København bliver den 20.-21. oktober centrum for debatten om fremtidens fødevaresystem, når EU-formandskabskonferencen Plant Food Summit samler hundredevis af deltagere fra hele Europa i Skuespilhuset.

Plant Food Summit samler visionære landmænd, innovative iværksættere, topforskere, virksomheder, politikere og mange andre til to inspirerende dage om plantebaserede fødevarers centrale rolle i udviklingen. Danmark står som værtsland i centrum med erfaringer i form af både en handlingsplan for plantebaserede fødevarer og Plantefonden, der skal bane vej for omstillingen uden at gå på kompromis med vækst og konkurrenceevne.
Arrangementet afholdes med Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri som partner på vegne af det danske EU-formandskab. Åbningstalen holdes af fødevareminister Jacob Jensen. Deltagerne på Plant Food Summit kan se frem til en oplevelse, der bl.a. indebærer ekskursioner til landets førende plantebaserede fødevareaktører samt store kulinariske oplevelser.
Arrangementet er en del af initiativet Danish Plant-Based Diplomacy, et brobygningsinitiativ fra Dansk Vegetarisk Forening, som også store aktører i dansk landbrug og erhvervsliv er med i.
Bag Plant Food Summit står en lang række partnere: CONCITO, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Food Nation Denmark, Københavns Kommune, Københavns Universitet, Landbrug & Fødevarer, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Plantebranchen, ProVeg International, Tænketanken Frej og Økologisk Landsforening. Topmødet støttes af Novo Nordisk Fonden, Open Philanthropy og Tilt Collective.
Arrangørerne forventer 350 internationale gæster samt omkring 150 danske repræsentanter. Deltagerne vil smage, opleve og blive klogere på, hvordan udviklingen drives på tværs af aktører i Danmark
På programmet er tillige den officielle europæiske lancering af en ny, omfattende rapport fra EAT-Lancet Kommissionen, den internationale ekspertgruppe, der dannede grundlag for de danske kostråd.
Desuden vil deltagerne kunne opleve den amerikanske skuespiller og miljøforkæmper Kate Mara på scenen sammen med internationale forskere, politikere og repræsentanter fra hele fødevaresystemet.