• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer07. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

DM for bartendere afholdes på Foodexpo

AktueltDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer07. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

En lang række professionelle bartendere dyster i fagkonkurrencerne DM i Mocktail og DM i Cocktail på Foodexpo i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts, hvor også en dag er dedikeret til sommelierkunsten. Både en tidligere cocktailverdensmester og verdens næstbedste sommelier gæster messen.

Der bliver tryllet med lækre ingredienser og eksperimenteret med nye smagssammensætninger, når DM for bartendere udspiller sig på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts.

Hos Dansk Bartender Laug er man fuld af forventningsglæde forud for mock- og cocktailmesterskaberne, der står som en væsentlig forløsning for hele branchen.

– Årets DM for bartendere bliver den første helt store aktivering af branchen efter to års nedlukning, og Foodexpo er den perfekte ramme for denne genstart. Jeg forventer en anderledes konkurrence i år, hvor traditioner og nye energier mere end nogensinde mødes grundet den lange pause. Der har fundet et generationsskifte sted, som gør, at feltet udgøres af lige dele gamle kendinge og nye kræfter, der kommer med friske indfaldsvinkler på dét at lave cocktails. Det er enormt spændende, og jeg forventer et virkelig godt event i Herning, siger formand for Dansk Bartender Laug Zander Lauritzen Hansen og fortsætter:

– Der er stor prestige i at vinde DM for bartendere, og konkurrencen betyder rigtig meget for mange. Det er en både populær og anerkendt konkurrence, og tilslutningen er virkelig massiv i år, hvor hele landet er rigt repræsenteret. Det er meget imponerende, og det vidner om, at folk er særdeles motiverede for at komme i gang igen.

Blandt de mange håbe- og talentfulde deltagere finder man eksempelvis Riccardo Astiri fra Mash Penthouse og den tidligere verdensmester Damiano Pezzi fra Nimb, der kan skrive både World Cocktail Champion 2017 og vinder af DM i Cocktail 2019 på sit CV.

Stærkt repræsenteret vinbranche
Den nært beslægtede vinbranche stiller ligeledes stærkt op på årets udgave af Foodexpo og trakterer med et omfattende sommelierprogram, der blandt meget andet har verdens næstbedste sommelier, danske Nina Højgaard Jensen, på plakaten.

– Først og fremmest kan man blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at være sommelier, og så kan man få at se, hvad dygtige sommelierer laver. Det bliver eksempelvis demonstreret, hvordan man bedst dekanterer vin. Sommelierer har en ekstraordinært stor viden om mad og vin og sammensætningen af de to, og kunsten er at formidle denne viden, forklarer Kim Thygesen, bestyrelsesmedlem i Dansk Sommelier Forening, og fortsætter:

– På Foodexpo er vi så heldige at få selskab af Nina Højgaard Jensen, der som den første dansker nogensinde har opnået at blive kåret til verdens næstbedste sommelier. Nina er i en konstant søgen efter viden, hun holder sig altid opdateret på nye tendenser, regler og love, og så er hun bare et rigtig rart menneske. Jeg er enormt glad for, at hun er med – det er virkelig stort. Normalt finder man hende kun på regulære vinmesser rundt omkring i verden, så det er helt unikt, at man kan møde hende på Foodexpo.

Nina Højgaard Jensen giver på Bar-scenen et indblik i sommelierkonkurrencen Best Sommelier of the World, ligesom hun forestår en masterclass i vinsmagning.

For de vinglade stopper glæderne ikke hér, da Foodexpo traditionen tro byder på det populære og udsolgte område WineExpo, hvor besøgende kan smage de allerbedste vine, cognac og whisky og blive klogere på de mange forskellige vintyper. For at få adgang til området kræves der en invitationskode, som man kan få fra én af udstillerne i området.
 

MCH: Naturlige samarbejdspartnere
Samarbejdet med spiritus- og vinbranchen er noget, der vækker begejstring hos Foodexpo.

– Vi glæder os meget over, at vi med Dansk Bartender Laug og Dansk Sommelier Forening har to stærke og gode samarbejdspartnere, der i vores optik naturligt hører til på Foodexpo, udtaler således Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder i MCH Messecenter Herning.

DM i Mocktail og Cocktail arrangeres begge af Dansk Bartender Laug og løber af stablen henholdsvis søndag den 27. marts og mandag den 28. marts på Bar-scenen i Hal K. Dansk Sommelier Forenings program kan opleves tirsdag den 29. marts – ligeledes på Bar-scenen. Se listen over DM i Mocktail-deltagerne hér og DM i Cocktail-deltagerne hér.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Ny institutdirektør på DTU Aqua

Forskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræ08. 05. 2025

Professor Anna Rindorf vil som ny leder af DTU Aqua bakke op om innovation på både instituttet og i samfundet: ”Vi skal vokse videre på trods af en usikker verden.” DTU har udpeget professor og sektionsleder Anna Rindorf til ny direktør for DTU Aqua med tiltrædelse den 1. juli. Hun har både

Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

DrikkevarerMiljø og sundhed08. 05. 2025

Rynkeby Foods A/S udvider sin produktportefølje under Valsølille-brandet ved at lancere Valsølille Vitamin Water – en vitaminvand uden brus og med 20 procent frugt. Med lanceringen af Valsølille Vitamin Water styrker Rynkeby Foods sin position på markedet for funktionelle drikkevarer og

Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Det handler om at styrke landbrug, folkesundhed og fødevareindustri: Økologien er atter på dagsordenen hos fødevaregiganten Dragsbæk, der nu vil sende klart signal til landmænd, politikere og privatforbrugere om de mange fordele ved den danske raps. Efter en periode med stilstand er økologien

Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

AktueltFødevareproduktionØkologi og bæredygtighed08. 05. 2025

Danmarks fødevareindustri genererer årligt 385.000 tons madspild. Nu skal et nyt projekt til 13 millioner kroner hjælpe virksomheder med at udnytte deres sidestrømme fra fødevareproduktionen mere effektivt og dermed nedbringe madspildet. Projektet er støttet og sat i gang af Industriens Fond,

Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

Brød og kagerDetailhandel og en grosFoodserviceTop08. 05. 2025

Lagkagehuset har underskrevet deres hidtil største samarbejdsaftale. Valget er faldet på fødevarekoncernen Dagrofa. Fremover skal Dagrofa Foodservice levere fødevarer til bagerkædens 108 danske butikker, og bagerkæden udbygger MENY-samarbejdet med yderligere 10 shop-in-shop-butikker og en fælles

Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

FoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Holdet der driver noon, catering- og kantinevirksomheden, og BaneGaarden, mad- og kulturdestinationen i København, går nu efter en trecifret millionomsætning i 2025 svarende til en vækst på 26 pct. fra 2024 Table, moderselskabet stiftet af Carl Johan Paulsen, Ida Marie Banke André og Karlos

Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

FoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Eftersøgningen efter Danmarks bedste kok til mad over bål er skudt i gang. For andet år i træk afholdes DM i Bålmad – en krævende kokkekonkurrence, hvor kun en lille udvalgt skare får lov at stille til start.  Kan du kreere gastronomiske oplevelser i særklasse – også selv om røgen svider i

Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

AktueltFoodserviceMesser og konferencer06. 05. 2025

Mad og drikke bliver de vigtigste forlystelser, når Tivoli igen byder inden for til Tivoli Food Festival. Ni dage i maj bliver Tivoli fyldt med gastronomiske oplevelser, råvarer fra forskellige egne af landet, langbordsmiddage med stjernekokke, workshops og smagninger. Mere end 40.000 madglade

Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

AktueltDrikkevarerMesser og konferencer06. 05. 2025

Et krav om habitatvurdering gør det umuligt for Esrum Kloster & Møllegård at gennemføre årets traditionsrige ølfestival. Esrum Kloster Ølfestival 2025 bliver aflyst. Det står nu klart efter Gribskov Kommune har meddelt, at der skal foretages en habitatvurdering af det naturområde, som Esrum

Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

CertificeringKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed06. 05. 2025

Mængden af tun, der blev solgt globalt med Marine Stewardship Council (MSC)'s blå miljømærke, voksede med 24 pct. fra år til år til næsten 300.000 tons i 24-25 år, ifølge nye data offentliggjort af MSC i den seneste udgave af sin Sustainable Tuna Yearbook. Dataene omfatter både salg af tun fra

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

  • DENIOS ApS

    Service og vedligeholdelse – overholder du loven?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    De 7 bedste praksisser: Bliv en mester i lækagesøgning

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Inspirationskatalog: 44 siders tips til din menu

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Ny institutdirektør på DTU Aqua

    08.05.2025

  • Rynkeby Foods udvider med Valsølille Vitamin Water

    08.05.2025

  • Dragsbæk: Nordens olivenolie skal være økologisk

    08.05.2025

  • Nyt millionprojekt reducerer madspild og giver restprodukter større værdi

    08.05.2025

  • Lagkagehuset indgår omfattende partnerskab med Dagrofa

    08.05.2025

  • Madiværksættere sigter efter 100 millioner i omsætning efter fire år

    06.05.2025

  • Jagten er gået ind: DM i Bålmad søger deltagere

    06.05.2025

  • Tivoli Food Festival: Fiskeauktion, Danmarksmesterskaber og verdens (måske) bedste bouillabaisse

    06.05.2025

  • Aflysning af Esrum Kloster Ølfestival

    06.05.2025

  • Salget af miljømærket tun stiger med 24 procent

    06.05.2025

  • Højer Pølser vinder guld til buffetklassikere

    01.05.2025

  • 16 ISS-kantiner hos Bygningsstyrelsen får Svanemærket

    01.05.2025

  • Det smager af larm: Hvordan påvirker støj smagsløgene?

    01.05.2025

  • Ældste frigivelse fra Stauning Whisky nogensinde

    01.05.2025

  • 50 år med smag – Bryggeriet Apollo fejrer jubilæum og forvandling

    01.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik