Kristoffer Linderoth fra Brogaard og Anders Biltoft Kristensen, Slotsgården, løb med hæderen, da årets Lammefjorden Grand Cru gulerod og kartoffel blev kåret. For Kristoffer Linderoth var det en debutantsejr, mens det var tredje år i træk, at Anders Kristensen gik hjem med et diplom – i 2016 for bedste gulerod og i 2017 for bedste kartoffel.
Kåringen foregik i smukt efterårsvejr i den flot pyntede maskinhal på pumpestationen i Audebo. Her var op mod 200 gæster med til at kåre vinderne sammen med dommerpanelet bestående af de to kokke, Claus Holm og Claus Henriksen, og direktør Flemming Nør-Pedersen, Landbrug & Fødevarer. Bag kåringen står Lammefjordens Grøntsagslaug i samarbejde med VisitOdsherred og Geopark Odsherred.
Den bedste kartoffel i en tæt afstemning mellem de tre finalister var af sorten Alexandra, mens en gulerod af sorten Bolero blev en klar vinder i den kategori. Hans Møller Olsen, formand for Lammefjordens Grøntsagslaug, overrakte diplomer til de to vindere.
Grand Cru-kåringen foregik mandag i efterårsferien og var første punkt på en hel uges Odsherred Grand Cru med en række aktiviteter ugen igennem. Grand Cru kåringerne begyndte i 1997, efter at lammefjordsguleroden i 1996 opnåede EU’s prædikat BGB (Beskyttet Geografisk Betegnelse). Og da lammefjordskartoflen i 2014 fik samme prædikat, kom den også med i kåringen.
Sille Roulund med dommerpanelet: Claus Holm, Claus Henriksen og Flemming Nør-Pedersen.