• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Brød og kagerFoodserviceTop20. 05. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Smørrebrødsbuffet er et kæmpe hit

Brød og kagerFoodserviceTop20. 05. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

I en tid, hvor kokke er rockstjerner, og restauranternes image betyder alfa og omega for omsætningen, har Café & Øl-Halle ”1892” valgt at satse på noget så usexet som en buffet. Men konceptet, der kombinerer smørrebrød og danskerfavoritten ”All you can eat”, giver fulde huse hver weekend.

I Rømersgade, nærmest dør om dør med en af landets hotteste smørrebrødsnavne, Restaurant Selma, ligger Arbejdermuseet. Et museum, der fortæller historien om arbejderfamilierne og klassekampene i sidste århundrede. I kælderen og som en del af museet finder vi Café & Øl-Halle ”1892”, der i en charmerende stil fra 1892 byder indenfor til et autentisk måltid i museets ånd. Café & Øl-Halle ”1892” byder på a la carte smørrebrødsservering mandag til torsdag, men det er deres store smørrebrødsbuffet fredag og lørdag, der for alvor tiltrækker sig opmærksomhed og sørger for fulde huse. Vi har mødt den faglærte kok og forpagter af restauranten, Helena Unny Rørbo, til en snak om smørrebrød, godt håndværk, lækre råvarer og selvfølgelig buffeten.

Artiklen forsætter efter fotoet
Der er altid et stort, smurt, udvalg af smørrebrød på buffeten.
(Foto: Café & Ølhalle “1892”)

Autentisk, klassisk smørrebrød
Da vi træder ind i restauranten, er det som at træde ind i en tidslomme. Kælderen oser af atmosfære og er nærmest en museumsoplevelse i sig selv. Det er tydeligt allerede på vej ned ad den smalle stentrappe, at her venter der de besøgende en autentisk oplevelse og mad, som den blev lavet i de gode gamle dage.
– Vi serverer de gamle klassiske retter her i restauranten, og vi laver mad som i de gode gamle dage, fortæller Helena Unny Rørbo. Men hun fortæller også, at de helt gamle klassiske retter har været en udfordring på menukortet.
– Nogle retter, såsom lever, finker og solæg, begejstrede enkelte gæster, men det var aldrig smørrebrød, som vi solgte mange af. Men da vi åbnede vores smørrebrødsbuffet, oplevede vi pludselig stor interesse for de lidt mere alternative stykker. Gæsterne og især det yngre publikum synes, det er rigtigt spændende at smage, hvad der i dag anses som de mere utraditionelle stykker.

Artiklen forsætter efter fotoet
– Man må aldrig være i tvivl om, at vi bruger de bedste råvarer, vi kan finde, siger Helena Unny Rørbo (Foto: Café & Ølhalle “1892”)

Bred målgruppe
Målgruppen for restauranten er i virkeligheden en smule svær at definere, hvilket gør restaurantens nuværende succes endnu mere imponerende. Lokaler, lokation og det faktum, at de har været underlagt Arbejdermuseet, har traditionelt betydet et publikum fra den ældre del af skalaen, men byfornyelse, modernisering af museet og deres koncepter samt Helena og hendes teams arbejde igennem de sidste år har åbnet op for en langt større spredning i typen af gæster.
– Da vi startede hernede, var det kun et ældre publikum, men det har ændret sig. Vi har nu også børnefamilier og har ligeledes formået at ramme et segment i slut tyverne/start trediverne – begge målgrupper kommer oftest om lørdagen. Det er vi glade for, da vi meget gerne vil have det blandede publikum, fortæller hun og forklarer samtidig, at Arbejdermuseet har gjort en indsats for at få flere turister, hvilket også har betydet, at de ser en fremgang i antallet af turister i restauranten.
Der blev for alvor sat skub i udviklingen af restauranten, da man for tre år siden introducerede smørrebrødsbuffeten som et fast indslag hver lørdag.
– Det er især inden for det sidste år, at konceptet har stadfæstet sig. Vi har haft så travlt om lørdagen, at vi så os nødsaget til at dele vores seatings ud over flere dage, og derfor har vi nu også åbnet for smørrebrødsbuffeten om fredagen.

Godt håndværk og de bedste råvarer
Når vi spørger til, hvorfor konceptet er blevet så velmodtaget, forklarer Helena Unny Rørbo, at det er der formentlig flere årsager til. Fra starten af har det været vigtigt, at der bliver brugt de bedste råvarer i huset, og at det er dygtige fagfolk i køkkenet, som har respekt for håndværket og råvaren.
– Man må aldrig være i tvivl om, at vi bruger de bedste råvarer, vi kan finde. Vi laver også alting fra bunden – vi bager vores eget brød, vi rører vores egen mayonnaise, og vi ruller vores egen rullepølse. Det eneste, jeg kan komme på, som vi ikke selv laver, er tarteletterne, som vi køber økologisk, siger Helena Unny Rørbo.
Råvaren spiller altså en hovedrolle i restauranten. Den må gerne være økologisk, men de vil ikke underlægge sig den økologiske certificering. De vil hellere håndplukke råvarerne fra producenter, de stoler på, hvor råvaren bliver behandlet forsvarligt og bæredygtigt og ikke mindst, hvor den smager bedst.
– Det er trods alt smagen, der sælger vores mad, forklarer Helena Unny Rørbo.

Artiklen forsætter efter fotoet
Det er øl og snaps, der går mest af til smørrebrødet. Snaps laver de selv, og øllen er den klassiske stjernepilsner, nu produceret af Hancock Bryggerierne. Du kan også få de traditionelle snapse, og hvis du ikke vil ha’ en star, kan du også bestille en række øl fra Krenkerup. (Foto: Café & Ølhalle “1892”)

Mulighed for at prøve noget nyt
Og hvad er det så for noget mad, de sælger? For 200 kroner får du adgang til en smørrebrødsbuffet med nærmest alt, hvad hjertet begærer. Der er al den fisk, der hører sig til, lune retter, smørrebrød til vegetarer og sågar en potcase. Der er som beskrevet også blevet plads til stykker med lever, finker og solæg, stykker, der alle går som smurt.
– Det, som vores gæster er mest begejstrede for, er, at alle stykkerne er anrettet på små tallerkener, så man ikke selv skal stå og samle stykkerne og have fingrene nede i madvarerne sammen med en masse andre gæster, siger Helena Unny Rørbo.
– Mens det ældre publikum som regel gerne vil have det, de plejer, er de yngre gæster noget mere eksperimenterende. De vil gerne smage alle de gamle retter. Vi har for eksempel ofte et stykke med ”fuglekvidder”, som jo i virkeligheden blot er en rørt skinkesalat med overskudskød fra de andre retter. Det er en ret, vi bruger, fordi det er bæredygtigt og minimerer madspild, men det er et utroligt populært stykke. De ældre vil ofte gerne have det, fordi de husker retten, fra da de stod ved slagteren, da de var små, og de unge er nysgerrige på, hvad stykket består af og finder det morsomt, når de opdager, der slet ingen fugl er i.

Artiklen forsætter efter fotoet
På Cafe & Øl-Halle “1892” er der al den fisk, der hører sig til, lune retter som eksempelvis tarteletter, smørrebrød til vegetarer og sågar en potcase
(Foto: Café & Øl-Halle “1892”)

Tre gode råd til buffeten
Buffeten byder på over 20 forskellige anretninger – hele tiden – og det er derfor vigtigt at have fokus på madspild, mener Helena Unny Rørbo.
– Friskheden er altafgørende for en god buffet, så det er vigtigt, at der er nok personale i køkkenet til hele tiden at producere frisk mad. Der vil være for stort madspild, hvis man bare producerer uden at følge efterspørgslen, så det er vigtigt med et vågent øje på buffeten. Buffeten skal altid være fyldt op, men det er også vigtigt at huske at variere udbuddet fra weekend til weekend. Der skal selvfølgelig altid være klassikere som sild og fiskefilet, men hvis der ikke er god variation i retterne, kommer de samme gæster ikke på besøg weekend efter weekend, lyder tre gode råd fra Helena Unny Rørbo til slut.

Restauranten har åbent mandag til lørdag fra klokken 11 til 17 – køkkenet lukker klokken 16. A la carte tilbydes mandag til torsdag, mens smørrebrødsbuffeten har åbent fredag og lørdag.

Er du lun på smørrebrød, er seneste udgave af Food&Drink dedikeret den herlige spise. Læs med her: Food&Drink nr. 4

Af Kasper Mundt-Nielsen

Skrevet i: Brød og kager, Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik