Rederiet Færgen skal i samarbejde med bornholmer-kokken Jan Gildam levere ø-specialiteterne ”ud af huset” til Færgens destinationer. I dag fredag d. 23. oktober begiver Jan Gildam og hans nyindkøbte food truck, ”Bornholm på hjul”, sig således ud på sin jomfrurejse – første stop: Ystad, Sverige.
– Det er super fedt at få lov at brede det bornholmske køkken ud over øens grænser til både Danmark og Sverige. Missionen er at give så mange som muligt smag for at besøge solskins-øen og gå om bord i vores store mad-udbud, siger Jan Gildam i en pressemeddelelse, han selv har udsendt.
Den bornholmske restaurantprofil har en fortid på flere af øens gastronomiske hot spots, men nu bladrer han altså frem til et helt nyt kapitel som chauffør og ambassadør for det bornholmske køkken.
I sin rullende restaurant vil han følge i hælene på Færgen og lange bornholmsk velsmag ud gennem lugen på sin spritnye madvogn. Menukortet tæller klassiske danske retter af bornholmske råvarer samt ø-specialiteter som Christiansøpigens sild, spegepølse fra Håndværksslagteren og ost fra Bornholms Mejeri – alle sammen retter, der også kan købes om bord på bornholmerfærgen Leonora Christina.
Det skriver tv2bornholm.dk.