Danpo A/S har erhvervet aktiemajoriteten i virksomheden Sødams Øko Fjerkræslagteri, i daglig tale kaldet Sødam, der i 2009 blev etableret af Michael Orbesen og Hans Johnsen. Virksomhedens navn stammer fra den gamle marskgård, hvor Hans Johnsen begyndte opdræt af økologisk kylling i år 2000.
På Sødams slagteri i den sønderjyske by Skærbæk slagtes der i dag godt 500.000 kyllinger og der omsættes i 2015 for cirka DKK 18 mio. Der søges aktuelt muligheder for at kunne møde en stigende efterspørgsel. Med et fleksibelt set-up slagtes der racer, der vokser op som enten økologisk, frilands- eller velfærdskylling. De økologiske kyllinger og frilandskyllingerne er anbefalet af Dyrenes Beskyttelse og sælges under Sødam-mærket gennem butikker i Coops kæder samt til kunder på FoodService markedet.
Danpo A/S følger en strategi om et balanceret og bæredygtigt forretningsgrundlag med fokus på udvikling af dansk opdrættet kylling.
Kategorien for andre typer kylling end den traditionelle slagtekylling vokser mere end det generelle forbrug af kylling. Danpos engagement med Sødam er en forretningsmæssig sund mulighed for at deltage i og stimulere til efterspørgselsbaseret vækst i kyllingekategorien.
Administrerende direktør for Sødam, Michael Orbesen, driver Sødam videre som hidtil og der er ikke planlagt ændringer af drift eller organisering. Både Michael Orbesen og Hans Johnsen fortsætter som aktionærer og fastholder deres store og personlige engagement i virksomheden.



