• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFrugt og grøntØkologi og bæredygtighed27. 03. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

4 millioner kroner skal få dig til at spise grim mad

AktueltFrugt og grøntØkologi og bæredygtighed27. 03. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Den danske fødevarevirksomhed Eat Grim vil have danskerne til at spise grimme frugter og grøntsager. Siden 2018 har selskabet, der er stiftet af Petra Kaukua og Carolin Schiemer, arbejdet for at bekæmpe madspild og give grimme afgrøder et nyt liv på forbrugernes tallerkener. Med et lån fra Vækstfonden skal Eat Grim ud til endnu flere kunder.

En misformet agurk, et æble i en forkert farve eller en gulerod, der er for stor. Listen er lang, når det kommer til, hvorfor frugt og grønt fravælges af detailhandlen og går til spilde, før det overhovedet når ud på supermarkedernes hylder. Det var en af grundene til, at Eat Grim tilbage i 2018 blev stiftet. De to stiftere Petra og Carolin ville madspildet til livs, og det blev til idéen bag Eat Grim: At skabe en alternativ markedsplads, hvor der er plads til økologiske frugter og grøntsager i alle størrelser, farver og former. Det bringer de til forbrugeren i form af en grøntsagskasse på abonnement, og til fødevarevirksomheder, der gerne vil inkludere bæredygtige afgrøder i deres produktion.

– Det er uhyggeligt, så mange friske, økologiske grøntsager og frugter, som bliver kasseret, fordi de ikke lever op til de kriterier, vi er blevet vænnet til som forbrugere. Madspild er en kæmpe udfordring for klimaet, og samtidig opdagede vi, at forbrugere efterspørger bæredygtige produkter, men kan have svært ved at finde dem. Derfor startede vi Eat Grim – for at gøre det let for folk at leve og spise klimabevidst.  fortæller Petra Kaukua, stifter og CEO i Eat Grim

Med selskabets abonnementsløsning kan forbrugere enten vælge at få kassen leveret til døren eller at hente den selv. Det er forskelligt fra uge til uge, hvilke grøntsager og frugter kassen indeholder, men fælles for dem alle er, at de er blevet fravalgt af forhandlerne. Og det vil Eat Grim gøre op med. Selskabets vision er at skabe et fødevaresystem, hvor vi producere og konsumere smartere og bæredygtigt og ikke nødvendigvis mere.

– Manglen på fødevarer vil blive en udfordring i fremtiden, når vi bliver flere og flere mennesker, og samtidig er produktion af fødevarer meget omkostningstungt for klimaet. Derfor er det virkelig uforståeligt, at vi i dagens verden kasserer fødevarer alene af kosmetiske hensyn. Det er den tankegang, vi vil ændre, siger Carolin Schiemer, stifter og marketingsansvarlig.

Coronakrisen har givet medvind til forretningsmodel
De seneste år har været særligt for mange virksomheder, og det er heller ingen undtagelse for Eat Grim. Men mens mange virksomheder har måttet holde lukket og slukket, har Eat Grims forretningsmodel netop været attraktiv for forbrugerne.

– Vi kan levere friske og bæredygtige grøntsager direkte til hoveddøren. Det er der mange forbrugere, som har kunnet se fidusen i under Coronakrisen. Men vi har også oplevet, at det kan være svært at vækste og igangsætte nye investeringsplaner under krisen, så vi har også haft behov for ekstra kapital til at nå ud til nye kunder. Derfor har vi fået et Covid-19 Investorlån fra Vækstfonden, fortæller Petra Kaukua. 

Louise Flyger, kundeansvarlig i Vækstfonden:
– Eat Grim leverer et bæredygtigt produkt, der er med til at bekæmpe madspild og samtidigt lette hverdagen for forbrugere. Nu skal virksomheden ud at have fat på endnu flere kunder, og derfor er vi glade for at kunne bidrage med et Covid-19-lån, så vi kan være med til at sikre, at Eat Grim fortsat har kapital til at nå deres mål.

Med lån af 4 millioner kroner fra Vækstfonden er Eat Grims mål at nå ud til endnu flere kunder. Foruden Storkøbenhavn og Aarhus, har de netop lanceret deres abonnementsløsning i Odense og vil åbne for flere nye byer i Danmark og også Sverige i løbet 2021.  

Skrevet i: Aktuelt, Frugt og grønt, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Vin kan også komme nordfra

AktueltDrikkevarer21. 10. 2025

Selvom breddegraderne ligger højt mod nord, og klimaet er koldt, er vin fra Norge på vej op. For i små lommer med særlige mikroklimaer langs fjordene og især i Sydnorge er det faktisk muligt med produktion af druevin. Og kvaliteten er stigende, siger producenterne selv. Kan man virkelig dyrke

Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

AktueltLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Hvordan kan økologien drive den grønne omstilling og treparten? Det spørgsmål stiller Økologisk Landsforening til trepartsminister Jeppe Bruus og Middelfarts borgmester Johannes Lundsfryd Jensen, når foreningens medlemmer og andre interesserede møder de to politikere i Middelfart. Minister for

Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

FødevareproduktionKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhed21. 10. 2025

Marin akvakultur udgør en meget begrænset del af det samlede pres på de danske havområder. Det mener Dansk Akvakultur efter nye besvarelse af dokumenter fra miljøministeren. Et svar fra Miljøministeren siger, at havbrug kun udgør 0,3 procent af den samlede presfaktor i de danske farvande. Det

Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

Foodservice21. 10. 2025

Da Restaurant Domestic i Aarhus i sidste uge fejrede sit 10-års jubilæum, markerede det samtidig begyndelsen på et nyt kapitel. Køkkenchef Ben Hurley og restaurantchef Mathias Thorstein Breinholtbliver medejere af restauranten og træder dermed ind i ejerkredsen sammen med stifter, medejer og

Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed21. 10. 2025

Danmark ligger fortsat i bunden af Europa, når det gælder madspild. Det viser de nye tal fra Eurostat, der er blevet offentliggjort i dag. Ifølge opgørelsen har Danmark et samlet madspild på 261 kilo pr. indbygger, hvor det europæiske gennemsnit ligger på 130 kilo pr. indbygger. I sidste uge

Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed16. 10. 2025

Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker og ildsjæl, der kæmper for at få grøntsager højere op i samfundets bevidsthed. Når man taler med Hanne Lakkenborg

Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

Foodservice16. 10. 2025

Falsled Kro har modtaget en Michelin-nøgle som det eneste hotel vest for Storebælt. Det er afgørende for turismen til Sydfyn, mener kroen. Den internationalt anerkendte Michelinguide uddelte i sidste uge sine nye Michelin-nøgler til udvalgte hoteller, og i Danmark er blot otte hoteller blevet

Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

AktueltKonfektureMejeri16. 10. 2025

Froneri, en af verdens største isproducenter, har indgået aftaler om at overtage Food Unions europæiske isforretning, herunder Mejerigaarden A/a som bl.a har mærker som Premier-is, Hjem-IS, Polar is, Rønbjerg is og Underground is. De specifikke finansielle detaljer offentliggøres ikke. Den

Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

AktueltForskning og uddannelseFødevaresikkerhedMiljø og sundhed16. 10. 2025

I et nyt projekt skal forskere fra AU Viborg og DTU Fødevareinstituttet undersøge, hvor meget PFAS som optages og ophobes i forskellige væv i grise, og hvad risikoen er for, at de såkaldte evighedskemikalier i sidste ende ender i kød på danskernes tallerkener. PFAS er en fællesbetegnelse for en

Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

FoodserviceTop16. 10. 2025

Andelen af forgæves rekrutteringer i hotel- og restaurationsbranchen er faldet markant siden sidste år, men de regionale forskelle er fortsat store, fremgår det fra Horesta i deres seneste nyhedsbrev. Nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at udfordringen langt fra er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

  • Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”

    16.10.2025

  • Første hotel vest for Storebælt med ny Michelin-nøgle: Falsled Kro sætter Sydfyn på landkortet

    16.10.2025

  • Is-gigant overtager Mejerigaardens isforretning

    16.10.2025

  • Forskningsprojekt undersøger, om PFAS fra foder havner i grisekød

    16.10.2025

  • Horesta: Rekrutteringspresset aftager – men forskelle mellem landsdele består

    16.10.2025

  • El Bulli-legende bag gigantisk bogværk

    14.10.2025

  • Økomesse vender tilbage til Malmø

    14.10.2025

  • Danmarks største forhandler af espressomaskiner og espressokaffe åbner første showroom og kaffelaboratorium på Sjælland

    14.10.2025

  • Tican bliver en del af FødevareDanmark

    14.10.2025

  • Bog om smag på vej fra Noma

    14.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik