• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice04. 11. 2025 | Mikkel Bækgaard

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025 By Mikkel Bækgaard

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis festaften i København.

Søndag 2. november blev hædersprisen “Kokkenes Kok” uddelt på restaurant Le Grand Rouge, og i år løb Aarhus-ikonet Wassim Hallal med prisen: 

“Gennem snart 20 år har Wassim markeret sig som en af landets bedste kokke, og siden han overtog Frederikshøj, har han løftet restauranten til en position blandt landets absolut bedste med først én og siden to Michelin-stjerner – og nu kan han føje endnu en hæder til sit imponerende CV,” fortæller Per Thøstesen, kok og medlem af Fonden Dansk Gastronomis bestyrelse.

Prisen “Kokkenes Kok” uddeles hvert år af Fonden Dansk Gastronomi på baggrund af en afstemning blandt 250 restauranter i hele Danmark. Formålet er at hylde en kollega, der med sit håndværk og sin dedikation bidrager markant til dansk gastronomi, og i år vandt Wassim Hallal afstemningen:

“Jeg er meget meget stolt og beæret over at modtage denne pris. Tusind tak,” siger Wassim Hallal, efter at have fået overrakt prisen.

Dedikation på ypperste niveau

Wassim Hallal overtog Frederikshøj i 2009 og har sideløbende stillet op i en række kokkekonkurrencer og tidligere være nomineret til “Kokkenes kok” to gange:

“Tredje gang var lykkens gang for Wassim, og det er fuldt fortjent, at det er ham, der får prisen i år, 
for det, han har skabt på Frederikshøj, er imponerende – og han bliver ved med at løfte barren. Han går målrettet efter tre Michelin-stjerner, siger det højt og handler derefter. Det er dedikation på ypperste niveau – både på vegne af Frederikshøj og hele branchen,” fortæller Per Thøstesen.

Til prisuddelingen på Le Grand Rouge deltog 140 gæster, heriblandt kokke, samarbejdspartnere og venner af branchen. Gæsterne nød en 6-retters menu tilberedt af fondens bestyrelseskokke: Anita Klemensen, Vivi Schou, Thomas Pasfall, Per Thøstesen, Steffen Villadsen og Claus Christensen.

Om Fonden Dansk Gastronomi

Fonden Dansk Gastronomi arbejder for at løfte og fremme dansk gastronomi både i ind- og udland. Fonden hylder etablerede kulinariske profiler, støtter kommende stjerner og bruger overskuddet fra festaftenen til at afholde masterclasses og konkurrencer for unge kokkeelever i det kommende år.

Tidligere vindere af “Kokkenes Kok”: 

  • 2023: Brian Mark Hansen
  • 2022: Claus Henriksen
  • 2021: Morten Nielsen 
  • 2020: Jesper Koch 
  • 2019: Kenneth Toft-Hansen 
  • 2018: Lisbeth Jacobsen 
  • 2017: Jakob Mielcke 
  • 2016: Mikkel Maarbjerg 
  • 2015: Per Thøstesen, Bistro Boheme 
  • 2014: Torsten Vildgaard, Restaurant Studio 
  • 2013: Claus Christensen, Restaurant Gammel Mønt 
  • 2012: Jens Peter Kolbeck, Gastronomisk Konsulent 
  • 2011: Rasmus Kofoed, Geranium 
  • 2010: Restaurant Noma v/ Claus Meyer og René Redzepi 
  • 2009: Bo Jacobsen, Restaurationen 
  • 2008: René Redzepi, Restaurant Noma 
  • 2007: Francis Cardenau, UMAMI og Le Sommelier 
  • 2006: Erwin Lauterbach, Restaurant Saison 
  • 2005: Michel Michaud, Ruths Hotel 
  • 2004: Søren Gericke, Restaurant Grisobasovitz 
  • 2003: Lars Nielsen, Restaurant Kommandanten 

Fondens bestyrelse består af:  

  • Pelle Øby Andersen, formand, Food Organisation of Denmark 
  • Lars Johannesen, Danish Crown 
  • Anita Klemensen, Restaurant Studenterkilden 
  • Steffen Villadsen, Sjette Frederiks Kro 
  • Per Thøstesen, Bistro Boheme 
  • Thomas Pasfall, Hotel Faaborg Fjord
  • Vivi Schou, tidligere Restaurant Babette 
  • John Kofod Pedersen, Sortebro Kro 
  • Claus Christensen, SK12
  • Sofie Biltoft-Riis, Arla Unika 
  • Niclas Østergård, Arla Unika  
  • Anna Bartels, sekretær, Food Organisation of Denmark

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik