Danmark viser vejen med fuldkorn. Den verdenskendte avis The Guardian besøgte det danske Fuldkornspartnerskab to dage i marts for at opleve fuldkorn på nært hold.

Svaneke Bryghus fylder 25: En pioner på specialølscenen
Aktuelt24. 04. 2025
Det bornholmske bryggeri, som i 2000 var blandt de første af sin slags i Danmark, fejrer nu 25-års jubilæum. Svaneke Bryghus har gennem årene markeret sig som en af de mest konsistente aktører i specialøls segmentet – og lancerer i anledning af jubilæet en ny rød ale. Siden grundlæggelsen i påsken 2000 har Svaneke Bryghus […]

Kongen på eksportfremstød i Japan med fokus på danske fødevarer
Aktuelt24. 04. 2025
Med bagagen fuld af innovative løsninger, bæredygtige produkter og fødevarer i verdensklasse, er Landbrug & Fødevarer i denne uge på eksportfremstød til Japan. Med deltagelse af en række danske landbrugs- og fødevarevirksomheder og producenter samt H.M. Kong Frederik, der samtidig er på tiltrædelsesbesøg i Japan, sætter delegationen fokus på at styrke den danske fødevareeksport til […]
Madspild bliver til mesterværker: FødevareBanken engagerer lokale unge i københavnsk madspildsbattle
Messer og konferencerØkologi og bæredygtighed24. 04. 2025
Kan man lave et gastronomisk mesterværk af madspild på bare to timer? Det skal godt 30 unge fra udsatte boligområder i København dyste om på lørdag den 26. april, når FødevareBanken inviterer til Madspildsbattle på Spor 10 i Jernbanebyen i Sydhavnen. I dagens anledning forvandles Spor 10 til en
Danmark er førende i Europa inden for investeringer og forskning i alternative proteiner
Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed24. 04. 2025
En ny analyse viser, at danske investeringer i alternative proteiner voksede med over 900 procent alene i 2024, og at Danmark samtidig er førende i Europa, når det gælder forskning på området. Men skal førerpositionen fastholdes, kræver det, at finansieringen målrettes bedre, og at samarbejdet
Økologi hitter igen: 2024 tangerer rekordsalg i detailhandlen
Detailhandel og en grosMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed22. 04. 2025
Trods stigning i økologisalget på 3 pct. til 16,0 milliarder kr. i 2024 er der fortsat behov for øget fokus på økologiudvikling mener Landbrug & Fødevarer. Salget af økologiske fødevarer i detailhandlen i 2024 tangerede det tidligere rekordsalg fra 2020. Det viser nye tal fra Danmarks
Stor interesse for udvikling af fremtidens fødevareproduktion
FødevareproduktionMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed15. 04. 2025
Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) har i årets første ansøgningsrunde modtaget ansøgninger om tilskud til over 50 projekter fra forskere, fødevareproducenter, landmænd og folk med gode grønne idéer svarende til mere end 350 mio. kroner. I et nyligt afsluttet GUDP-projekt – BIOMET –
Dragsbæk Støtter op om økologien – melder sig ind i Økologisk Landsforening
FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed15. 04. 2025
Dragsbæk melder sig ind i Økologisk Landsforening for at støtte økologien i Danmark. Virksomheden omsætter årligt for mere end 2 mia. kr., hvoraf godt og vel 25% kommer fra økologi. Som en af Danmarks helt store fødevarevirksomheder markerer Dragsbæk med et nyt medlemskab hos Økologisk
Her er finalisterne til Dansk Mesterskab i Alkoholfri Øl
AktueltDrikkevarer15. 04. 2025
Den 24. maj bliver Danmarks bedste alkoholfri øl igen kåret i Tivoli, og i år har tilslutningen fra landets bryggerier været endnu større end sidste år. Hele 29 forskellige bryggerier har sendt i alt 58 forskellige alkoholfri øl ind til vurdering. Et dommerpanel bestående af syv uvildige,
Sundhed, madspild og topgastronomi: Her er programmet for Madens Folkemøde
AktueltMesser og konferencer15. 04. 2025
15.-17. maj afholdes Madens Folkemøde på en helt ny lokation, når Nykøbing Falster for første gang lægger brosten til festivalens 150 debatter, events, middage og masterclasses. I år er sundhed en af de mest markante emner, og programmet byder på en række debatter om ultraforarbejdet mad,