Når 30.000 madentusiastiske gæster den 2.-4. september besøger Food Festival i Aarhus, tænker de færreste af dem på, at de deltager i et brancheevent. Men med over 250 fødevarevirksomheder på pladsen og flere tusinde professionelle fra fødevarebranchen til Branchefredag eller i weekenden, er det en af fødevarebranchens største netværksbegivenheder.
Vinsmagning, pizzakursus, vikingemad, smoothieworkshop, sankning af vilde urter, tips til spidskål eller lær at pille en jomfruhummer.
Ved første øjekast ligner Food Festival en begivenhed, der er rettet mod den almindelige privatforbruger. Og de deltagende fødevarevirksomheder har da også nok at gøre med at afvikle aktiviteter, byde på smagsprøver og svare på nysgerrige spørgsmål fra de mange gæster, der ikke til daglig er i kontakt med dem, der producerer deres mad.
Netværk på menuen
Men under overfladen bliver der knyttet nye kontakter og udvekslet telefonnumre, som er med til at drive udviklingen i fødevarebranchen fremad.
– Vi har deltaget i Food Festival flere gange, og det har givet os et godt netværk, som også kan bruges i andre sammenhænge, udtaler Mads Christian Korff, direktionsassistent i Danmarks Fiskeriforening.
Danmarks Fiskeriforening deltager også i år på Food Festival, og her giver de bl.a. festivalgæsterne mulighed for at prøve kræfter med en gammeldags fiskeauktion.
– Food Festival er en god måde for os at møde forbrugerne og komme i dialog med dem om, hvad fiskeriet i virkeligheden er, fortæller Mads Christian Korff, direktionsassistent i Danmarks Fiskeriforening.
Værdifuldt for vækstlaget
Det kan Malene Søgaard og Astrid Søgaard fra virksomheden Pure Dansk, der sælger danskdyrkede bælgfrugter, nikke genkendende til:
– For en lille virksomhed som vores, er det rigtig godt at deltage i et event som Food Festival. Vi får mulighed for at vise vores produkter og give gode smagsoplevelser til en masse madinteresserede mennesker og får også nye kontakter i branchen, fortæller de to iværksættere.
Branchefredag på programmet
Derfor er arrangementet Branchefredag også blevet en fast del af festivalprogrammet. Her mødes aktører fra hele spekteret af fødevarebranchen til konference, netværk og besøg på festivalpladsen. Konferencetemaet er i år “Grøn omstilling som driver for innovation og udvikling”, og deltagerne kan se frem til seks spændende oplægsholdere med hver deres ekspertviden på området.




