Det går bedre og bedre med at få bugt med salmonellaen, men en ny rapport fastslår, at antallet af campylobacter i kyllinger er højt. Fødevareminister Mette Gjerskov mener, at det er for højt og bekymrende.
Campylobacter kan give diarre, opkast, feber og muskelsmerter, og det er ofte i sommerperioden, man finder bakterien i kødet.
– Jeg er ikke tilfreds med, at der er campylobacter i vores kød. Vi skal slet ikke have noget, der er farligt i vores mad. Det skal fjernes, siger Mette Gjerskov.
Nu vil Mette Gjerskov lave en handlingsplan for helt at fjerne bakterien fra det danske kød. Det betyder, at producenterne skal gøre mere for at forhindre, at bakterien når frem til forbrugeren, og at kødet ikke smitter andet kød undervejs til forbrugeren.
Rapporten fra ministeriet viser, at der var campylobacter i 19,7 procent af det testede kyllingekød, og i 1,6 procent af tilfældene var indholdet så højt, at det var farligt.
Fjerkræsproducenterne vil gerne være med til at få tallene ned, selv om de ikke synes, at det er lige så slemt, som ministeren mener.
– Der er jo altid plads til forbedring. Men de lande, som vi sammenligner os med, har en noget højere campylobacter-frekvens, siger Birthe Steenberg, der er sektorchef i Det Danske Fjerkræråd.