• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer07. 03. 2022 | Kasper Mundt-Nielsen

DM for bartendere afholdes på Foodexpo

AktueltDrikkevarerFoodserviceMesser og konferencer07. 03. 2022 By Kasper Mundt-Nielsen

En lang række professionelle bartendere dyster i fagkonkurrencerne DM i Mocktail og DM i Cocktail på Foodexpo i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts, hvor også en dag er dedikeret til sommelierkunsten. Både en tidligere cocktailverdensmester og verdens næstbedste sommelier gæster messen.

Der bliver tryllet med lækre ingredienser og eksperimenteret med nye smagssammensætninger, når DM for bartendere udspiller sig på Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, der finder sted i MCH Messecenter Herning 27.-29. marts.

Hos Dansk Bartender Laug er man fuld af forventningsglæde forud for mock- og cocktailmesterskaberne, der står som en væsentlig forløsning for hele branchen.

– Årets DM for bartendere bliver den første helt store aktivering af branchen efter to års nedlukning, og Foodexpo er den perfekte ramme for denne genstart. Jeg forventer en anderledes konkurrence i år, hvor traditioner og nye energier mere end nogensinde mødes grundet den lange pause. Der har fundet et generationsskifte sted, som gør, at feltet udgøres af lige dele gamle kendinge og nye kræfter, der kommer med friske indfaldsvinkler på dét at lave cocktails. Det er enormt spændende, og jeg forventer et virkelig godt event i Herning, siger formand for Dansk Bartender Laug Zander Lauritzen Hansen og fortsætter:

– Der er stor prestige i at vinde DM for bartendere, og konkurrencen betyder rigtig meget for mange. Det er en både populær og anerkendt konkurrence, og tilslutningen er virkelig massiv i år, hvor hele landet er rigt repræsenteret. Det er meget imponerende, og det vidner om, at folk er særdeles motiverede for at komme i gang igen.

Blandt de mange håbe- og talentfulde deltagere finder man eksempelvis Riccardo Astiri fra Mash Penthouse og den tidligere verdensmester Damiano Pezzi fra Nimb, der kan skrive både World Cocktail Champion 2017 og vinder af DM i Cocktail 2019 på sit CV.

Stærkt repræsenteret vinbranche
Den nært beslægtede vinbranche stiller ligeledes stærkt op på årets udgave af Foodexpo og trakterer med et omfattende sommelierprogram, der blandt meget andet har verdens næstbedste sommelier, danske Nina Højgaard Jensen, på plakaten.

– Først og fremmest kan man blive klogere på, hvad det egentlig vil sige at være sommelier, og så kan man få at se, hvad dygtige sommelierer laver. Det bliver eksempelvis demonstreret, hvordan man bedst dekanterer vin. Sommelierer har en ekstraordinært stor viden om mad og vin og sammensætningen af de to, og kunsten er at formidle denne viden, forklarer Kim Thygesen, bestyrelsesmedlem i Dansk Sommelier Forening, og fortsætter:

– På Foodexpo er vi så heldige at få selskab af Nina Højgaard Jensen, der som den første dansker nogensinde har opnået at blive kåret til verdens næstbedste sommelier. Nina er i en konstant søgen efter viden, hun holder sig altid opdateret på nye tendenser, regler og love, og så er hun bare et rigtig rart menneske. Jeg er enormt glad for, at hun er med – det er virkelig stort. Normalt finder man hende kun på regulære vinmesser rundt omkring i verden, så det er helt unikt, at man kan møde hende på Foodexpo.

Nina Højgaard Jensen giver på Bar-scenen et indblik i sommelierkonkurrencen Best Sommelier of the World, ligesom hun forestår en masterclass i vinsmagning.

For de vinglade stopper glæderne ikke hér, da Foodexpo traditionen tro byder på det populære og udsolgte område WineExpo, hvor besøgende kan smage de allerbedste vine, cognac og whisky og blive klogere på de mange forskellige vintyper. For at få adgang til området kræves der en invitationskode, som man kan få fra én af udstillerne i området.
 

MCH: Naturlige samarbejdspartnere
Samarbejdet med spiritus- og vinbranchen er noget, der vækker begejstring hos Foodexpo.

– Vi glæder os meget over, at vi med Dansk Bartender Laug og Dansk Sommelier Forening har to stærke og gode samarbejdspartnere, der i vores optik naturligt hører til på Foodexpo, udtaler således Carina Høgsted Kirkegaard, projektleder i MCH Messecenter Herning.

DM i Mocktail og Cocktail arrangeres begge af Dansk Bartender Laug og løber af stablen henholdsvis søndag den 27. marts og mandag den 28. marts på Bar-scenen i Hal K. Dansk Sommelier Forenings program kan opleves tirsdag den 29. marts – ligeledes på Bar-scenen. Se listen over DM i Mocktail-deltagerne hér og DM i Cocktail-deltagerne hér.

Skrevet i: Aktuelt, Drikkevarer, Foodservice, Messer og konferencer

Seneste nyt fra redaktionen

Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

FødevareproduktionFødevaresikkerhedMejeri12. 06. 2025

Nu kan råmælksost sikres mod uønskede bakterier, samtidig med at den unikke smag bevares. Det hollandske gårdmejeri Novelle Kaas bruger den energi- og vandbesparende teknologi raslysering fra danske Lyras. Det giver både høj fødevaresikkerhed og en god smag, da ostens naturlige vitaminer, enzymer og

Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

AktueltCertificeringForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

En ny undersøgelse viser, at videnskabsfolk fra alle kontinenter siger, at havets sundhed og biodiversitet er ved et tippepunkt. Der er dog optimisme i forhold til muligheden for at vende de negative påvirkninger af havet, hvis der handles nu. Forskere fra hvert eneste beboede kontinent er

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

Politik og eksport12. 06. 2025

Henrik Kjærgaard er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Henrik Kjærgaard kommer fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet, hvor han har været afdelingschef siden 2020. Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Jacob Jensen siger om den nye

Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræØkologi og bæredygtighed12. 06. 2025

I går den 12. juni fik Carlsberg Byen et nyt gastronomisk pejlemærke, da Paula åbnede dørene til en restaurant, der hylder nordisk skånsomt fanget fisk og skaldyr, fritlevende vildt og danske grøntsager.   Køkkenchefen Stefan Hansen medbringer erfaring fra bl.a. Kong Hans Kælder og

Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

MarkedsføringMesser og konferencerTop12. 06. 2025

På mandag bliver de eftertragtede Michelinstjerner uddelt ved et arrangement i Odsherred. Og som optakt til stjerneuddelingen er der fra 13. til 15. juni der liv og glade dage i Anneberg Kulturpark, når madfestivalen ’Smag på Anneberg’ løber af stablen for allerførste gang. Festivalen markerer

Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

Brød og kagerMarkedsføring05. 06. 2025

Sarah Harris tiltræder som ny Chief Marketing Officer hos Lagkagehuset. Hun kommer fra en stilling som Marketing Director hos Starbucks UK, og med indgående kendskab til digital marketing og ESG-strategi skal hun styrke bagerkædens kommercielle profil i ind- og udland. Sarah Harris har de

Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

Frugt og grøntMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Generalsekretæren i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), Rune-Christoffer Dragsdahl, er blevet valgt til forperson for den internationale organsation IVU. Rune-Christoffer Dragsdahl, der er generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening (DVF), er blevet valgt til forperson for den internationale

Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

AktueltBrød og kager05. 06. 2025

I en ny digital publikation, Kernetal 2025, går Schulstad tæt på de 14-18-åriges madvaner og spørger: hvad spiser de unge egentlig – og hvad styrer deres valg? Tre omfattende undersøgelser tegner et billede af en generation, der gerne vil spise sundere, blive mætte og hygge sig over maden, men som

Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

AktueltFødevareproduktionMejeri05. 06. 2025

Andelsejede Arla Foods investerer 34,5 mio. euro i en ny produktionslinje til skyr på mejeriet i Linköping, Sverige. Investeringen er en del af kooperativets langsigtede strategi og skal imødekomme den stigende efterspørgsel på skyr. Den nye produktionslinje vil primært producere skyr til det

Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

DrikkevarerFoodserviceTopØkologi og bæredygtighed05. 06. 2025

Når danskerne træder ind på en café eller sætter sig til rette på en restaurant, forventer de mere end blot mad og drikke – Rynkeby Foods lancering af Dagmar-serien tapper direkte ned i den tendens. Produkterne er skabt til den moderne forbruger, der træffer bevidste valg og efterspørger naturlige,

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Høj præcision i CNC-fræsning takket være vakuum

  • DENIOS ApS

    Sikker tøndehåndtering starter her

  • Spirax Sarco Danmark

    Vi sætter fokus på damp som en naturlig energikilde

  • DENIOS ApS

    Lær at håndtere lækager på 90 min.

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch på Spildevand Teknisk Forenings Årsmøde 2025

  • Nemco Machinery A/S

    Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

  • DENIOS ApS

    Sådan vælger du det rigtige opbevaringsskab til farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Group præsenterer innovative vakuumløsninger på Battery Show Europe 2025 i Stuttgart

  • DENIOS ApS

    Sådan transporterer du lithiumbatterier sikkert

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Dansk teknologi garanterer fødevaresikkerhed i hollandsk råmælksost

    12.06.2025

  • Videnskabsfolk fra alle kontinenter: Havet er ved et tippepunkt

    12.06.2025

  • Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri får ny departementschef

    12.06.2025

  • Ny restaurant i Carlsberg Byen sætter fisken og det frie valg i front

    12.06.2025

  • Michelin-opvarmning: Madfestival med fri entré, koncerter og stjernestøv

    12.06.2025

  • Lagkagehuset henter international marketingchef hos Starbucks London

    05.06.2025

  • Dansk Vegetarisk Forening: Generalsekretær skal stå i spidsen for international organisation

    05.06.2025

  • Sundhedsparadoks: Danske teenagere vil det sunde, men fristelser og fællesskab vinder

    05.06.2025

  • Arla Foods investerer stort i Linköping for at imødekomme skyr-boom

    05.06.2025

  • Nye økologiske gourmet-sodavand til de danske café- og restaurantgæster

    05.06.2025

  • Producentansvar: Uklare regler skaber frustration i fødevarevirksomheder

    03.06.2025

  • Arla slår alarm om manglende madfærdigheder

    03.06.2025

  • Køkkenprisen 2025: Kender du et køkken, der går forrest?

    03.06.2025

  • Programmet klar for Copenhagen Cooking 2025

    03.06.2025

  • Danskerne skærer ned på chokoladen, men smør og kaffe skal der ikke røres ved

    03.06.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik