Et nyt samarbejde mellem McDonald’s i Norden og Danish Crown kommer til at skabe op mod 100 nye arbejdspladser i Vejen Kommune frem mod sommeren 2026.

Danish Crown er allerede begyndt at indrette en spritny produktion i Vejen. Over 5.000 kvadratmeter skal udstyres til at producere burgerbøffer til McDonald’s hamburgere, Quarter Poundere og Big Mac’s i et omfang, så Danish Crown kommer til at ansætte mellem 80 og 100 nye medarbejdere i løbet af de næste 12 måneder.
“Det er fantastisk, at McDonald’s har valgt os til producere deres burgerbøffer fremover. Med aftalen skaber vi både et stort antal nye arbejdspladser i Danmark og leverer et meget synligt bevis på, at den forsyningssikkerhed, vi kan tilbyde som landsmandsejet fødevareproducent, gør os til en attraktiv samarbejdspartner, siger Niels Ulrich Duedahl,” Group CEO i Danish Crown.
For McDonald’s er det positivt, at der i løbet af sommeren 2026 kommer dansk oksekød i burgerne. Kæden er altid på udkig efter samarbejdspartnere, der kan honorere både de strenge kvalitetskrav og den volumen, som de 115 danske restauranter, samt restauranterne i resten af Norden, efterspørger. Derfor er aftalen vigtig for kædens administrerende direktør i Danmark, Mads Friis.
“Vi åbnede vores første danske restaurant tilbage i 1981, og både hovedkontoret og vores 25 danske franchise-tagere opfatter McDonald’s i Danmark som en dansk virksomhed. Vi vil gerne bidrage så meget som muligt til samfundet, så det betyder meget for os, hver gang vi finder andre danske virksomheder, der har lige så meget fokus på kvalitetssikring på alle parametre som os selv. Vi er også sikre på, at vores gæster vil synes om, at vi nu får dansk oksekød i vores burgere,” siger Mads Friis.
Sker i eksisterende lokaler
Opbygningen af den nye fabrik i Vejen sker i eksisterende lokaler, som i løbet af de næste ni måneder vil blive gennemrenoveret og udstyret med det nyeste indenfor maskiner og teknologi til produktion af burgerbøffer.
Mens der skal ansættes op mod 30 medarbejdere til at forestå produktionen på fabrikken i Vejen, så bliver der også brug for mellem 60 og 70 nye medarbejdere på Danish Crowns kreaturslagteri i Holsted, der ligger cirka 15 kilometer fra Vejen. De mange nye medarbejdere på slagteriet skal skære alt det oksekød, som den nye fabrik kommer til at forarbejde til burgerbøffer.
“McDonald’s er ekstremt omhyggelige og selektive i valget af nye samarbejdspartnere. Derfor er vi ekstra stolte over at have landet en så vigtig aftale -et resultat af flere års målrettet indsats,” siger Finn Klostermann, der er direktør med ansvar for Danish Crowns oksekødforretning og fortsætter:
“Samtidig er det en helt fantastisk opgave at skulle bygge en ny fabrik op fra bunden, hvor en
kombination af vores nuværende medarbejdere og de mange nyansatte skal sætte en produktion op, der kan møde McDonald’s ønsker på alt fra spisekvalitet til leveringssikkerhed.”
Mie Gjedsted, der er Nordic Sourcing & Category Lead hos McDonald’s er også glad for aftalen.
“Vi stiller store krav til vores leverandører, og jeg er meget glad for, at Danish Crown har været parate til at investere for at leve op til dem. Jeg er ikke i tvivl om, at vi fra sommeren 2026 får kød af høj kvalitet, stor forsyningssikkerhed og skarpt fokus på fødevaresikkerheden. Ikke kun på oksekødet, men også på den bacon, som Danish Crown skal levere til vores restauranter i Danmark, Sverige, Norge og Finland,” siger Mie Gjedsted.