Restaurant MOTA, der fik sin første Michelin-stjerne i 2022.

Forventningerne er store og for at understrege betydningen af værtskabet, vil der i Anneberg Kulturpark blive arrangeret en fødevarefestival rundt om selve uddelingen i juni samt afholdt en række individuelle arrangementer i Odsherred hen over 2025. 

Stjerner fra Tivoli i 2026

I 2026 flytter MICHELIN Guide Ceremony Nordic Countries til København, hvor forlystelsesparken Tivoli omfavner gastronomiske ildsjæle fra hele Norden. Og her er man iIfølge direktør Susanne Mørch Koch helt klar til at skabe en mindeværdig uddeling af de eftertragtede stjerner i 2026: 

”Vi glæder os til at blive værter for Michelin-uddelingen i 2026. Da den gastronomiske udvikling i Tivoli har været meget markant de seneste år, er det en stor glæde for os, at netop Tivoli bliver rammen om fejringen af det ypperste inden for gastronomi, kogekunst og råvarer. København er allerede en af verdens vigtigste madbyer, og Tivolis mål er at spejle den rivende udvikling, byen er i. MICHELIN Guide Nordic Countries bliver endnu et højdepunkt på den fortsatte gastronomiske rejse, restauranter i Danmark og Tivoli er på, og som trækker foodies til forlystelseshaven fra hele verden. Planlægningsarbejdet med Michelin-uddelingen er i gang, og selvom det er for tidligt at sige noget om det konkrete indhold, tør vi godt love, at det bliver en gastronomisk fest, der bliver en stor del af den øvrige fejring i København tilsat masser af Tivoli-magi.” 

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Også med dansk deltagelse: Sveriges største restaurantmesse tager til Malmø

FoodserviceMesser og konferencer12. 08. 2025

Skal der hentes inspiration fra kokke, beslutningstagere, trendspottere og over 150 udstillere, så kan det være oplagt at krydse Øresund den 24.-25. september. Her finder FFCR – Fast Food & Café & Restaurant Expo – nemlig sted i Malmø. Det er Sveriges vigtigste restaurantmesse, der i år også

Københavnerinstitution relanceres: Restaurant l’Alsace går dybere i sin arv

AktueltFoodservice12. 08. 2025

Efter næsten fem årtier som en institution i det københavnske restaurationsliv skriver Restaurant l’Alsace nu et nyt kapitel i tæt samarbejde med kok og køkkenkonsulent Thomas Rode. Menukortet revitaliseres – ikke som en genopfindelse, men som en fordybelse. Målet har været klart: at finde ind

Dansk Akvakultur: Professor bør holde sig til fakta og løsninger – ikke polarisering

CertificeringFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 08. 2025

ASC Nordics svarer på kritik fremsat af professor Stiig Markager, Aarhus Universitet. Professor Stiig Markager har i et tidligere debatindlæg rettet kritik mod åbne havbrug i Danmark og blandt andet sammenlignet næringsstofudledninger fra havbrug med urenset spildevand. Han sætter også

Ismageriet og Copenhagen Cooking lancerer ny is

AktueltKonfektureMesser og konferencer12. 08. 2025

Hvordan smager sensommeren? Det giver Ismageriet og Copenhagen Cookinget bud på med en helt ny is, der blev lanceret mandag d. 11. august. Isen er udviklet særligt til festivalen med udvalgte ingredienser fra både Danmark og Provence, og den ny variant forhandles eksklusivt hos Ismageriet i hele

Gejst på Hotel- og Restaurantskolen: Nyt undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer

Forskning og uddannelseTop12. 08. 2025

Tuborgfondet og Hotel- og Restaurantskolen vil skabe undervisning i verdensklasse og inspirere erhvervsuddannelser i hele landet. Det sker med Gejst, et nyt undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer. Grøn gastronomi, sanseværksteder og sanketure.

Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

FoodserviceMiljø og sundhed07. 08. 2025

For at modvirke ensomhed lanceres det nye initiativ Frokostbordet, der skal samle danskerne om frokosten. Med tips og opskrifter fra det danske kokkelandshold bliver det lettere at lave et indbydende måltid. I et nyt initiativ, Frokostbordet, er det danske kokkelandshold gået i partnerskab med

En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed07. 08. 2025

Den iberiske sardin - en ikonisk art i den gastronomiske arv i både Spanien og Portugal - kan igen bære det blå MSC-miljømærke. Denne velsmagende lille fisk, der fiskes langs den iberiske halvøs kyster, er ikke kun en elsket klassiker på tapasmenuer, men også en vigtig del af det marine økosystem.

Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

AktueltBrød og kagerDetailhandel og en gros07. 08. 2025

Der er nyheder på vej til frokostbordet og madpakken. Lagkagehuset udvider deres sortiment med det saftige surdejsrugbrød Mørkt Kernerug og et helt friskt udvalg af sandwiches med blødt og lækkert foccaciabrød.  Sensommeren byder på nyheder til frokostbordet hos Lagkagehuset. I slutningen af

Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

AktueltFødevareproduktionLandbrug07. 08. 2025

Efter en uge med ustadigt vejr, hvor det har været svært for landmændene at få gang i mejetærskerne, så ændrer billedet sig den kommende tid. Vejrudsigterne lover godt høstvejr, og det kommer på det helt rigtige tidspunkt for landmændene. Afgrøderne er de fleste steder i landet helt klar, og nu skal

Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

FoodserviceTop07. 08. 2025

Den dansk-stiftede leveringsplatform Just Eat øger presset på konkurrenterne og tilbyder nu fri levering fra alle platformens 4.000 spisesteder og butikker med nyt leveringstilbud. Der er godt nyt til danskere, der elsker hurtig levering af god mad og dagligvarer, men er trætte af

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mindre vedligeholdelse takket være avanceret vakuumgenerering fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Mere end 500 er allerede tilmeldt – skal du med?

  • Alflow Scandinavia A/S

    “Vi sender ikke bare ventiler over Øresund – vi sender ekspertviden med”

  • DENIOS ApS

    Ny certificering: Vores batteriskabe bestod testen

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch præsenterer verdens største tørtløbende og luftkølede vakuumpumpe: COBRA NC 2500 C

  • Kastberg Is ApS

    Start et gourmet-ishus med minimal investering – under 15.000 kr.

  • DENIOS ApS

    Tip: Sådan bør du udnytte sommerperioden

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions opnår SBTi-validering af mål for emissionsreduktion

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Også med dansk deltagelse: Sveriges største restaurantmesse tager til Malmø

    12.08.2025

  • Københavnerinstitution relanceres: Restaurant l’Alsace går dybere i sin arv

    12.08.2025

  • Dansk Akvakultur: Professor bør holde sig til fakta og løsninger – ikke polarisering

    12.08.2025

  • Ismageriet og Copenhagen Cooking lancerer ny is

    12.08.2025

  • Gejst på Hotel- og Restaurantskolen: Nyt undervisningslaboratorium med fokus på nye, eksperimenterende og kreative læringsmiljøer

    12.08.2025

  • Frokostbordet: Hver 10. voksne dansker føler sig svært ensom – nyt partnerskab tager kampen op

    07.08.2025

  • En sejr for havet – sardinfiskeriet er igen MSC-certificeret takket være et grænseoverskridende samarbejde

    07.08.2025

  • Lagkagehuset lancerer nyheder til frokostbordet 

    07.08.2025

  • Nu kommer det gode høstvejr: DLG melder alt klar til at få høsten i hus

    07.08.2025

  • Just Eat lancerer fri levering i hele landet med nyt leveringskoncept

    07.08.2025

  • Tjenerikon og legendarisk ‘opvarter’ er død

    05.08.2025

  • Københavnsk paella-kok i finalen ved World Paella Day Cup i Valencia

    05.08.2025

  • “Den smager pissegodt”: Plantebaseret burger overrasker på populær sønderjysk grillbar

    05.08.2025

  • Bagerikæden emmerys leverer historisk stærkt driftsresultat – investerer rekordhøjt i fremtidens økologiske bageri

    05.08.2025

  • Forskere er lykkedes med at gøre sukkerpulp til superfood

    05.08.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik