• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltBrød og kagerFoodservice22. 02. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

Kornets Hus lancerer kurser til madprofessionelle

AktueltBrød og kagerFoodservice22. 02. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

Til foråret kan folk, som arbejder professionelt med mad og ernæring, komme på kursus i Kornet Hus. Målet er at gøre den bæredygtige udvikling af storkøkkenet konkret, levende og ikke mindst appetitlig.

Foto: Linda Suhr

Den grønne omstilling skal vi spise os til.

Det står klart efter den seneste rapport fra Klimarådet, som rådgiver regeringen om løsninger for at sikre en bæredygtig fremtid. En fjerdedel af vores samlede klimabelastning stammer fra den mad, vi spiser, derfor er maden et godt sted at sætte ind, hvis vi skal leve mere klimavenligt.

I de nye kostråd spiller korn en væsentlig rolle i løsningen på den bæredygtige udvikling af køkkener landet rundt. Og det vil Kornets Hus nu give inspiration til, hvordan man kan implementere.

Nye kurser i Kornets Hus

Siden Kornets Hus åbnede i maj 2021, har mere end 17.000 gæster besøgt den arkitektoniske perle og fået ny viden og inspiration om kornets kulinariske- og ernæringsmæssige kvaliteter. Skoleklasser, lokale borgere og turister har deltaget i alt fra nørdede surdejskurser til pizza-workshops med fokus på fuldkorn. Kurserne har dermed givet både store og små fornemmelse for kornets kvaliteter og potentialer.

Nu får landets madprofessionelle også muligheden for at få et unikt indblik i kornets verden, når huset lancerer tre nye kursusprogrammer, som udforsker kornets rolle og muligheder i både køkkener og bagerier.

– Udviklingen i vores madkultur skal være præget af begejstring, velsmag og realistiske målsætninger. Og den opgave tager vi alvorligt med de her kurser, som skal gøre det lettere og mere indbydende at lave sund mad med korn i landets storkøkkener, fortæller leder af Kornets Hus Johannes Haandsbæk Vestergaard.

Derfor har Kornets Hus allieret sig med den erfarne kok og køkkenkonsulent Uffe Truelsen for sammen at tilrettelægge de tre kurser, som har overskrifterne: Det Daglige Brød, Mindre Madspild Mere Smag og Det Grønne Køkkenløft.   

Fælles for kurserne er, at de med afsæt i FN’s verdensmål giver både bagere, kokke, catere, ernæringsassistenter og ufaglærte madprofessionelle konkrete værktøjer, som kan bruges i det daglige arbejde.

– Der er ingen tvivl om at vores daglige måltider står overfor forandringer, og i Kornets Hus mener vi, at begejstringen, madglæden og det gode håndværk er en forudsætning, når vi skal kigge på fremtidens løsninger. Vi glæder os derfor at præsentere et inspirerende, relevante og konkrete kursusprogram til de dygtige madprofessionelle, som til daglig går forrest i at udvikle vores madkultur, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.

God smag er nøglen

Uffe Truelsen, der til dagligt arbejder med grøn udvikling i køkkener gennem konsulentfirmaet Køkkenkultur, bidrager til kurserne med en solid erfaring i at afvikle og udvikle grønne kurser. Han fortæller, at idéerne og opskrifterne også fungerer, når kursusisterne kommer hjem og rammer hverdagen:

– Nøglen til at lykkes med et grønnere køkken er smagen. Hvis grøntsagstung mad smager godt, og måske endda bedre end den traditionelle, så bliver den altid spist med stor fornøjelse. Mad med mindre kød er en udfordring, for der skal være en smag af umami, og bidet skal komme fra nye processer og råvarer. Derfor har vi et tydeligt fokus på at udvikle kursisternes madhåndværk og vise, hvordan og hvorfor man leger med maden i professionelle køkkener.

Du kan allerede nu læse mere om de forskellige kursusprogrammer på Kornets Hus’ hjemmeside. Du kan også deltage i kickoff-arrangementet i Kornets Hus onsdag d. 23. marts fra 14-16, hvor du både kan høre mere om projektet, de enkelte kurser og glæde dig til lækre smagsprøver. Tilmelding til kickoff-arrangementet sker direkte til Kornets Hus på info@kornetshus.dk.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik