4,2 tons råvarer er forvandlet til mere end 10.000 gode måltider til hjemløse

Hver eneste dag året rundt laver organisationen JunkFood mad til gadens folk i København og omegn, som har brug for sunde og nærende måltider.

Fødevaregrossisten Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til JunkFood, der har lokaler på Halmtorvet på Vesterbro.

En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice alene i de tre første måneder af 2024 har doneret 4,2 tons fødevarer til organisationen.

Jeanette Duus, leder af JunkFood, er meget taknemmelig for den store støtte:

– Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 4,2 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til over 10.000 måltider, og det gør en kæmpe forskel for gadens folk.

Zainab C. Ryttersgaard, CSR-projektleder i Dagrofa Foodservice, fortæller:

– Vi er virkelig stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, som udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist er det gode måltid mad en del af vores DNA, og vi er glade for, at vi allerede i første kvartal af 2024 har bidraget til fremstillingen af mere end 10.000 varme måltider. 

Hun siger afslutningsvis:

– Det er klart vigtigst for os at gøre en forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Som en del af Dagrofa-koncernen er det vores klare målsætning, at vi fra 2020 til 2030 skal have reduceret vores eget madspild med 50%. 

Nogle af de varer som blev doneret i første kvartal var:

  • Gulerødder
  • Skinke
  • Tomater
  • Majs
  • Broccoli
  • Bacon
  • Ost
  • Kylling

Fakta om JunkFood:

  • JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
  • Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
  • Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
  • Læs mere på http://www.junkfood.dk

Fakta om Dagrofa Foodservice:

  • Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
  • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
  • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
  • Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
  • Læs mere på http://www.dgfs.dk og tilmeld dig nyhedsbrevet her: https://dgfs.dk/nyhedsbrev/