• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Emballage27. 10. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny prisvindende emballage på vej til det danske marked

Emballage27. 10. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Nemco præsenterer en ny emballageløsning til sliced kød, pølser, ost og fisk. Der er tale om Sealpac-emballagen FlatMap, der tidligere på året vandt den prestigefyldte Swiss Packaging Award og roses blandt andet for convenience og bæredygtighed.

FlatMap er udviklet til MAP-forpakning af sliced produkter, eksempelvis kødpålæg, pølser, ost og fisk. Fødevarerne placeres indbydende og iøjnefaldende på en bærende flade af bleget eller ubleget fresh fiber-karton. Dette stykke karton er coatet med en beskyttende plastfolie, som giver den nødvendige stabilitet og danner en tilstrækkelig barriere mod fedt, vand og ilt. Pakningen vil dermed være sikkert forseglet under beskyttende atmosfære, hvilket forlænger produkternes holdbarhedstid. Genlukning fungerer så godt, at forbrugeren opnår en førsteklasses opbevaring i køleskabet uden at skulle ompakke sine fødevarer. Forbrugeren kan dermed glæde sig over friske sliced produkter helt frem til sidste skive. Alle tilgængelige PP-folier, som er egnet til MAP-forpakning, kan bruges til forseglingen. Folien kan med peel-tab trækkes fuldstændigt af emballagen.

Bæredygtig løsning

Ifølge CEO Lars Olsgaard fra Nemco er det et stort plus ved FlatMap, at løsningen er klimavenlig.

– Vi er stolte af at kunne præsentere endnu en bæredygtig emballageløsning. Med FlatMap kan man reducere forbruget af materialer. Sammenlignet med konventionelle MAP-pakninger kan der spares mere end 75 % kunststof. Samtidig er mulighederne for genanvendelse forbedret. Når pakningen er tom, kan den tynde kunststofbeskyttelse ganske enkelt trækkes af kartonstykket med en peel-tab, og alle emballagens dele kan dermed let sorteres i forskellige affaldskategorier, siger Lars Olsgaard.

God plads til branding og forbrugeroplysning

FlatMap er en løsning, der giver producenter af fødevarer gode muligheder for at kommunikere med kunderne via emballagen. Der kan på begge sider af kartonstykket, hvorpå produkterne placeres, trykkes tekst, billeder og grafik af høj kvalitet. Med kartonstykket får man således en relativt stor flade til produktinformation, lige som kartonen egner sig rigtig godt til branding og forbrugeroplysning. Pakningen kan præsenteres hængende, stående eller liggende i kølemontren.

Prisvinder

FlatMap blev i august tildelt den prestigefyldte Swiss Packaging Award 2021 i kategorien ”convenience”. Det schweiziske marked for emballage til ferskvarer regnes for et af verdens mest krævende. Swiss Packaging Awards uddeles af SVI, det schweiziske emballageinstitut. I SVI-juryens begrundelse for valget af FlatMap i kategorien „convenience“ står der, at ”i stadig flere emballager bliver andelen af materialer, der ikke kan genanvendes, reduceret og erstattet af genanvendelige materialer. Udfordringen derved er at opretholde den oprindelige funktionalitet. Med den nyudviklede FlatMap-emballage er denne udfordring efter juryens opfattelse blevet løst på overbevisende måde. Kombinationen af karton og kunststof er i modsætning til en ren kunststofløsning overbevisende god, hvad angår åbning og genlukning. Dertil kommer, at problemet med at adskille de enkelte dele med henblik på affaldssortering er løst på forbilledlig vis.“

Præsenteres på Nemco Inspirationsdage

FlatMap, som vil kunne køre på alle teknisk forberedte SEALPAC traysealere fra A-serien, er blandt nyhederne på Nemco Inspirationsdage 2021. Her vil Nemco vise innovative emballageløsninger og den nyeste teknologi inden for fastvægt-slicning. Nemco Inspirationsdage finder sted i Nemco Servicecenter, Industrivej 16-18, Viby J., den 15.-19. november 2021.

– Vi glæder os til at byde velkommen til kunder og samarbejdspartnere. Vores eksperter vil stå klar til at tale med vores gæster om deres muligheder. Og som altid når Nemco inviterer, vil der være god forplejning, siger Lars Olsgaard.

Tilmelding til Nemco Inspirationsdage kan foretages via Nemco.dk.

Skrevet i: Emballage

Seneste nyt fra redaktionen

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Messer og konferencer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo

Ny AI skal nudge til at spise grønnere

Detailhandel og en grosForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine

Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025

70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Ved smagningen smagte og udvalgte dommerne samtidig fem produkter, der for første gang skal dyste om Coops nye pris, Irmaprisen, og dermed

Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

AktueltMesser og konferencer20. 05. 2025

15.-17. maj blev Madens Folkemøde afholdt Nykøbing Falster. Folkemødet har tidligere været afholdt på et lokalt gods, men flyttede i år netop for at kunne få flere besøgende. Madens Folkemøde mere end tredoblede deres besøgstal i forhold til sidste år.  André Andersen har været direktør i

Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

FoodserviceMesser og konferencerTop20. 05. 2025

Tre af Danmarks dygtigste kokke dystede fredag på torvet i Nykøbing Falster for at blive landets næste repræsentant ved de prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrencer. Vinderen er nu fundet: Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København. Christian Wellendorf konkurrerede mod

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik