• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 | Mikkel Bækgaard

Coor sætter danmarksrekord i svanemærkede kantiner

FoodserviceMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed01. 06. 2023 By Mikkel Bækgaard

FOOD by Door sætter Danmarksrekord med antallet af svanemærkede kantiner. De har nemlig sikret, at alle 25 kantiner i Bygningsstyrelsen er svanemærkede, og det har ingen kantineleverandør sikrer før.

Køkkencheferne og Søren Kanne, Divisionsdirektør, FOOD by Coor, jubler sammen med chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, Niels Asger Jørgensen og Christian Pilgaard, chef for Center for Facility Management, Bygningsstyrelsen.
Køkkencheferne og Søren Kanne, Divisionsdirektør, FOOD by Coor, jubler sammen med chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, Niels Asger Jørgensen og Christian Pilgaard, chef for Center for Facility Management, Bygningsstyrelsen.

Dansk kantinedrift har nået en unik milepæl for den grønne dagsorden på fødevareområdet. Det er facility management virksomheden Coors kantinedivision, FOOD by Coor, der sammen med sin kunde Bygningsstyrelsen har fået svanemærket alle styrelsens kantiner.

Det er samtidig en ægte danmarksrekord. Hele 25 svanemærkede kantiner – på én gang. Det har ingen kantineleverandør gjort før i Danmark.

I alt driver Coor nu 32 af de i 48 svanemærkede kantiner, der findes i Danmark. En frontløberposition, som divisionsdirektør for FOOD by Coor Søren Kanne, udtalte ved fejringen d. 17. maj:

”Jeg er, som en del af Coor Danmarks ledelse, superstolt over at vi sammen med vores dygtige medarbejdere, kan tage dette vigtige skridt i branchen, da netop miljøindsatsen er altafgørende for at løse vores fremtidige udfordringer.”

Mere end blot økologi på tallerkenen

Der er tale om et omfattende arbejde, da Svanemærket er blandt verdens skrappeste og mest ambitiøse miljøcertificeringer. Fra Coors side har man investeret både tid og ressourcer i at få det officielle nordiske miljømærke på de mange nye kantiner.

Målet med Svanemærket er nemlig at nedbringe den samlede miljøbelastning, og derfor bliver der stillet omfattende miljøkrav til både energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb. Dertil stilles der krav om, at kantinepersonalet skal uddannes i at tænke innovativt i kampen om bl.a at reducere både madspild og restaffald.

Netop derfor betyder certificeringen meget for både Coor og Bygningsstyrelsen.

”Bygningsstyrelsen har et særligt ansvar i forhold til den grønne omstilling i kraft af vores rolle som stor, offentlig ordregiver på facility management. Og der er rigtig meget at komme efter i arbejdet med fødevarer og kantinedrift. Bygningsstyrelsen stiller krav om, at vores leverandører skal indtænke grøn omstilling i driften, og Svanemærket er med til at sikre, at vi fastholder de nødvendige tiltag til at reducere miljø- og klimabelastningen,” siger Mette Balling Lisby, vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Burde vare standard for branchen

Ifølge Søren Kanne fra Coor burde Svanemærket være en standard for branchen frem for et tilvalg, som alt for få efterspørger. Han efterlyser flere virksomheder, der inkluderer certificering i deres udbud. Et standpunkt som Niels Asger Jørgensen, chef for markedsudvikling og indkøb i Miljømærkning Danmark, deler.

”Coor har netop fået certificeret 25 kantiner i Bygningsstyrelsen med Svanemærket – og er nu oppe på i alt 32 svanemærkede kantiner. Det viser, at Coor arbejder aktivt og målrettet med miljø og klima. Svanemærket ser på hele processen – både på den mad, der bliver serveret, og den samlede drift – og stiller krav de steder, hvor der er mulighed for at opnå størst miljøeffekt. Derfor håber vi naturligvis også, at flere følger trop og lader sig inspirere af Coors dedikerede arbejde med at få svanemærket deres kantiner,” siger Niels Asger Jørgensen.

Hvad kræver svanemærket kantinedrift?

En kantine med det officielle nordiske miljømærke, Svanemærket, skal opfylde omfattende miljøkrav til energi, vand, mad, affald, kemikalier og indkøb. De skal blandt andet:

  • Fremme mad med lav miljø- og klimabelastning,
  • Servere en høj andel økologisk mad og drikke,
  • Servere minimum en vegetarisk ret til frokost og middag,
  • Kildesortere affald og forebygger madspild,
  • Undgå engangsartikler til daglig servering,
  • Begrænse brug af uønskede kemikalier,
  • Begrænse forbruget af energi og vand,
  • Oplære medarbejdere i miljøarbejdet.

Skrevet i: Foodservice, Miljø og sundhed, Top, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik