Perfekt timing. Sådan siger Danish Crowns globale salgsdirektør om offentliggørelse af handlingsplanen for bæredygtig soja. Sidste års storbrande i Amazonas har sat temaet på dagsordenen hos de store supermarkedskæder.
Danish Crown offentliggjorde torsdag morgen sin handlingsplan for at sikre brugen af bæredygtig soja hos ejerne. Målsætningen er, at al soja i 2025 skal komme fra leverandører, der kan dokumentere en bæredygtig og ansvarlig produktion.
– Indtil for et år siden var soja ikke et tema på møderne med vores kunder, men under og efter de store brande i Amazonas er vi blevet varslet af flere, at de i fremtiden vil stille konkrete krav på området. Derfor vil vores initiativ give os en konkurrencefordel i forhold til leverandører fra Spanien og Tyskland, så jeg er sikker på, at det – udover være et rigtigt skridt – og vil vise sig at være en god investering, siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown Pork
Når det kommer til bæredygtighed, så er det på nuværende tidspunkt i Storbritannien og Sverige, der er længst fremme sammen med det danske hjemmemarked.
De danske detailkæder afleverer også deres handlingsplaner på soja i dag til soja-alliancen, og det er ventet, at der vil blive opstillet meget konkrete krav.
– Jeg kender ikke deres krav endnu, men det jeg har lyttet mig til er, at bæredygtig soja snart vil være et krav fra flere af vores store kunder i Danmark. Det er vi nu klar til at levere på fra dag 1, og det vil for mig at se være et løft for dansk kød og forhåbentlig Danish Crown ude i kølediskene, siger Mike Sauerberg, der er landedirektør for Danmark i Danish Crown Foods.
Danish Crown vil fra 1. oktober købe RTRS-kreditter, der sikrer produktionen af bæredygtig soja og sideløbende arbejde for en stramning af de krav, der stilles til produktionen af bæredygtig soja, så den soja, Danish Crowns ejere bruger i foderet, fra 2025 vil være dokumenteret bæredygtig.