• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 | Peter Friis

De nyeste økologiske innovationer er i fokus

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 By Peter Friis

Så godt som alle former for økologiske og naturlige fødevarer er repræsenteret på messen i Malmø 13. og 14. november.

Onsdag slår messecentret i Malmø dørene op til Nordic Organic Food Fair, der som tidligere år giver et godt indblik i hvilke økologiske produkter, de skandinaviske forbrugere kan se frem tid de kommende år.

Nordic Organic Food Fair vender tilbage til MalmöMässan den 13. og 14. november med præsentationer af mange hundrede certificerede økologiske produkter fra hele verden. De nordiske forbrugere er storaftagere af økologi. Alene i Sverige voksede markedet for økologiske fødevarer med over 1 milliard svenske kroner til 28,8 milliarder sidste år. I Danmark viser undersøgelser, at det økologiske salg i detailhandlen steg med 14 procent i 2018, og at mere end halvdelen af danskerne køber økologisk mad hver eneste uge.
Resultaterne sætter sit præg på Nordic Organic Food Fair , der afholdes sideløbende med Eco Life Scandinavia. Messen samler tusindvis af indkøbere fra blandt andet detailhandlen, foodservice og offentlige køkkener, der leder efter den næste bølge af økologisk bagværk, køle-/frostvarer, konfekture, snacks, te, kaffe, købmandsvarer, delikatesser og specialfødevarer.
– Det er meget inspirerende at besøge Nordic Organic Food Fair. Jeg vidste jo godt, at der var mange forskellige økologiske og certificerede produkter derude, men efter at have besøgt messen, må jeg erkende, at udbuddet overstiger, hvad jeg havde forestillet mig. Det understreger, at det er muligt at bidrage til en bedre planet og samtidig lave en god forretning, siger Cecilia Hornö Eriksen, der er kvalitetsudvikler ved Coop i Sverige.

Skandinaviens lokale innovation
Den skærpede interesse for at “købe lokale varer” i bæredygtighedens navn, gælder ikke mindst inden for de økologiske produkter. Arrangørerne af messen i Malmø vil gerne gøre det lettere for de besøgende, der leder efter nye brands fra de nære markeder, og har derfor flere fælles pavilloner fra både Finland, Sverige og Denmark med talrige tilbud fra de nordiske producenter.
– Nordic Organic Food Fair er én af de begivenheder, som vi ikke må gå glip af, fortæller Organic Denmarks internationale markedsdirektør Pernille Bundgård.
Hun tilføjer, at Organic Denmark-pavillonen på årets messe i Malmø vil byde på et udvalg af økologiske produkter såsom friske, kolde juice, veganske “kødlignende” produkter, økologisk babymad og meget mere. Danmark har det højeste niveau af madsikkerhedsreguleringer i Europa, og det unikke statscertificerede Ø-mærke har været meget vigtigt for den udbredte succes af økologiske danske fødevarer.
– Denne statskontrollerede certificering garanterer, at danske produkter er sikre, innovative og af de højeste økologiske standarder – fra gård til gaffel – sammenlignet med resten af verden, fastslår Pernille Bundgaard.

Økologi fra hele verden
Der er dog meget andet end lokale udstillere på messen i Malmø. Indkøberne kan også få en smagsprøve på, hvad verden har at byde på ved at besøge messens udvalg af regionale og internationale pavilloner, der omfatter brands fra blandt andet Grækenland, Spanien, Østrig, Sydkorea, Italien, Estland, Portugal, Letland og Polen.
Udover de mange internationale firmaer, der vender tilbage til messen i 2019, er der mange nye økologiske leverandører at finde på Nordic Organic Food Fair. En komplet udstillerliste og flere oplysninger om messen kan findes på http://www.nordicorganicexpo.com.

Fremtiden for økologi debatteres
På det såkaldte Organic Theatre præsenteres talrige økologiske innovationer og scenen giver også en unik mulighed for at høre forudsigelser og virksomhedsstrategier og få gode råd fra nogle af de største navne inden for den økologiske branche.
Blandt de emner, der vil blive debatteret, kan nævnes global bæredygtig udvikling, madspild, økologiske politikker, emballage, dyrevelfærd, forbrugermønstre, fødevareoprindelse og tilberedning samt grønne høstmetoder.
Blandt de mange talere kan nævnes Tomi Sirén fra Arla Finland, Johannes Cullberg fra Paradiset, Iveta Kovicova fra Ecovia Intelligence, Jim Manson fra Natural Products Global, Mie Nordly fra Dansk Vegetar Forening og Daniel Tadic fra Holland & Barret.
Natural Products Globals redaktør Jim Manson har deltaget på Nordic Organic Food Fair siden starten og fremhæver messen som et meget engageret og velinformeret miljø:
– Skandinavien har et meget markant økologisk udbud, og messen i Malmø giver en unik mulighed for at møde de folk, der står bag de mange produkterne og varemærker.

Gratis tilmelding på nettet
Nordic Organic Food Fair og Eco Life Scandinavia afholdes onsdag den 13 og torsdag den 14. november. Der er gratis adgang for branchefolk ved tilmelding via http://www.ecolifeshow.com eller http://www.nordicorganicfoodfair.com med koden PR123.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

Forskning og uddannelseMejeriØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

En ny forskningsgennemgang viser, at fem enkle tiltag kan gøre osteproduktion mere effektiv og bæredygtig. Et forskerteam fra DTU har gennemgået den eksisterende forskning om fermentering og modning af ost i et litteraturstudie og peger på fem underudnyttede videnskabeligt baserede tiltag, som kan

Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

AktueltFoodservice12. 11. 2025

Den toscanske michelinrestaurant Saporium rykker for en periode ind i Tivoli. I Toscanas bølgende bakker ligger et af Italiens mest eksklusive og idylliske hoteller: det danskejede Borgo Santo Pietro, som for nyligt er blevet tildelt de maksimale 3 nøgler i Michelin-guiden. Blandt hotellets

Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

AktueltDetailhandel og en grosKød, fisk og fjerkræ12. 11. 2025

Ved mandagens World Steak Challenge vandt irske Dawn Meats og Lidl titlen som 'World's Best Steak' for deres irske græsfodrede sirloin. I alt sikrede Irland sig 24 guldmedaljer - og ud af de i alt 304 uddelte medaljer tog Irland den største samlede medaljehøst med 68 guld-, sølv- eller

Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

Forskning og uddannelseFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed12. 11. 2025

Forskning i økologi skal ikke have mindre, men større investeringer, for at Danmark kan leve op til sine grønne ambitioner om en fordobling af økologien. Det sikrer en ny politisk aftale. Med et nybrud i dansk forskningspolitik gennemfører regeringen flerårige investeringer i forskning og

FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den danske ingrediensproducent FERM FOOD ApS fra Bække i Vejen har vundet EY Entrepreneur Of The Year’s regionale pris i kategorien Scale-Up. Prisen blev uddelt ved EY’s kåring i Syd-og Sønderjylland torsdag den 6. november og markerer en vigtig milepæl for virksomheden, der leverer fermenterede

Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

DrikkevarerForskning og uddannelseKød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

I jagten på nye måder at producere protein på, har forskere på Aalborg Universitet forvandlet restprodukter fra ølproduktion til et proteinrigt produkt, som kan erstatte almindeligt kød i f.eks. pølser. Resultatet er både velsmagende, bæredygtigt og økonomisk fordelagtigt. For mange går en øl

Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

AktueltFoodserviceForskning og uddannelse11. 11. 2025

Mens hotel- og restaurationsbranchen kæmper med mangel på kvalificeret arbejdskraft, har Hotel Vejlefjord succes med at fastholde og udvikle medarbejdere gennem målrettede talentprogrammer. Hotel- og restaurationsbranchen har i flere år været blandt de hårdest ramte af forgæves rekrutteringer.

Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

AktueltFødevareproduktionLandbrugMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed11. 11. 2025

Den 18.–19. november samles landmænd, forskere, rådgivere og virksomheder i Kolding til Økologikongres 2025. Med 47 faglige sessioner og temaer fra grøn trepart til sundhed og økologisk regenerativt landbrug sætter kongressen fokus på, hvordan økologien kan levere løsninger på tidens største

Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMesser og konferencerMiljø og sundhedTop11. 11. 2025

Den offentlige debat om ultraforarbejdede fødevarer fylder meget hos både forbrugere og fødevaresektor. På årets fødevarekonference, Fremtidens Fødevarer, hos Teknologisk Institut satte forskere og aktører problemstillingen under lup og opfordrede til at flytte fokus fra proces til

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

  • Indonesisk svamp tryller ølrester om til pølser

    11.11.2025

  • Hotel Vejlefjord investerer massivt i talentudvikling i en presset branche

    11.11.2025

  • Økologikongres 2025 skal vise, hvad økologien kan præstere på basis af naturlige metoder

    11.11.2025

  • Ultraforarbejdede fødevarer: Eksperter efterlyser fokus på ernæring frem for proces

    11.11.2025

  • Danskerne rækker ud efter nye varianter af oksekød

    06.11.2025

  • RAWBITE udvider produktionen i Tyskland for at imødekomme stigende efterspørgsel

    06.11.2025

  • 7-Eleven åbner ny runde af Innovation Corner og sætter fjerde iværksætterprodukt på hylderne

    06.11.2025

  • Årets Wiuff 2025: Marie Bojsen fra Birthesminde modtager Danmarks første råvarepris

    06.11.2025

  • Sund jord giver sunde grøntsager – og det kan smages

    06.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik