Som Danmarks eneste svanemærkede hotelkæde er Scandic konstant på udkig efter nye tiltag, som kan reducere madspild. Hotelkæden har allerede reduceret deres madspild betydeligt, men ambitionerne er endnu større, og derfor indgår kæden nu i et samarbejde med organisationen Stop Spild Af Mad.
Scandic har længe haft fokus på at nedbringe madspild, og blandt en lang række initiativer fik kæden sidste år installeret madspildsværktøjet ’ioLiving’ på samtlige 30 hoteller. Gennem de sidste tre år har hotelkæden reduceret madspild med 17 pct., og målet er en reduktion med 25 pct. i 2025 målt i forhold til 2019.
Scandic og Stop Spild Af Mad deler ambitionen om at frembringe og udbrede løsninger, som kan forebygge og minimere madspild, og Scandics F&B Direktør Karsten Felvang Nielsen ser frem til samarbejdet og håber, at det yderligere vil skubbe til udviklingen og kampen mod madspild i Danmark:
“Vi er virkelig glade for at indgå i det her samarbejde. Stop Spild Af Mad har været ekstremt dygtige til at sætte fokus på bekæmpelse af madspild, og deres resultater er meget imponerende. Vi har en fælles ambition, nemlig at udbrede viden om madspild og skabe resultater, og jeg ser frem til, at vi sammen kan sparre, idéudvikle og gøre brug af hinandens kompetencer.”
Stop Spild Af Mad, som i år kan fejre 16 års-fødselsdag, glæder sig også til samarbejdet med Danmarks og Nordens største hotelkæde Scandic Hotels:
“Vi glæder os til at stå sammen mod madspild med en af branchens stærkeste aktører. I Norden har Scandic Hotels på tre år allerede reduceret kædens madspild med 17 %, hvilket er en rigtig god start. Vi ser frem til et fælles og forstærket fokus på madspild, som giver en fantastisk mening også i forhold til reduktion af ressourcer, nedbringelse af CO2-udslip og indfrielse af FN’s Verdensmål,” siger stifter og bestyrelsesformand Selina Juul.