• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice04. 11. 2025 | Mikkel Bækgaard

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025 By Mikkel Bækgaard

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis festaften i København.

Søndag 2. november blev hædersprisen “Kokkenes Kok” uddelt på restaurant Le Grand Rouge, og i år løb Aarhus-ikonet Wassim Hallal med prisen: 

“Gennem snart 20 år har Wassim markeret sig som en af landets bedste kokke, og siden han overtog Frederikshøj, har han løftet restauranten til en position blandt landets absolut bedste med først én og siden to Michelin-stjerner – og nu kan han føje endnu en hæder til sit imponerende CV,” fortæller Per Thøstesen, kok og medlem af Fonden Dansk Gastronomis bestyrelse.

Prisen “Kokkenes Kok” uddeles hvert år af Fonden Dansk Gastronomi på baggrund af en afstemning blandt 250 restauranter i hele Danmark. Formålet er at hylde en kollega, der med sit håndværk og sin dedikation bidrager markant til dansk gastronomi, og i år vandt Wassim Hallal afstemningen:

“Jeg er meget meget stolt og beæret over at modtage denne pris. Tusind tak,” siger Wassim Hallal, efter at have fået overrakt prisen.

Dedikation på ypperste niveau

Wassim Hallal overtog Frederikshøj i 2009 og har sideløbende stillet op i en række kokkekonkurrencer og tidligere være nomineret til “Kokkenes kok” to gange:

“Tredje gang var lykkens gang for Wassim, og det er fuldt fortjent, at det er ham, der får prisen i år, 
for det, han har skabt på Frederikshøj, er imponerende – og han bliver ved med at løfte barren. Han går målrettet efter tre Michelin-stjerner, siger det højt og handler derefter. Det er dedikation på ypperste niveau – både på vegne af Frederikshøj og hele branchen,” fortæller Per Thøstesen.

Til prisuddelingen på Le Grand Rouge deltog 140 gæster, heriblandt kokke, samarbejdspartnere og venner af branchen. Gæsterne nød en 6-retters menu tilberedt af fondens bestyrelseskokke: Anita Klemensen, Vivi Schou, Thomas Pasfall, Per Thøstesen, Steffen Villadsen og Claus Christensen.

Om Fonden Dansk Gastronomi

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at løfte og fremme dansk gastronomi både i ind- og udland. Fonden hylder etablerede kulinariske profiler, støtter kommende stjerner og bruger overskuddet fra festaftenen til at afholde masterclasses og konkurrencer for unge kokkeelever i det kommende år.

Tidligere vindere af “Kokkenes Kok”: 

  • 2023: Brian Mark Hansen
  • 2022: Claus Henriksen
  • 2021: Morten Nielsen 
  • 2020: Jesper Koch 
  • 2019: Kenneth Toft-Hansen 
  • 2018: Lisbeth Jacobsen 
  • 2017: Jakob Mielcke 
  • 2016: Mikkel Maarbjerg 
  • 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme 
  • 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio 
  • 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt 
  • 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent 
  • 2011: Rasmus Kofoed, Geranium 
  • 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi 
  • 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen 
  • 2008: René Redzepi, Restaurant Noma 
  • 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier 
  • 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison 
  • 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel 
  • 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz 
  • 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten 

Fondens bestyrelse består af:  

  • Pelle Øby Andersen, formand, Food Organisation of Denmark 
  • Lars Johannesen, Danish Crown 
  • Anita Klemensen, Restaurant Studenterkilden 
  • Steffen Villadsen, Sjette Frederiks Kro 
  • Per Thøstesen, Bistro Boheme 
  • Thomas Pasfall, Hotel Faaborg Fjord
  • Vivi Schou, tidligere Restaurant Babette 
  • John Kofod Pedersen, Sortebro Kro 
  • Claus Christensen, SK12
  • Sofie Biltoft-Riis, Arla Unika 
  • Niclas Østergård, Arla Unika  
  • Anna Bartels, sekretær, Food Organisation of Denmark

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik