• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FødevareproduktionMarkedsføring05. 03. 2018 | Peter Friis

Vagtskifte hos emballagespecialisten

FødevareproduktionMarkedsføring05. 03. 2018 By Peter Friis

Farvel til Bent Stjerneby og goddag til Martin Petersen, som har arbejdet sammen i de seneste syv år, og som kan glæde sig over, at omsætningen har nået ny rekordhøjde.
Bent Stjerneby, der etablerede Multivac A/S i 1988, træder tilbage med udgangen af marts måned og giver stafetten videre til sin salgschef gennem de sidste syv år, Martin Petersen.

– Det har været 30 fantastisk spændende år, og min efterfølger skal nok få sin del af spændingen, fortæller Bent Stjerneby, der har været i branchen for procesudstyr og pakkemaskiner til fødevareindustrien siden 1974, og i 1988 etablerede han Multivac Danmark, som han har stået i spidsen for siden. Virksomheden er datterselskab i den tyske koncern Multivac Sepp Haggenmüller SE & Co. KG, der ud over Multivac-maskinerne forhandler en bred palet af udstyr, fra maskiner til slicening og skæring af portioner over pakkemaskiner og robotter til mærkningsudstyr. Fra 2011 har man også skabt et forretningsområde for folier, poser og clips.
– Udviklingen i markedet, koncernen og produktsortimentet har gennem årene holdt os til ilden og skabt nye og spændende muligheder og udfordringer, siger Bent Stjerneby, som i 2008 også stod i spidsen for at etablere Multivac Island, og som tillige var adm. direktør i Multivac Sverige og Norge i perioden 2007-2011. I en årrække sad han endvidere i bestyrelsen for Multivacs datterselskaber i Sverige, Norge og Sydafrika.

Ændrede markedsvilkår
– Den rivende udvikling har selvsagt haft stor betydning for investeringerne i produktudvikling og opkøb af relevante virksomheder og dermed for de mange banebrydende og innovative teknologier og maskiner. Samtidig har tilstedeværelsen i en lang række lande været afgørende for, at vi har kunnet yde den optimale service til vores globale kunder, siger han.
Når det gælder markedsudviklingen, så peger Bent Stjerneby på, at der også er sket store forandringer igennem de sidste 30 år:
– For eksempel var der vel omkring 25 slagterier og endnu flere mejerier, da vi startede Multivac i Danmark, og nu er der som bekendt kun ganske få. Samtidig er antallet af forædlingsvirksomheder og konservesfabrikker også skrumpet meget ind, omend vi de seneste år har set udviklingen vende lidt. Og så har vi jo også oplevet de pludselige “bump på vejen”, som da der i 2004 kom 10 nye lande ind i EU, og nogle af vores danske kunder rykkede til disse markeder, eller da russerne indførte et importstop for europæisk kød i slutningen af 2014.

Hvad fremtiden vil bringe
Da Multivac Danmark blev etableret, var det med fem medarbejdere. Nu 30 år senere er staben vokset til omkring 35, og omsætningen landede i 2017 på den gode side af 100 mio. kroner.
– Det bliver en udfordring at holde momentum fremover. Det vil kræve, at virksomheden har det optimale setup på salg, service og sortiment, men på det punkt er jeg overordentlig fortrøstningsfuld; Martin har bl.a. længe arbejdet på at have sælgere, som kan være tæt på kunderne, han kender såvel virksomhed som koncern, produktportefølje samt markedet særdeles godt, og jeg er glad for at overlade stafetten i hans kompetente hænder, siger Bent Stjerneby, der fremover vil drive sin egen rådgivningsvirksomhed og samtidig bruge flere kræfter på bestyrelsesarbejde – blandt andet i Multivac.
Martin Petersen er pr. 1. januar 2018 blevet udnævnt til adm. direktør i Multivac A/S og vil pr. 1. april endegyldigt overtage ansvaret. Han har været virksomhedens salgschef siden 2011, og han kom til Multivac med en længere karriere bag sig i den globale industri for procesudstyr og maskiner til fødevareindustrien.
– Det er en overordentlig spændende opgave, som jeg tager på mig. Men det er en opgave, som jeg glæder mig meget til, og som jeg – i kraft af mine år i spidsen for salget og mit tætte samarbejde med Bent – heldigvis føler mig godt klædt på til. Og jeg er sikker på, at virksomheden går en spændende fremtid i møde, siger Martin Petersen, som peger på en række faktorer, der vil være med til at definere de fremtidige opgaver:

Markedskravene udvikler sig
– På markedet ser vi blandt andet forbrugernes ønske om at kunne købe lokale varer også hos de store kæder samt at reducere madspild mest muligt. Samtidig efterspørger de ”On the Go”-produkter, og de køber i stort omfang måltidskasser via internettet. Dette tilsiger alt sammen, at en række mindre og mellemstore producenter har behov for mindre enkeltstående anlæg, der kan sikre optimal produktkvalitet i mindre enheder.
– I den anden ende ser vi de helt store selskaber, som i højere og højere grad ønsker at købe komplette, automatiserede proceslinjer. Disse skal ud over pakkemaskiner, robotter til ilægning, løsninger til end-of-line kartonnering og palletering og palleomvikling, etikettetingsmaskiner samt en række folie- og emballageløsninger også omfatte diverse procesudstyr, og det er et af de steder, hvor Multivac-koncernen investerer kraftigt, siger Martin Petersen.

Skrevet i: Fødevareproduktion, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

Frugt og grøntKød, fisk og fjerkræ06. 11. 2025

Danish Crown har rundet 2,5 millioner solgte pakker hakket oksekød blandet med grønt det første år og har dermed overgået de oprindelige forventninger til produktet. I en tid hvor stigende fødevarepriser - herunder prisen på oksekød - er et varmt samtaleemne hen over de danske køkkenborde, kan

RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

Ikke kategoriseret06. 11. 2025

Virksomheden bag de populære økologiske frugt- og nøddebarer har de seneste år oplevet en stabil tocifret vækst i Danmark, Tyskland og Sverige samt en markant stigning i online-salget. For at imødekomme den voksende efterspørgsel og stimulere en fortsat vækst på de europæiske markeder, udvider

7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

AktueltDrikkevarerMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

7-Elevens iværksætterforløb Innovation Corner, der blev lanceret sidste år, er blevet taget så godt imod, at kæden nu åbner op for en ny runde. Samtidig kommer det fjerde produkt fra første runde – en alkoholfri elektrolytdrik ’Dansevand’ – på hylderne. Sidste år deltog Dansevand, en alkoholfri

Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

AktueltFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrugRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed06. 11. 2025

Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og etableret af Lokale Fødevarer Danmarks stifter og formand, Jesper Zeihlund, og siden blevet medstiftet af HORESTA. Formålet med prisen er at hædre

Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

Frugt og grøntLandbrugMiljø og sundhedTop06. 11. 2025

I årevis har de arbejdet med jordforbedring via næringsrige kompostblandinger på en gård i Nordjylland. Resultatet er klart: Den sunde jord giver ikke bare sundere og stærkere grøntsager – men også bedre smag. På gården Ny Vraa i Tylstrup har man i årevis arbejdet med at udvikle og teste

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik