• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføringPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed30. 05. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Ny fynsk virksomhed vil revolutionere den klassiske snack

AktueltMarkedsføringPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed30. 05. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Der kan være langt mellem snacks, der både er økologiske og samtidigt lave på sukker, lyder det fra virksomheden The Organic Crave, der som følge heraf har udviklet en ny snack, der skal udfylde dette hul i markedet.

De nye chips fra Cravemore er produceret af økologiske linser. I sortiment er også søde snackbarer lavet af nødder. Foto: PR

To fynske iværksættere, Jeppe Vadgaard og Rafael De Souza Andersen har med deres nystartede virksomhed The Organic Crave udviklet de første to økologiske snack-produkter på Havnen i Odense med meget lavt sukkerindhold. Samtidig har de allieret sig med Carl Bjarne Mikkelsen som medstifter, en kendt skikkelse i fødevareerhvervet.

– Her er et hul i markedet, og vi er ikke et sekund i tvivl om, at efterspørgslen er stor. Overvægt er et stigende problem, og der er brug for et alternativ, som er lavt på sukker og bæredygtigt produceret , siger Rafael De Souza Andersen, CEO og medejer, der nu kan se deres første chips baseret på linser og søde snackbarer lavet af nødder i Helsam og Salling Groups butikker.

Udviklingsmidler giver muskler

Noget tyder på, at The Organic Crave har fat i noget. I hvert fald har de hentet udviklingsmidler fra flere forskellige aktører, som ser deres potentiale.

Erhvervshus Fyn har bl.a. været en indgang til programmet Spirende Fødevareoplevelser samt den nationale fødevareklynge Food & Bio Cluster Denmark og Innovationsfonden. Samlet har The Organic Crave hentet omkring en million kroner i udviklingsmidler, og gennem fødevareprogrammerne SMV:Food og SMV:Innovation har de tilsagn om yderligere medfinansiering. 

– Det giver et rygstød – og økonomisk ro – at der er nogle, som tror på os, og det er en vigtig blåstempling den dag, hvor vi skal ud at finde yderligere investorer, siger Jeppe Vadgaard, COO og medejer.

De tre ejere Rafael De Souza Andersen, CEO i midten, flankeret af Jeppe Vadgaard, COO (th) og Carl Bjarne Mikkelsen (tv).

The Organic Crave står nu med fire grundingredienser, som de er i gang med at undersøge, hvordan de kan beskytte.

– Med de grundingredienser – som er helt unikke – har vi fundamentet til at udvikle alle former for salte og søde snacks, som er sunde og bæredygtige, siger Rafael De Souza Andersen.

Kender gamet

De to medejere har begge solid erfaring med at bygge virksomhed op. Jeppe Vadgaard har tidligere sammen med en kompagnon drevet en økologisk chilifarm ved Seden udenfor Odense, og Rafael De Souza Andersen havde i perioden 2007-2012 virksomheden Bramisto, hvor han importerede økologiske råvarer fra Amazonas og dermed medvirkede til bevarelse af regnskovene. Inden de kastede sig over The Organic Crave, var de begge projektledere i Erhvervshus Fyn, hvor de  har været med til at hjælpe fynske virksomheder videre med sparring omkring såvel forretningsudvikling som finansiering.

Kasper Aagaard, der er Chef for finansiering og udviklinghos Erhvervshus Fyn kan kun opfordre flere  virksomheder til at gribe ud efter mulighederne.

– Gennem landets erhvervshuse har virksomheder ikke bare adgang til sparring om forretningsudviklingen. Vi har en lang række af programmer, hvor de kan få medfinansiering til alt fra digitalisering til grøn omstilling og produktudvikling. Det er såkaldt soft funding, hvor pengene modsat et lån ikke skal betales tilbage, siger programchefen.

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring, Politik og eksport, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

Detailhandel og en grosFrugt og grønt27. 05. 2025

Nemlig.com offentliggør sit "garantiregnskab" for at vise, hvad det koster at stå bag kvaliteten og friskheden af varer solgt online. I en tid hvor danske forbrugere i stigende grad kræver gennemsigtighed og høj kvalitet, vælger Nemlig som en af de første dagligvareaktører åbent at dele tallene

150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

Foodservice27. 05. 2025

En af landets ældste og mest erfarne leverandører til professionelle køkkener, Oluf Brønnum & Co A/S, åbner 1. juli nyt showroom, kontor og Food Lab på Runetoften 15 i Aarhus – i det tidligere Ken Storkøkken-domicil. Virksomheden, der i 2024 kunne fejre sit 150-års jubilæum, får dermed sin

Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

AktueltDrikkevarer27. 05. 2025

Dansk vin er en voksende branche med stolte rødder og høj kvalitet. Nu bliver Foreningen Dansk Vin en del af SMVdanmark. SMVdanmark vokser med endnu en medlemsorganisation. Foreningen Dansk Vin (FDV) er den syvende organisation, der har meldt sig ind under SMVdanmarks faner det seneste år. FDV

Food&Drink på gaden med fokus på kød

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ27. 05. 2025

Seneste udgave af branchemagasinet Food&Drink er på gaden. I dette nummer har vi fokus på kød og er blandt andet på besøg hos Grambogård på Fyn. Vi har også lært om grønt charcuteri, været (næsten) i luften med Restaurant AOC og været hos en fantastisk producent af Pinot Noir i

Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

Brød og kagerDrikkevarerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 05. 2025

I år kan festivalgæsterne på Roskilde Festival glæde sig til en helt unik øloplevelse, der ikke kun slukker tørsten, men også bidrager til bæredygtighed. Husbryggeriet Jacobsen lancerer en specialbryg, der er skabt af juicerester og økologiske boller – et innovativt skridt mod at minimere madspild

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • DENIOS ApS

    Her er den oversete vej til et sundere arbejdsmiljø

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Online dagligvarehandel løfter sløret for omkostningerne ved friskhedsgaranti

    27.05.2025

  • 150-årig familievirksomhed rykker til Aarhus: Oluf Brønnum & Co A/S åbner nyt domicil på Runetoften

    27.05.2025

  • Dansk vinproduktion træder ind i SMVdanmark

    27.05.2025

  • Food&Drink på gaden med fokus på kød

    27.05.2025

  • Premiere på Roskilde Festical: Ny øl brygget på juicerester og øko-boller

    27.05.2025

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik