• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Drikkevarer05. 04. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Nye profiler til 150 år gammel vinhandel

Drikkevarer05. 04. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Den traditionsrige vinhandel Kjær & Sommerfeldt styrker bestyrelsen med to tunge erhvervsfolk. Karsten Poulsen indtræder som bestyrelsesformand og afløser dermed Christian Løche, der går på pension efter 14 år i bestyrelsen. Katia Østergaard, tidligere direktør i HORESTA, bliver nyt bestyrelsesmedlem.

Mads Stensgaard (CEO), Katia Østergaard (nyt bestyrelsesmedlem) og Karsten Poulsen (ny bestyrelsesformand) efter generalforsamling, som foregik i lokaler hos Kjær & Sommerfeldt i forbindelse med den gamle vinbutik i indre København.

Kjær & Sommerfeldt har for få dage siden landet det bedste regnskab nogensinde. Nu styrkes bestyrelsen med to stærke erhvervsfolk, som skal være med til at sikre vækst- og bæredygtighedsstrategien.

Karsten Poulsen, som overtager formandskabet, kommer med erfaring fra en række topposter i dansk erhvervsliv bl.a. fra ISS og Saxobank. Katia Østergaard, som er tidligere direktør i HORESTA, brancheorganisation for hotel- restaurant- og turisterhvervet, bringer stort kendskab og erfaring med sig fra hotel- og restaurationsbranchen.

Mads Stensgaard, CEO i Kjær & Sommerfeldt, hilser de nye bestyrelsesmedlemmer varmt velkommen. For ham passer de begge som fod i hose med virksomhedens ambitioner og planer for de kommende år.

– Jeg ser virkelig frem til samarbejdet både med Karsten Poulsen og Katia Østergaard. Der er ingen tvivl om, at de bringer erfaring, kompetencer og viden til bordet, som kan tilføre stor værdi til den udvikling Kjær & Sommerfeldt er inde i, siger Mads Stensgaard og peger bl.a. på realiseringen af virksomhedens bæredygtighedsstrategi. Ambitionen er at sikre bæredygtig orden i eget hus og blive forstærkeren mellem leverandører og kunder, så der kan træffes bæredygtige valg i hele værdikæden.

Siden 2008 er omsætningen tredoblet og med fremgang på bundlinjen hvert år. Eneste undtagelse er 2020, hvor virksomheden oplever et dyk pga. corona-nedlukningerne. Kjær & Sommerfeldt leverer i 2021 et resultat på knap 27 mio. før skat. Det er en forbedring på mere end 31 millioner kr. siden 2009.

– For mig er bæredygtighed en forudsætning for at drive en seriøs og ordentlig forretning. Derfor skal vi også levere resultater på den tredobbelte bundlinje: mennesker, miljø og økonomi. Nogle områder arbejder vi allerede med som f.eks.en mere bæredygtig distribution gennem partnerskaber, og på andre områder har vi brug for at få skabt overblik og tilegne os en større viden, forklarer Mads Stensgaard. I eksekveringen af strategien, ser han Katia Østergaard som en stærk kompetence, der kan styrke processen. Katia Østergaard stod selv i spidsen for udviklingen af HORESTAS bæredygtighedsstrategi.

– Jeg påtager mig udelukkende bestyrelsesposter i virksomheder, som tager ansvar for at gøre en positiv forskel. Det er der ingen tvivl om, at man gør i Kjær & Sommerfeldt. Her mærker jeg en helt unik passion for mennesker samt en naturlig både lyst og forpligtelse til at agere ansvarligt og yde en indsats for vores omgivende samfund. Det er min klare overbevisning, at samfundsansvar og bæredygtighed kan gå hånd i hånd med vækst, og jeg glæder mig i bestyrelsen til at være med til at sikre den fortsatte udvikling og implementering af bæredygtige tiltag og forankring af verdensmålene i Kjær & Sommerfeldts strategi, siger Katia Østergaard.

Karsten Poulsen, bliver ny formand i K&S. Kasten Poulsen kommer med en solid erhvervserfaring fra store danske virksomheder, hvor han i 19 år i et makkerskab med Eric Rylberg udgjorde topledelsen i en række virksomheder, herunder knap femten år i ISS og Saxobank.

Katia Østergaard er tidligere mangeårig direktør i HORESTA. Katia Østergaard er uddannet advokat og kommer med stor erfaring fra og unikt netværk i HORECA. Katia har desuden stået bag HORESTAs strategi for et bæredygtigt hotel, restaurant og turisterhverv.

Skrevet i: Drikkevarer

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik