
Ideen til en ny brancheforening specifikt for frokost- og cateringleverandører blev formet på baggrund af coronakrisen, hvor branchen oplevede at falde mellem to stole i forhold til kompensationsordninger og lignende. Den 11. november mødes branchen til en stiftende generalforsamling i brancheforeningen Danmarks Frokost & Cateringleverandører (DFCL) under Danmarks Restauranter & Caféer (DRC).
Formålet er at styrke den professionelle cateringbranche, både ved at bidrage til innovation, styrke forretningsforståelsen og arbejde for et bredt sammen sammenhold, skriver DRC i en pressemeddelelse. En af initiativtagerne til den nye brancheforening, Ronni Lundegaard fra Choice Food siger:
– Det allervigtigste er at vi bliver bedre til at udveksle erfaringer. Det er der et behov for hos os, hos vores medarbejdere og hos vores kunder. Vi har altid været kendetegnet ved at være en branche fuld af individualister, som grundet konkurrence har holdt kortene tæt til kroppen.
Udover den generelle erfaringsudveksling er det også håbet at en fælles brancheforening kan stille branchen stærkere i forhold til rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.
– Vi er en branche, der har meget at byde på i forhold til arbejdstider og løn i forhold til restaurationsbranchen, men som altid står i skyggen af den. For os er det vigtigt at få opbygget en større prestige i omverdenens syn på branchen, siger Ronni Lundegaard.
Også Direktør i Danmarks Restauranter & Caféer, Torben Hoffmann-Rosenstock er enig i behovet:
– Med etableringen af DFCL under DRC, får vi mulighed for både at stille skarpt på de særlige behov som frokost og cateringvirksomhederne har, samtidig med at vi dyrker, og styrker, de tværgående interesser, der er kendetegnende for en samlet branche.
At den nye brancheorganisation valgte at organisere sig under DRC er ikke nogen tilfældighed:
– Der har været et rigtigt godt samarbejde fra begyndelsen, siger Ronni Lundegaard og fortsætter:
– Vi har følt os både hørt og forstået. De har til daglig med virksomheder at gøre med samme slags medarbejdere og mange af de samme udfordringer, samtidig med at de har en størrelse som gør det interessant for os.
Den stiftende generalforsamling finder sted d. 11.11.2021 fra kl. 16.00-20.00(indskrivning fra kl. 15.45) hos Nordic Catering, Marketenderiet, Kirsten Walthers Vej 5, 2500 Valby og der er stadig ledige pladser.



