• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFoodservice02. 12. 2025 | Mikkel Bækgaard

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025 By Mikkel Bækgaard

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en stor profil i branchen modtog prisen som årets gastronomiske personlighed. 

I en tid, hvor det generelt er svært at drive medievirksomheder, buldrer det østrigske mad- og livsstilsforlag Falstaff derudad med flere nye udgivelser i 2025 og 2026. I sidste uge kom turen til Danmark, hvor forlaget netop har præsenteret sin første udgivelse af det nye magasin dedikeret til Norden og Baltikum.

Det skete ved en stort anlagt event på Copenhagen Distillery, hvor de 350 fremmødte gæster kunne smage på myre-martinier fra Alchemist og delikate serveringer fra førende toprestauranter såsom Kadeau og Søllerød Kro. Falstaffs stifter og ejer, Wolfgang Rosam, er begejstret for, at Falstaff nu har styrket sin tilstedeværelse i Norden, og at lanceringen fandt sted i København. 

”København og Danmark er et foregangsland i Norden med en gastronomisk scene, som bliver ved med at imponere os gang på gang. Vi har haft mange rejser til Danmark i forbindelse med forberedelserne til dette magasin, og hver gang må vi tage hatten af for det niveau, I lægger for dagen,” siger indehaveren af mediet, der de seneste år er vækstet med minimum 10 procent om året. 

Guider til landets bedste barer

I sit nye magasin vil Falstaff bringe beretninger fra Nordens og Baltikums mest spektakulære spisedestinationer, portrætter med branchens toneangivende profiler og guide til konkrete restauranter og vine. Falstaff stopper dog ikke dér. Samtidig med det nye magasin udgiver forlaget også en ny barguide til Danmark, Norge, Sverige og Finland. 

”Den danske barscene er virkelig dynamisk og lever op til de høje standarder, som restauranterne har sat, og derfor er vi glade for, at vi med denne guide kan sætte større fokus på Danmarks og Nordens bedste barer,” fortæller redaktør Tove Oskarsson Henckel. 

Lars Seier Christensen modtager særlig pris

I forbindelse med lanceringen af guiden uddelte Falstaff også en række særpriser. Den særligt prestigefulde titel ”Restaurant Personality of the Year” tilfaldt Lars Seier Christensen for hans store bidrag til den gastronomiske scene. 

”Man kan roligt kalde Lars Seier Christensen for en visionær personlighed. Med sit ejerskab af Geranium, Alchemist, Dan Turèll og senest jazz-stedet Epicurus spiller han en enorm rolle i den konstante udvikling af den danske mad- og drikkescene, som har fundet sted de seneste år og fortsat udvikler sig konstant,” forklarer Tove Oskarssen Henckel om prisen til Lars Seier Christensen, som selvfølgelig var glad for at modtage prisen. 

Modtagere selv ar også glad:

”Jeg er først og fremmest interesseret i at investere i exceptionelle projekter, der enten stræber efter det sublime eller som – i et eller to tilfælde – har en særlig følelsesmæssig værdi for mig. Det er vigtigt for mig at bidrage med nye facetter til København, således at byen fortsætter med at være levende og spændende for danskere såvel som udenlandske gæster. Gourmetmad, barer, musik og det at nyde livet er noget af det, København drives frem af, og jeg er glad for at spille en lille rolle i at udvikle byen – nu såvel som i fremtiden,” siger Lars Seier Christensen. 

Blandt de andre prismodtage er Victory på 25Hours Hotel Copenhagen (bedste hotelbar) og Ruby (bedste amerikanske bar). 

  • Om Falstaff

Falstaff er Europas førende kulinariske livsstilsbrand med mere end 3 millioner læsere og brugere. Ud over de tysksprogede magasiner udgiver Falstaff allerede italienske og slovakiske udgaver — og nu også en engelsksproget udgave til Norden. I 2026 følger lokale udgaver i Portugal, Spanien og Polen. Med tilstedeværelse i 12 lande er Falstaff på vej til at blive Europas største gourmetfællesskab.

Falstaff har omkring 180 medarbejdere, en årlig omsætning på cirka 45 millioner euro og arbejder målrettet mod at fordoble sin omsætning over de næste fem år. Ud over vin og gastronomi udvider Falstaff løbende inden for design, livsstil, rejser og kultur — altid med et stærkt fokus på at opbygge fællesskaber i hver kategori og skabe digital involvering.

Om Wolfgang M. Rosam, udgiver og ejer

Wolfgang M. Rosam, født 4. marts 1957 i Spittal an der Drau, Østrig, er udgiver og hovedaktionær i Falstaff Publishing Group. Han er en erfaren kommunikationsekspert og har tidligere arbejdet med PR og brandrådgivning, før han dedikerede sig fuldt ud til at udvikle Falstaff til et af Europas mest indflydelsesrige gourmetmedier.

Guidet af overbevisningen om, at “det hele handler om fællesskab”, ser Rosam fællesskabsopbygning, digital innovation og international ekspansion som de vigtigste drivkræfter bag Falstaffs fortsatte tocifrede vækst.

Skrevet i: Aktuelt, Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

Drikkevarer02. 12. 2025

Ved årets European Coffee & Hospitality Awards blev det endnu engang understreget, at godt håndværk betaler sig. Italienske Lavazza blev i denne uge kåret til Best European Commercial Coffee Roaster for tredje år i træk. Det er en hæder, der baserer sig på mere end 10.000 nomineringer og

Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

Forskning og uddannelseFødevareproduktionRåvarer og ingredienser02. 12. 2025

Et nyt projekt støttet af Innovationsfonden undersøger, hvordan planteproteiner kan erstatte æg i visse af vores fødevarer – uden at gå på kompromis med hverken smag, konsistens eller bæredygtighed. Af Kimie Kongsøre Æg er lidt af en superingrediens i madlavning. De skummer, giver struktur

Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice02. 12. 2025

Black Friday har længe været et hit hos de private forbrugere, men konceptet tiltaler også de professionelle kunder. Det er meldingen fra Dagrofa Foodservice, som i fredags opnåede en markant samlet omsætningsrekord for de 30 lokale Cash & Carry-butikker. Særligt gouda, burgerbøffer og pommes

Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

AktueltFoodservice02. 12. 2025

Torsdag i sidste uge afholdt østrigske Falstaff en stor lanceringsevent for 350 mennesker i anledning af udgivelsen af deres nye magasin dedikeret til de nordiske og baltiske lande. Ved samme event lancerede Europas førende mad- og livsstilsmedie deres nye guide til Nordens bedste barer, mens en

FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

FødevareproduktionFødevaresikkerhedKød, fisk og fjerkræPolitik og eksportTop02. 12. 2025

Østre Landsret frifandt i november Fødevarestyrelsen for at have taget for høje priser for sin kødkontrol. Nu anker brancheorganisationen FødevareDanmark imidlertid afgørelsen til Højesteret, da man mener, at dommen er i strid med EU-retten. FødevareDanmark mener, at Fødevarestyrelsens

Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

Foodservice27. 11. 2025

En kok må ikke gå tomhændet, siges det – men på Green Mango på Frederiksberg er det præcis, hvad de gør, selvom der hver uge kommer 800 kilo varer ind ad døren. God mad kræver gode råvarer, og de vejer tungt. På Godthåbsvej på Frederiksberg kommer der hver uge omtrent 800 kilo kokosmælk, ris og

Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

Forskning og uddannelseLandbrug27. 11. 2025

Et internationalt forskerhold med Københavns Universitet, Shanghai Jiao Tong University og University of Nottingham i spidsen har opdaget, hvordan planterødder er i stand til at trænge igennem hård og tæt jord ved hjælp af et velkendt ingeniørprincip. Opdagelsen kan få stor betydning for fremtidens

aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

AktueltDrikkevarerFoodservice27. 11. 2025

Admiral Hotels restaurant aye aye har vundet prisen for Best Newcomer List ved Star Wine List of the Year Denmark 2025, en international anerkendelse, der hylder verdens bedste vinkort og de mennesker, der står bag. Med kun 48 finalister på tværs af Danmark var aye aye allerede blandt en

Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

AktueltDetailhandel og en grosMarkedsføring27. 11. 2025

Mange kløer sig nok frustreret i håret over at skulle finde idéer til aftensmaden, men et madplansunivers med madblogger og influencer Julie Bruun er en stor succes. ‘Hvad skal vi have til aftensmad?’ Det spørgsmål stiller mange danskere sikkert sig selv flere gange om ugen, men hjælpen er lige

Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

Miljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed27. 11. 2025

Madland udgiver nu rapporten ‘Grøn madhandel i København – alternative, sunde og grønne madkanaler’, der er udarbejdet for Københavns Kommune som et dialogredskab til politikere, embedsfolk og andre beslutningstagere. Rapporten giver det første samlede overblik over de mange typer aktører og

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Centraliseret vakuumsystem reducerer omkostninger for vakuumpakning

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Lavazza vinder europæisk hæder for tredje år i træk

    02.12.2025

  • Kan man bage en kage uden æg? Det undersøger forskere og virksomheder nu i et projektsamarbejde

    02.12.2025

  • Black Friday gav omsætningsrekord i Dagrofa Foodservice-butikker

    02.12.2025

  • Falstaff: Et af Europas førende mad- og livsstilsmedier er udkommet i Danmark

    02.12.2025

  • FødevareDanmark anker gebyrsag til Højesteret: Dommen strider mod EU-retten, mener de

    02.12.2025

  • Vareelevator: Der kommer 800 kilo varer hver uge – alligevel går kokken tomhændet

    27.11.2025

  • Sådan bruger planter ingeniørprincipper til at trænge gennem hård jord

    27.11.2025

  • aye aye på Admiral Hotel hædres for Danmarks bedste nye vinkort

    27.11.2025

  • Madplansunivers er et kæmpe hit: Tusindvis af danskere henter inspiration hver uge

    27.11.2025

  • Ny rapport fra Madland: Grøn madhandel i København er nøglen til en sundere og mere resilient madby

    27.11.2025

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik