• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 | Mikkel Bækgaard

Coor sætter danmarksrekord i svanemærkede kantiner

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 By Mikkel Bækgaard

FOOD by Door sætter Danmarksrekord med antallet af svanemærkede kantiner. De har nemlig sikret, at alle 25 kantiner i Bygningsstyrelsen er svanemærkede, og det har ingen kantineleverandør sikrer før.

Køkkencheferne og Søren Kanne, Divisionsdirektør, FOOD by Coor, jubler sammen med chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, Niels Asger Jørgensen og Christian Pilgaard, chef for Center for Facility Management, Bygningsstyrelsen.
Køkkencheferne og Søren Kanne, Divisionsdirektør, FOOD by Coor, jubler sammen med chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, Niels Asger Jørgensen og Christian Pilgaard, chef for Center for Facility Management, Bygningsstyrelsen.

Dansk kantinedrift har nået en unik milepæl for den grønne dagsorden på fødevareområdet. Det er facility management virksomheden Coors kantinedivision, FOOD by Coor, der sammen med sin kunde Bygningsstyrelsen har fået svanemærket alle styrelsens kantiner.

Det er samtidig en ægte danmarksrekord. Hele 25 svanemærkede kantiner – på én gang. Det har ingen kantineleverandør gjort før i Danmark.

I alt driver Coor nu 32 af de i 48 svanemærkede kantiner, der findes i Danmark. En frontløberposition, som divisionsdirektør for FOOD by Coor Søren Kanne, udtalte ved fejringen d. 17. maj:

”Jeg er, som en del af Coor Danmarks ledelse, superstolt over at vi sammen med vores dygtige medarbejdere, kan tage dette vigtige skridt i branchen, da netop miljøindsatsen er altafgørende for at løse vores fremtidige udfordringer.”

Mere end blot økologi på tallerkenen

Der er tale om et omfattende arbejde, da Svanemærket er blandt verdens skrappeste og mest ambitiøse miljøcertificeringer. Fra Coors side har man investeret både tid og ressourcer i at få det officielle nordiske miljømærke på de mange nye kantiner.

Målet med Svanemærket er nemlig at nedbringe den samlede miljøbelastning, og derfor bliver der stillet omfattende miljøkrav til både energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb. Dertil stilles der krav om, at kantinepersonalet skal uddannes i at tænke innovativt i kampen om bl.a at reducere både madspild og restaffald.

Netop derfor betyder certificeringen meget for både Coor og Bygningsstyrelsen.

”Bygningsstyrelsen har et særligt ansvar i forhold til den grønne omstilling i kraft af vores rolle som stor, offentlig ordregiver på facility management. Og der er rigtig meget at komme efter i arbejdet med fødevarer og kantinedrift. Bygningsstyrelsen stiller krav om, at vores leverandører skal indtænke grøn omstilling i driften, og Svanemærket er med til at sikre, at vi fastholder de nødvendige tiltag til at reducere miljø- og klimabelastningen,” siger Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Burde vare standard for branchen

Ifølge Søren Kanne fra Coor burde Svanemærket være en standard for branchen frem for et tilvalg, som alt for få efterspørger. Han efterlyser flere virksomheder, der inkluderer certificering i deres udbud. Et standpunkt som Niels Asger Jørgensen, chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, deler.

”Coor har netop fået certificeret 25 kantiner i Bygningsstyrelsen med Svanemærket – og er nu oppe på i alt 32 svanemærkede kantiner. Det viser, at Coor arbejder aktivt og målrettet med miljø og klima. Svanemærket ser på hele processen – både på den mad, der bliver serveret, og den samlede drift – og stiller krav de steder, hvor der er mulighed for at opnå størst miljøeffekt. Derfor håber vi naturligvis også, at flere følger trop og lader sig inspirere af Coors dedikerede arbejde med at få svanemærket deres kantiner,” siger Niels Asger Jørgensen.

Hvad kræver svanemærket kantinedrift?

En kantine med det officielle nordiske miljømærke, Svanemærket, skal opfylde omfattende miljøkrav til energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb. De skal blandt andet:

  • Fremme mad med lav miljø- og klimabelastning,
  • Servere en høj andel økologisk mad og drikke,
  • Servere minimum en vegetarisk ret til frokost og middag,
  • Kildesortere affald og forebygger madspild,
  • Undgå engangsartikler til daglig servering,
  • Begrænse brug af uønskede kemikalier,
  • Begrænse forbruget af energi og vand,
  • Oplære medarbejdere i miljøarbejdet.

Skrevet i: Foodservice, Miljø og sundhed, Top, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik