• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025 | Mikkel Bækgaard

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025 By Mikkel Bækgaard

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start. 

Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i øjnene og gløderne springer? Så er det nu, du skal melde dig som deltager ved Danmarksmesterskabet i Bålmadlavning. Konkurrencen finder sted under festivalen Food on Fire i Sorø den 13. september 2025.

Det er et panel af stærke fagfolk, der håndplukker de blot fire deltagere, der får lov at stille til start, og det er den samme jury, der skal imponeres på selve konkurrencedagen.

For proffer og entusiaster

Thomas Castberg, der for andet år i træk er at finde i dommerpanelet, håber at se nogle af landets dygtigste kokke melde sig til dysten. Samtidig understreger han dog, at man ikke behøver at have ’Michelinstjerner’ på skulderen for at være med. 

”Jeg ved af erfaring, at der er så mange derude, som er vanvittigt dygtige til at lave mad, så hvis de kan se sig selv gøre det over åben ild, så gælder det bare om at ’bide til bolle’ og melde sig,” siger Thomas Castberg, der blandt andet kendt for sin rolle som dommer i tv-successen MasterChef. 

I juryen sidder også Judith Kyst, direktør for Madkulturen, sidste års vinder af konkurrencen, Kasper Mark Schou, og endelig har tv-vært og kogebogsforfatter Nikolaj Kirk sagt ja til at indtræde i årets dommerpanel. 

Thomas Castberg forsikrer, at juryen ikke bider – men den kræver, at man rammer plet for at blive imponeret.

”Jeg vil sige det sådan, at der nok ikke er nogen af os i juryen, der bliver specielt imponerede af elaborerede teknikker, hvis de ikke signifikant løfter retten. Men kan man skabe noget enkelt, noget, der sætter bålet og dets kvaliteter i højsædet og lykkedes, så bliver vi – eller i hvert fald jeg – imponeret.” 

Mad over ild – på allerhøjeste niveau

Men hvad består udfordringen så af? 

Deltagerne skal i løbet af 120 minutter servere en grillhovedret udelukkende tilberedt over bål. Alle får adgang til et råvarebord med lokale specialiteter fra Sjællands Spisekammer og bliver assisteret af en kokkeelev fra ZBC Kokke- og Tjenerskole. 

Den gastronomiske dyst over bål kommenteres kyndigt undervejs af Michael Museth, stifter af Folkets Madhus og tv-kok på Tv2’s Go’ Morgen Danmark. 

Han forklarer om den udfordring, der venter: 

”Du kan jo være ’åh så dygtig’ i et køkken, men det er bare noget helt andet at stå ved et bål, der er udsat for vejr og vind,” siger Michael Museth, der samtidig håber, at også dygtige amatører melder sig til konkurrencen: 

”Jeg håber, at en bred palette af dygtige deltagere melder sig og at nogle entusiaster kan blande sig i konkurrencen. Hvem ved, måske er bålmadens svar på Svend fra X Factor derude,” siger Michael Museth med et grin.

Tårnhøje ambitioner

Hos Destination Sjælland, der sammen med en række samarbejdspartnere står bag konkurrencen, er meldingen klar: Med DM i Bålmad vil man skabe en konkurrence, der tiltrækker kokke fra øverste hylde, der har mod på en anderledes udfordring:

”Vi har store ambitioner på konkurrencens vegne. Vi skeler jo til de mest veletablerede kokkekonkurrencer i Danmark – som fx Sol Over Gudhjem, og målet er, at DM i Bålmad bliver et format, der både tiltrækker de bedste (bål)kokke i landet og ikke mindst publikum, som får en fed oplevelse ved at overvære konkurrencen,” lyder det fra Morten Jensen, direktør i Destination Sjælland

”Det er en anderledes udfordring, ja – der kommer sved på panden og røg i øjnene, men vi forventer altså, at maden, der tilberedes over bålet, rammer et vist niveau. Der er højt til loftet, men kravene er lige så høje,” slutter han.

Sådan søger du om deltagelse

Deltagelse er åben for såvel professionelle kokke, der har mod på at udfordre sig selv under åben himmel, men også hærdede amatører opfordres til at melde sig som deltagere.

Læs mere om konkurrencen på hjemmesiden: foodonfire.dk/dm-i-baalmad/ 

Du søger om at komme med i konkurrencen ved at sende en ansøgning via e-mail til info@desj.dk 

Din ansøgning skal indeholde en kort præsentation af dig selv, dine relevante erfaringer og et par linjer om, hvorfor netop du skal slippe gennem nåleøjet og være med i konkurrencen. 

Ansøgningsfristen er onsdag den 18. juni 2025 kl. 12.

De fire deltagere får direkte besked, og navnene offentliggøres på foodonfire.dk senest den 30. juni 2025

Fakta om DM i Bålmad 2025

  • •Afholdes lørdag 13. september i Parnasgrunden, Sorø
  • •En del af bålmadsfestivalen Food on Fire
  • Jury: Judith Kyst, Thomas Castberg, Nikolaj Kirk og Kasper Mark Schou
  • Moderator: Michael Museth
  • Præmier:
    • 1. plads: 15.000 kr. + vindertrofæ skabt af Finn Møller, Møller i Mejeriet
    • 2.-4. plads: 2.500 kr. 
    • Alle deltagere modtager desuden Bon-fire udstyr

Skrevet i: Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

AktueltFoodservicePolitik og eksport18. 09. 2025

HORESTA har forfremmet Jeppe Møller-Herskind til administrerende direktør. Som vicedirektør har han gennem de seneste år været en central del af organisationens medlemsvækst og kommercielle udvikling. Han har desuden været branchens synlige stemme i medierne på mange af de politiske dagsordener.

Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

FoodserviceMesser og konferencerTop18. 09. 2025

Danmarks bedste kantine ligger i Hedensted hos Normal A/S. I hvert fald, hvis man spørger Landbrug & Fødevarer, der mandag kunne afsløre vinderen vinderen af Kantineprisen 2025. Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til

De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 09. 2025

Fødevarepriserne har pil opad, og det rammer danskerne på pengepungen. Det er oplagt at lette momsen på fødevarer – og det kan endda nemt finansieres: Skal momsen på fødevarer sænkes til 15 pct., skal momsen på andre varer som f.eks. cykler og elektronik hæves med blot 1,6 pct. Det viser nye

I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl sender fælles opfordring til kunderne: Køb Fairtrade-bananer – for bondens løn og bananens fremtid. For første gang nogensinde går de største danske dagligvarekæder – Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl – sammen i en fælles kampagne, der opfordrer danskerne til at

Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

AktueltFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Gæsterne kan smage, lytte, lære og opleve mangfoldigheden, når biodiversiteten på den københavnske madscene fejres for første gang. Mere end 30 producenter, landmænd, kokke, bagere, bryggere, biavlere, møllere, slagtere, pølsemagere og ostemagere samles til festival på Skjolds Plads d. 21.

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

    18.09.2025

  • Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

    18.09.2025

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik