Lige siden crowdfunding-kampagnen nåede sit mål tilbage i 2017, har de mange støtter af danske Sall Whisky Distillery ventet i spænding på resultatet. Med lanceringen af destilleriets første batch Single Malt og Single Farm Whisky er ventetiden forbi, og Sall Whisky Distillery melder sig for alvor på banen på den danske whiskyscene.

Det startede som en idé blandt seks venner og en økologisk landmand om at fremstille deres egen lokale og økologiske whisky. Drømmen fik for alvor luft under vingerne, da de allierede sig med en hel landsby og iværksatte en succesfuld crowdfunding-kampagne.
Nu er drømmen blevet til virkelighed, når iværksætterne bag Sall Whisky Distillery lancerer den første batch single malt og single farm whisky.
-Nu sker det, som vi har set frem til i meget lang tid, og vi glæder os til at præsentere whiskyen for alle dem, der har troet på os. Nu kan vi endelig sige tak for tilliden og kvittere med vores unikke whisky, siger Snævar Albertsson på vegne af de syv stiftere bag Sall Whisky Distillery.

Et destilleri med stort potentiale
Mens Sall Whisky Distillery må vente lidt endnu på den endelige dom fra de mange støtter og danske whiskyfans, kan de dog ånde lettet op. Ifølge Ulrik Bertelsen fra Whisky.dk, der har haft mulighed for at smage en prøve, viser destilleriet nemlig lovende takter for en ung, dansk whisky.
-Sall har potentiale til at blive et af de bedste danske destillerier. Whiskyen har masser af sødme og kompleksitet, og vi glæder os til at følge destilleriet i fremtiden, siger Ulrik Bertelsen.
En fremadstormende dansk whiskyscene
Ifølge Ulrik har den danske whiskyscene udviklet sig meget de seneste år, hvor eksempelvis Stauning Whisky har bevist, at der også i udlandet er efterspørgsel på dansk whisky. Han fremhæver, at mange af de danske destillerier går langt for at skabe en særlig smagsoplevelse gennem særlige råvarer. Det gælder også Sall Whisky Distillery, der har prioriteret kun at anvende lokale og økologiske råvarer med fuld sporbarhed.
-Vores mål er at være så lokale som muligt og styre hele processen fra såningen af den økologiske vårbyg til aftapning af den færdige whisky. Kornet dyrker vi kun seks kilometer fra kobberkedlerne, og samtlige dråber, der forædles af kornet destilleres in-house. Der er altså fuld sporbarhed fra marken til hver enkelt flaske, siger Snævar Albertsson.
Efter flere års spændt venten er det nu tid til at afsløre smagen af Danmarks første crowdfundede whisky.
Det kommer til at ske fredag d. 25. november i Sall, hvor der inviteres til reception for alle.