Virksomheder i fødevarebranchen har mulighed for at få løftet kompetencerne og sikre vækst med en ny pulje. Puljen ser dagens lys i en tid hvor et stigende fokus på bæredygtighed, digitalisering og eksport sætter dagsordenen. Bag den nye pulje står Dansk Fødevareakademi og Food & Bio Cluster Denmark.
Tilskudspuljen er for fødevareproducerende virksomheder og virksomheder, der producerer fødevareingredienser, fødevareteknologi og relaterede brancher som restauranter og caféer. Tilskuddet kan eksempelvis søges til kvalitet, strategi, salg, produktudvikling, vinsommelier eller diplombrygger. Det er også muligt at søge tilskud til kurser, som er skræddersyet til virksomhedens behov, og som er virksomhedsplaceret.
Fødevarebranchens Kompetenceløft tilbyder:
- Op til 15.000 kr. per medarbejder i tilskud til kompetenceløft (eks. kurser og uddannelser).
- Op til 15.000 kr. pr. måned i tilskud til ansættelse af en nyuddannet akademiker.
– Som national klynge for fødevarer og bioressourcer er det centralt for os at stille skarpt på kompetenceudvikling, når virksomheders robusthed skal sikres, og et vækstpotentiale skal indfries. Med Fødevarebranchens Kompetenceløft kan vi være med til at understøtte og sikre denne kompetenceudvikling via tilskudsmuligheder og dermed bidrage til at styrke og skabe vækst i branchen. siger Helle Vedel Friis, projektleder fra Food & Bio Cluster Denmark.
Kompetenceløft kan være en uoverskuelig jungle
Dansk Fødevareakademi, som er partner i projektet, har overblikket over mulighederne for kompetenceløft og finansiering til fødevarebranchen og tilbyder virksomheder i hele landet sparring på at finde den rette vej. Tobias M. Skovmose, der bl.a. har Restaurant Kolvig i Ribe udtaler:
– Jeg kom i kontakt med Dansk Fødevareakademi, der tilbød tilskud til ledertræning. Med erkendelsen af, at jeg ikke havde en doktorgrad i at lede, var det et virkelig godt tilbud, som jeg hurtigt takkede ja tak til.