Fødevareproduktion
269 millioner skal gøre danskernes mad grønnere
Den grønne omstilling af vores fødevareproduktion får et økonomisk rygstød. 24 projekter har fået tilsagn om samlet 169 millioner kroner fra Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram,
Ny madfestival ser dagens lys: Smag på Anneberg inviterer til gastronomisk folkefest
I sidste uge åbnede tilmeldingen til sommerens helt nye madfestival, Smag på Anneberg – en festival med Michelinstjerner og et skarpt fokus på dansk gastronomi.
Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere
Hvordan sikrer vi et mere ansvarligt fødevaresystem i fremtiden? Og hvordan kan vi støtte dansk fødevareproduktion og de innovative virksomheder, der kan være med til
35 år med øko-mærket: 42 mio. dyr er kommet ud under åben himmel
I 2025 fejrer Økologisk Landsforening, at danskerne har været med til at lukke mere end 42 mio. landbrugsdyr ud under åben himmel. Det er nemlig
Mikroalger på rumrejse: Kan astronauter dyrke protein i vægtløs tilstand?
Til april sender Teknologisk Institut mikroalger på rumrejse for at undersøge, om de kan dyrkes under vægtløse forhold og kosmisk stråling. Lykkes det, kan astronauter
Danmarks største vingård solgt: Ny ejer vil sætte dansk vin på verdenskortet
Danmarks største vingård er blevet solgt. Køber er Jacob Bruun-Jensen, der er uddannet vinkyper fra Vingården i Odense og oprindelig stammer fra Slagelse, ikke langt
Alfa Laval vil udvikle fremtidens fødevarer på nyt innovationscenter i Danmark
Nyt innovationscenter i København skal bidrage til at løse de store, verdensomspændende udfordringer med at fremstille fødevarer nok til den hastigt voksende befolkning og samtidig
Ny professor bruger bakterier til at udvikle fremtidens sunde mad
Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun bruger mikroorganismer til at designe funktionelle fødevarer og forbedre vores tarmsundhed. Clarissa Schwab forsker i,
Hestebønner som udgangspunkt: Produktion af fødevareproteiner tager fart i Hedensted
Ved Hedensted har den danske fødevareproducent Meelunie GPI bygget en fabrik, der skal producere fødevareproteiner. Fabrikken fødes med hestebønner, og ambitionen er at kunne producere
Geia Food går ind på det britiske marked med opkøbet af Lupa Foods
Opkøbet af Lupa Foods Ltd., en ledende leverandør til den britiske fødevareindustri, er et vigtigt skridt i Geia Foods vækststrategi og styrker virksomhedens ekspansion uden
Hent flere