
Fusionen af to traditionsrige danske virksomheder i henholdsvis Nakskov og Gørlev skal danne basis for nye investeringer og endnu større, international vækst.
Det er to traditionsrige og succesfulde danske morgenmadsproducenter, der nu bliver til én. Nakskov Mill Foods og Crispy Food fusionerer under navnet Crispy Food Nordic. Det bliver Danmarks største producent af morgenmad, hvor 80 % af produktionen allerede i dag eksporteres. Nu skal fusionen være udgangspunkt for yderligere vækst.
Christian Bring, CEO for Crispy Food Nordic forklarer, at dannelsen af Crispy Food Nordic er udtryk for en ambition om at sætte endnu mere fart på udviklingen:
– Det er et fantastisk udgangspunkt, at det er to sunde og succesfulde virksomheder, vi samler. Derfor holder vi også fast i produktionen i både Nakskov og Gørlev, som fortsat vil have hver sin fabrikschef. Fusionen styrker driften og udviklingen ved at skabe en mere enkel selskabsstruktur, hvor vi kan frigøre flere ressourcer ved kun at skulle gøre tingene én gang frem for to.
Forskellige produkter
Christian Bring slår fast, at det er forskellige typer produkter, der produceres i henholdsvis Gørlev og Nakskov:
– Gørlev er specialister i at producere granola bagt i ovnen. I Nakskov har man med produkter som fx Havre Fras fundet metoder til at lave sprøde kornprodukter i en kvalitet, som ingen andre kan matche og med købet af OTA Solgryn har vi fået et ikon inden for morgenmad tilbage til Nakskov.
Det er ikke tilfældigt, at Nordic indgår i det nye fælles navn. 80 % af produktionen går til eksport og langt det meste til Sverige og Finland. Lande som Tyskland er også store aftagere af produkter, og det er planen, at eksporten skal udvides til flere lande og være med til at drive væksten. Der er en stor og stigende efterspørgsel efter den kvalitet og fødevaresikkerhed, som Crispy Food Nordic står for.

Fødevaresikkerhed og sunde råvarer efterspørges
– De internationale trends med efterspørgsel efter fødevarer af gode, sunde råvarer og høj fødevaresikkerhed, passer jo perfekt til vores profil. Vores morgenmad er kornbaseret, og vi har øvet os i mere end hundrede år på at fremstille velsmagende produkter, som man kan stole på. Vores investeringer og udvikling går derfor videre i samme retning, siger Christian Bring.
Ud over morgenmadsprodukter producerer virksomheden on-the-go produkter og ingredienser til plantebaserede fødevarer, hvor der investeres kraftigt. Der investeres i automatiseringer på begge lokationer. To aktuelle eksempler på investeringer er, at der bliver brugt 55 millioner på maskiner til at fremstille ærteprotein, der bruges som sund og meget velsmagende fars i vegetarretter.