• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerFoodservice22. 02. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kornets Hus lancerer kurser til madprofessionelle

AktueltBrød og kagerFoodservice22. 02. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Til foråret kan folk, som arbejder professionelt med mad og ernæring, komme på kursus i Kornet Hus. Målet er at gøre den bæredygtige udvikling af storkøkkenet konkret, levende og ikke mindst appetitlig.

Foto: Linda Suhr

Den grønne omstilling skal vi spise os til.

Det står klart efter den seneste rapport fra Klimarådet, som rådgiver regeringen om løsninger for at sikre en bæredygtig fremtid. En fjerdedel af vores samlede klimabelastning stammer fra den mad, vi spiser, derfor er maden et godt sted at sætte ind, hvis vi skal leve mere klimavenligt.

I de nye kostråd spiller korn en væsentlig rolle i løsningen på den bæredygtige udvikling af køkkener landet rundt. Og det vil Kornets Hus nu give inspiration til, hvordan man kan implementere.

Nye kurser i Kornets Hus

Siden Kornets Hus åbnede i maj 2021, har mere end 17.000 gæster besøgt den arkitektoniske perle og fået ny viden og inspiration om kornets kulinariske- og ernæringsmæssige kvaliteter. Skoleklasser, lokale borgere og turister har deltaget i alt fra nørdede surdejskurser til pizza-workshops med fokus på fuldkorn. Kurserne har dermed givet både store og små fornemmelse for kornets kvaliteter og potentialer.

Nu får landets madprofessionelle også muligheden for at få et unikt indblik i kornets verden, når huset lancerer tre nye kursusprogrammer, som udforsker kornets rolle og muligheder i både køkkener og bagerier.

– Udviklingen i vores madkultur skal være præget af begejstring, velsmag og realistiske målsætninger. Og den opgave tager vi alvorligt med de her kurser, som skal gøre det lettere og mere indbydende at lave sund mad med korn i landets storkøkkener, fortæller leder af Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Derfor har Kornets Hus allieret sig med den erfarne kok og køkkenkonsulent Uffe Truelsen for sammen at tilrettelægge de tre kurser, som har overskrifterne: Det Daglige Brød, Mindre Madspild Mere Smag og Det Grønne Køkkenløft.   

Fælles for kurserne er, at de med afsæt i FN’s verdensmål giver både bagere, kokke, catere, ernæringsassistenter og ufaglærte madprofessionelle konkrete værktøjer, som kan bruges i det daglige arbejde.

– Der er ingen tvivl om at vores daglige måltider står overfor forandringer, og i Kornets Hus mener vi, at begejstringen, madglæden og det gode håndværk er en forudsætning, når vi skal kigge på fremtidens løsninger. Vi glæder os derfor at præsentere et inspirerende, relevante og konkrete kursusprogram til de dygtige madprofessionelle, som til daglig går forrest i at udvikle vores madkultur, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.

God smag er nøglen

Uffe Truelsen, der til dagligt arbejder med grøn udvikling i køkkener gennem konsulentfirmaet Køkkenkultur, bidrager til kurserne med en solid erfaring i at afvikle og udvikle grønne kurser. Han fortæller, at idéerne og opskrifterne også fungerer, når kursusisterne kommer hjem og rammer hverdagen:

– Nøglen til at lykkes med et grønnere køkken er smagen. Hvis grøntsagstung mad smager godt, og måske endda bedre end den traditionelle, så bliver den altid spist med stor fornøjelse. Mad med mindre kød er en udfordring, for der skal være en smag af umami, og bidet skal komme fra nye processer og råvarer. Derfor har vi et tydeligt fokus på at udvikle kursisternes madhåndværk og vise, hvordan og hvorfor man leger med maden i professionelle køkkener.

Du kan allerede nu læse mere om de forskellige kursusprogrammer på Kornets Hus’ hjemmeside. Du kan også deltage i kickoff-arrangementet i Kornets Hus onsdag d. 23. marts fra 14-16, hvor du både kan høre mere om projektet, de enkelte kurser og glæde dig til lækre smagsprøver. Tilmelding til kickoff-arrangementet sker direkte til Kornets Hus på info@kornetshus.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

DrikkevarerFoodservice13. 05. 2025

I maj måned siger Hallernes Smørrebrød farvel til Coca Cola og byder i stedet velkommen til BRØL Kola Kola – en danskproduceret, økologisk og cirkulær cola, som matcher både smag og værdier bag Hallernes Smørrebrød. BRØL Kola Kola er brygget lokalt på genanvendte kaffekirsebær, der er et biprodukt

Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

Detailhandel og en grosMejeri13. 05. 2025

I 2025 relanceres Mejeriprisen med et nyt og styrket koncept. For første gang bliver prisen landsdækkende - og det er nu hele butikskædens mejeriafdeling, der vurderes og kan vinde – ikke blot én enkelt butik. Samtidig får forbrugerne en større stemme i bedømmelsen. Landbrug & Fødevarer

Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

AktueltFoodserviceFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed13. 05. 2025

Det plantebaserede mejeriprodukt FÆRM er blevet kåret som vinder af Mavens Hule 2025 – en innovationskonkurrence for grønne fødevareiværksættere, arrangeret af Compass Group og Dagrofa Foodservice. Sejren åbner døren til et skræddersyet udviklingsforløb og muligheden for at få produktet ud og leve

Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

AktueltFoodserviceFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræLandbrug13. 05. 2025

Hvordan taler vi om kvæg, bæredygtighed og ernæring på en måde, der giver mening både for dem, der passer dyrene, og dem, der laver maden til tusindvis af danskere hver dag? Det spørgsmål undersøger en ny webinar-serie for madprofessionelle.   Oksekød og mejeri står ofte for

Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

EmballageFoodserviceFødevaresikkerhedMiljø og sundhedTop13. 05. 2025

Paptallerkener, pizzabakker og bagepapir købt i udlandet er ofte produceret med PFAS, som kan være sundhedsskadeligt. I Danmark har forhandlerne stort set fjernet problemet med PFAS i fødevarekontaktmaterialer, viser Fødevarestyrelsens kontrol. PFAS kan bruges til at gøre pap og papir fedt- og

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Alternativ til amerikansk cola: Hallernes Smørrebrød lancerer BRØL Kola Kola

    13.05.2025

  • Mejeriprisen 2025: Nu med nyt koncept og forbrugerperspektiv

    13.05.2025

  • Fra startup til storkøkkener: FÆRM vinder Mavens Hule og sikrer foodservice-samarbejde

    13.05.2025

  • Nyt liveformat bringer kvæget direkte ind i de professionelle køkkener 

    13.05.2025

  • Dansk forbud mod PFAS i pizzabakker og engangsemballage virker

    13.05.2025

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik