Råvarer og ingredienser
Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris
Ved en højtidelig fejring hos Søren Wiuff i Lammefjorden lørdag den 1. november blev Årets Wiuff 2025 uddelt for allerførste gang. Prisen er opfundet og
Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild
På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme
Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter
Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Foto: Mathias Nyborg Aviser og kantiner
Ny professor i grøntsagsvidenskab: ”Vi skal tage grøntsagerne langt mere alvorligt”
Hanne Lakkenborg Kristensen er tiltrådt som professor i grøntsagsvidenskab ved Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet. Hun har markeret sig som en fagligt stærk forsker
Bred alliance klar til et historisk løft af dansk frugt og grønt
Efter årtiers tilbagegang for dansk frugt og grønt lancerer 31 af fødevarebranchens mest centrale aktører nu anbefalinger til en samlet, fremadrettet plan. Den skal vende
AAU-forskere: Proteiner fra græs kan være fremtiden
Indenfor få år kan protein udvundet fra almindeligt kløvergræs være en hovedingrediens i en lang række almindelige fødevarer som f.eks. is, yoghurt og proteindrikke. Forskere
Live dataovervågning af larveproduktion vil revolutionere insektopdræt
Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil udvikle smarte overvågnings- og realtidsanalysesystemer til produktion af sort
Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet
70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation.
Det er blevet dyrere at spise varme hveder
Selvom Store Bededag ikke længere er en helligdag, så ynder danskerne fortsat at spise varme hveder aftenen inden. Men med stigende fødevarepriser er denne tradition
EU-godkendelse betyder, at dansk rapskage nu må bruges i fødevarer
Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS har modtaget EU’s autorisation af sin ansøgning, der betyder, at virksomheden nu må afsætte fermenteret, dansk rapskage til fødevarer.
Hent flere



