• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice11. 04. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Aalborgenisk gourmetrestaurant tilbyder mad på sengen

Foodservice11. 04. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Den aalborgensiske gourmetrestaurant Mortens Kro kunne for nyligt udvide deres spisekort og tilbyder nu også morgenmad på sengen. Det kan de, fordi de har udvidet med nye store suites ovenpå. Et tilbud skabt til overnattende krogæster i luksussegmentet og til Aalborg-virksomhedernes udenbysgæster.

Hvis en rigtig kro også tilbyder komfortabel overnatning og ly for natten, så er Restaurant Mortens Kro netop endelig blevet en rigtig ”kro”. Gourmetrestauranten har haft deres første bookninger på egne hotelværelser eller rettere “suites. I første omgang to store, lyse velmøblerede og -udstyrede luksuslejligheder. Placeret på etagerne over restauranten kan de nu bookes for et eller flere døgn ad gangen. Med mulighed for room service og for f.eks. Mortens Kro-morgenmad på de private spiseborde eller serveret på sengen. Nemt og lækkert for udenbysgæster oven på f.eks. en glad og smagfuld gourmetaften på kroen.
– Siden jeg var dreng og først legede kro og begyndte at servere mad for min familie, har jeg drømt om denne mulighed. Og nu er tiden rigtig, fortæller restauratør Morten Nielsen.
– I Sydeuropa er suites-konceptet velkendt i form af boutique-hoteller med hele lejligheder, hvor man på en gang kan nyde fuld hotelservice men også være mere sig selv, med alt hvad et komfortabelt hjem tilbyder. Men her i Aalborg har vi hidtil ikke kunnet tilbyde noget lignende. Vi synes, imidlertid at det ligger naturligt for en restaurant med Mortens Kros publikumsprofil, uddyber Morten Nielsen. Han tilføjer, at han sammen med sin kæreste selv holder af den type ophold, når de er på ferie.

Bestiller flere hundrede værelser årligt
Og det er netop Morten Nielsens kæreste, Karina Møller, der kommer til at stå med ansvaret for minihoteldriften. Hun er oprindeligt hoteluddannet og arbejder i forvejen med den økonomiske og administrative del af restauranten:
– Bare det seneste år har vi for vores spisende gæster booket flere hundrede gode hotelværelser i byen. Flere og flere af den type af vores gæster, som vi kunne kalde luksus-segmentet, har de seneste år efterlyst noget ekstraordinært. Herunder ind i mellem muligheden for private dining eller bare at kunne drøne direkte op i dynerne efter en god aften i restauranten. Så nu tager vi udfordringen op, fortæller Karina Møller. Hun har i samarbejde med både lokale og internationale leverandører været i gang med at finjustere alle detaljer fra møbler og helt ned til suiternes morgenkåber med vævet logo.
– Ligesom et besøg på Mortens Kro handler om at få en bid af Nordjylland i et internationalt miljø, så har det også været vigtigt for os i udvælgelsen af møbler og interiør at tage udgangspunkt i noget lokalt med et internationalt præg, siger hotelchef Karina Møller.

Det særlige består bl.a. i, at de to nyrenoverede lejligheder udover placeringen med udsigtsaltaner midt i Aalborg med kig mod bl.a. Aalborgtårnet er blevet udstyret med lækre kvalitetssenge fra Wonderland, alt i tv, stereo og wifi, safebox, kraftigt udvidet minibar og moderne kvalitetsmøbler fra den lokale samarbejdspartner SACK It. Det hele korresponderer med den lounge-stil, der kendes fra Mortens Kro. Og med original kunst af Anne Charlotte Tiedemann på væggene osv. Badeanstalten har leveret wellness-produkterne og de lofthængte biopejse kommer fra Le Feu. Og så rummer de to suites med størrelser på henholdsvis 86 og 124 kvadratmeter også ekstraordinære muligheder – også for at holde private dining for overnattende gæster med servering direkte fra Mortens Kro-køkkenet både til frokost og aften. Der er plads til op til fire overnattende i hver suite.
– Vi fornemmer også, at flere af Aalborg-virksomhederne, som vi løbende samarbejder med, ønsker noget i denne stil, som de indimellem kan leje på f.eks. ugebasis til deres gæstende forretningsforbindelser og konsulenter. Udvikler Mortens Kro & Suites sig til den forventede succes er det ikke utænkeligt, at vi vil etablere flere af den slags suites, tilføjer Morten fortrøstningsfuldt.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik