• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025 | Mikkel Bækgaard

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025 By Mikkel Bækgaard

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start. 

Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i øjnene og gløderne springer? Så er det nu, du skal melde dig som deltager ved Danmarksmesterskabet i Bålmadlavning. Konkurrencen finder sted under festivalen Food on Fire i Sorø den 13. september 2025.

Det er et panel af stærke fagfolk, der håndplukker de blot fire deltagere, der får lov at stille til start, og det er den samme jury, der skal imponeres på selve konkurrencedagen.

For proffer og entusiaster

Thomas Castberg, der for andet år i træk er at finde i dommerpanelet, håber at se nogle af landets dygtigste kokke melde sig til dysten. Samtidig understreger han dog, at man ikke behøver at have ’Michelinstjerner’ på skulderen for at være med. 

”Jeg ved af erfaring, at der er så mange derude, som er vanvittigt dygtige til at lave mad, så hvis de kan se sig selv gøre det over åben ild, så gælder det bare om at ’bide til bolle’ og melde sig,” siger Thomas Castberg, der blandt andet kendt for sin rolle som dommer i tv-successen MasterChef. 

I juryen sidder også Judith Kyst, direktør for Madkulturen, sidste års vinder af konkurrencen, Kasper Mark Schou, og endelig har tv-vært og kogebogsforfatter Nikolaj Kirk sagt ja til at indtræde i årets dommerpanel. 

Thomas Castberg forsikrer, at juryen ikke bider – men den kræver, at man rammer plet for at blive imponeret.

”Jeg vil sige det sådan, at der nok ikke er nogen af os i juryen, der bliver specielt imponerede af elaborerede teknikker, hvis de ikke signifikant løfter retten. Men kan man skabe noget enkelt, noget, der sætter bålet og dets kvaliteter i højsædet og lykkedes, så bliver vi – eller i hvert fald jeg – imponeret.” 

Mad over ild – på allerhøjeste niveau

Men hvad består udfordringen så af? 

Deltagerne skal i løbet af 120 minutter servere en grillhovedret udelukkende tilberedt over bål. Alle får adgang til et råvarebord med lokale specialiteter fra Sjællands Spisekammer og bliver assisteret af en kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole. 

Den gastronomiske dyst over bål kommenteres kyndigt undervejs af Michael Museth, stifter af Folkets Madhus og tv-kok på Tv2’s Go’ Morgen Danmark. 

Han forklarer om den udfordring, der venter: 

”Du kan jo være ’åh så dygtig’ i et køkken, men det er bare noget helt andet at stå ved et bål, der er udsat for vejr og vind,” siger Michael Museth, der samtidig håber, at også dygtige amatører melder sig til konkurrencen: 

”Jeg håber, at en bred palette af dygtige deltagere melder sig og at nogle entusiaster kan blande sig i konkurrencen. Hvem ved, måske er bålmadens svar på Svend fra X Factor derude,” siger Michael Museth med et grin.

Tårnhøje ambitioner

Hos Destination Sjælland, der sammen med en række samarbejdspartnere står bag konkurrencen, er meldingen klar: Med DM i Bålmad vil man skabe en konkurrence, der tiltrækker kokke fra øverste hylde, der har mod på en anderledes udfordring:

”Vi har store ambitioner på konkurrencens vegne. Vi skeler jo til de mest veletablerede kokkekonkurrencer i Danmark – som fx Sol Over Gudhjem, og målet er, at DM i Bålmad bliver et format, der både tiltrækker de bedste (bål)kokke i landet og ikke mindst publikum, som får en fed oplevelse ved at overvære konkurrencen,” lyder det fra Morten Jensen, direktør i Destination Sjælland

”Det er en anderledes udfordring, ja – der kommer sved på panden og røg i øjnene, men vi forventer altså, at maden, der tilberedes over bålet, rammer et vist niveau. Der er højt til loftet, men kravene er lige så høje,” slutter han.

Sådan søger du om deltagelse

Deltagelse er åben for såvel professionelle kokke, der har mod på at udfordre sig selv under åben himmel, men også hærdede amatører opfordres til at melde sig som deltagere.

Læs mere om konkurrencen på hjemmesiden: foodonfire.dk/dm-i-baalmad/ 

Du søger om at komme med i konkurrencen ved at sende en ansøgning via e-mail til info@desj.dk 

Din ansøgning skal indeholde en kort præsentation af dig selv, dine relevante erfaringer og et par linjer om, hvorfor netop du skal slippe gennem nåleøjet og være med i konkurrencen. 

Ansøgningsfristen er onsdag den 18. juni 2025 kl. 12.

De fire deltagere får direkte besked, og navnene offentliggøres på foodonfire.dk senest den 30. juni 2025

Fakta om DM i Bålmad 2025

  • •Afholdes lørdag 13. september i Parnasgrunden, Sorø
  • •En del af bålmadsfestivalen Food on Fire
  • Jury: Judith Kyst, Thomas Castberg, Nikolaj Kirk og Kasper Mark Schou
  • Moderator: Michael Museth
  • Præmier:
    • 1. plads: 15.000 kr. + vindertrofæ skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet
    • 2.-4. plads: 2.500 kr. 
    • Alle deltagere modtager desuden Bon-fire udstyr

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik