Letz Sushi har ifølge Marine Stewardship Council (MSC), der uddeler Årets Guldfisk, igennem mange år været et forbillede for den bæredygtige omstilling i den danske restaurationsbranche. Og derfor er det da også dem, der i år fik prisen ved MSC’s årsmøde.
Således benytter Letz Sushi der i næste uge åbner sin 22. restaurant, MSC- og ASC-certificeret fisk, økologiske ris, FSC-certificeret træ og papir (servietter, poser og spisepinde), og arbejder konstant på mere bæredygtige løsninger for emballage til take away.
– Det er utroligt vigtigt, at Letz Sushi tager så stort ansvar for, at sikre forbrugerne et bæredygtigt valg når de er ude at spise, fortæller Linnéa Engström, programdirektør for MSC i Skandinavien og Østersøregionen.
Udover prisoverrækkelsen kunne MSC ved årsmødet fejre organisationens 25 års jubilæum, hvor de igennem årene har udbredt sit certificeringsprogram til 22 lande og engagerer 19% af verdens fangst af fisk og skaldyr. I oktober i år præsenterede MSC den nye opdatering af sin fiskeristandard, som er resultatet af en omfattende, 5 år lang proces, der har involveret et hav af interessenter fra videnskabsverdenen, NGO’er, fiskeriorganisationer m.m. Standarden udrulles fra foråret 2023 og afstedkom interesserede spørgsmål fra de fremmødte ved MSC’s årsmød