Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis festaften i København.

Søndag 2. november blev hædersprisen “Kokkenes Kok” uddelt på restaurant Le Grand Rouge, og i år løb Aarhus-ikonet Wassim Hallal med prisen:
“Gennem snart 20 år har Wassim markeret sig som en af landets bedste kokke, og siden han overtog Frederikshøj, har han løftet restauranten til en position blandt landets absolut bedste med først én og siden to Michelin-stjerner – og nu kan han føje endnu en hæder til sit imponerende CV,” fortæller Per Thøstesen, kok og medlem af Fonden Dansk Gastronomis bestyrelse.
Prisen “Kokkenes Kok” uddeles hvert år af Fonden Dansk Gastronomi på baggrund af en afstemning blandt 250 restauranter i hele Danmark. Formålet er at hylde en kollega, der med sit håndværk og sin dedikation bidrager markant til dansk gastronomi, og i år vandt Wassim Hallal afstemningen:
“Jeg er meget meget stolt og beæret over at modtage denne pris. Tusind tak,” siger Wassim Hallal, efter at have fået overrakt prisen.
Dedikation på ypperste niveau
Wassim Hallal overtog Frederikshøj i 2009 og har sideløbende stillet op i en række kokkekonkurrencer og tidligere være nomineret til “Kokkenes kok” to gange:
“Tredje gang var lykkens gang for Wassim, og det er fuldt fortjent, at det er ham, der får prisen i år, 
for det, han har skabt på Frederikshøj, er imponerende – og han bliver ved med at løfte barren. Han går målrettet efter tre Michelin-stjerner, siger det højt og handler derefter. Det er dedikation på ypperste niveau – både på vegne af Frederikshøj og hele branchen,” fortæller Per Thøstesen.
Til prisuddelingen på Le Grand Rouge deltog 140 gæster, heriblandt kokke, samarbejdspartnere og venner af branchen. Gæsterne nød en 6-retters menu tilberedt af fondens bestyrelseskokke: Anita Klemensen, Vivi Schou, Thomas Pasfall, Per Thøstesen, Steffen Villadsen og Claus Christensen.
Om Fonden Dansk Gastronomi
Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at løfte og fremme dansk gastronomi både i ind- og udland. Fonden hylder etablerede kulinariske profiler, støtter kommende stjerner og bruger overskuddet fra festaftenen til at afholde masterclasses og konkurrencer for unge kokkeelever i det kommende år.
Tidligere vindere af “Kokkenes Kok”:
- 2023: Brian Mark Hansen
 - 2022: Claus Henriksen
 - 2021: Morten Nielsen
 - 2020: Jesper Koch
 - 2019: Kenneth Toft-Hansen
 - 2018: Lisbeth Jacobsen
 - 2017: Jakob Mielcke
 - 2016: Mikkel Maarbjerg
 - 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme
 - 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio
 - 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt
 - 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent
 - 2011: Rasmus Kofoed, Geranium
 - 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi
 - 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen
 - 2008: René Redzepi, Restaurant Noma
 - 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier
 - 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison
 - 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel
 - 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz
 - 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten
 
Fondens bestyrelse består af:
- Pelle Øby Andersen, formand, Food Organisation of Denmark
 - Lars Johannesen, Danish Crown
 - Anita Klemensen, Restaurant Studenterkilden
 - Steffen Villadsen, Sjette Frederiks Kro
 - Per Thøstesen, Bistro Boheme
 - Thomas Pasfall, Hotel Faaborg Fjord
 - Vivi Schou, tidligere Restaurant Babette
 - John Kofod Pedersen, Sortebro Kro
 - Claus Christensen, SK12
 - Sofie Biltoft-Riis, Arla Unika
 - Niclas Østergård, Arla Unika
 - Anna Bartels, sekretær, Food Organisation of Denmark
 



