• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 | Peter Friis

De nyeste økologiske innovationer er i fokus

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 By Peter Friis

Så godt som alle former for økologiske og naturlige fødevarer er repræsenteret på messen i Malmø 13. og 14. november.

Onsdag slår messecentret i Malmø dørene op til Nordic Organic Food Fair, der som tidligere år giver et godt indblik i hvilke økologiske produkter, de skandinaviske forbrugere kan se frem tid de kommende år.

Nordic Organic Food Fair vender tilbage til MalmöMässan den 13. og 14. november med præsentationer af mange hundrede certificerede økologiske produkter fra hele verden. De nordiske forbrugere er storaftagere af økologi. Alene i Sverige voksede markedet for økologiske fødevarer med over 1 milliard svenske kroner til 28,8 milliarder sidste år. I Danmark viser undersøgelser, at det økologiske salg i detailhandlen steg med 14 procent i 2018, og at mere end halvdelen af danskerne køber økologisk mad hver eneste uge.
Resultaterne sætter sit præg på Nordic Organic Food Fair , der afholdes sideløbende med Eco Life Scandinavia. Messen samler tusindvis af indkøbere fra blandt andet detailhandlen, foodservice og offentlige køkkener, der leder efter den næste bølge af økologisk bagværk, køle-/frostvarer, konfekture, snacks, te, kaffe, købmandsvarer, delikatesser og specialfødevarer.
– Det er meget inspirerende at besøge Nordic Organic Food Fair. Jeg vidste jo godt, at der var mange forskellige økologiske og certificerede produkter derude, men efter at have besøgt messen, må jeg erkende, at udbuddet overstiger, hvad jeg havde forestillet mig. Det understreger, at det er muligt at bidrage til en bedre planet og samtidig lave en god forretning, siger Cecilia Hornö Eriksen, der er kvalitetsudvikler ved Coop i Sverige.

Skandinaviens lokale innovation
Den skærpede interesse for at “købe lokale varer” i bæredygtighedens navn, gælder ikke mindst inden for de økologiske produkter. Arrangørerne af messen i Malmø vil gerne gøre det lettere for de besøgende, der leder efter nye brands fra de nære markeder, og har derfor flere fælles pavilloner fra både Finland, Sverige og Denmark med talrige tilbud fra de nordiske producenter.
– Nordic Organic Food Fair er én af de begivenheder, som vi ikke må gå glip af, fortæller Organic Denmarks internationale markedsdirektør Pernille Bundgård.
Hun tilføjer, at Organic Denmark-pavillonen på årets messe i Malmø vil byde på et udvalg af økologiske produkter såsom friske, kolde juice, veganske “kødlignende” produkter, økologisk babymad og meget mere. Danmark har det højeste niveau af madsikkerhedsreguleringer i Europa, og det unikke statscertificerede Ø-mærke har været meget vigtigt for den udbredte succes af økologiske danske fødevarer.
– Denne statskontrollerede certificering garanterer, at danske produkter er sikre, innovative og af de højeste økologiske standarder – fra gård til gaffel – sammenlignet med resten af verden, fastslår Pernille Bundgaard.

Økologi fra hele verden
Der er dog meget andet end lokale udstillere på messen i Malmø. Indkøberne kan også få en smagsprøve på, hvad verden har at byde på ved at besøge messens udvalg af regionale og internationale pavilloner, der omfatter brands fra blandt andet Grækenland, Spanien, Østrig, Sydkorea, Italien, Estland, Portugal, Letland og Polen.
Udover de mange internationale firmaer, der vender tilbage til messen i 2019, er der mange nye økologiske leverandører at finde på Nordic Organic Food Fair. En komplet udstillerliste og flere oplysninger om messen kan findes på http://www.nordicorganicexpo.com.

Fremtiden for økologi debatteres
På det såkaldte Organic Theatre præsenteres talrige økologiske innovationer og scenen giver også en unik mulighed for at høre forudsigelser og virksomhedsstrategier og få gode råd fra nogle af de største navne inden for den økologiske branche.
Blandt de emner, der vil blive debatteret, kan nævnes global bæredygtig udvikling, madspild, økologiske politikker, emballage, dyrevelfærd, forbrugermønstre, fødevareoprindelse og tilberedning samt grønne høstmetoder.
Blandt de mange talere kan nævnes Tomi Sirén fra Arla Finland, Johannes Cullberg fra Paradiset, Iveta Kovicova fra Ecovia Intelligence, Jim Manson fra Natural Products Global, Mie Nordly fra Dansk Vegetar Forening og Daniel Tadic fra Holland & Barret.
Natural Products Globals redaktør Jim Manson har deltaget på Nordic Organic Food Fair siden starten og fremhæver messen som et meget engageret og velinformeret miljø:
– Skandinavien har et meget markant økologisk udbud, og messen i Malmø giver en unik mulighed for at møde de folk, der står bag de mange produkterne og varemærker.

Gratis tilmelding på nettet
Nordic Organic Food Fair og Eco Life Scandinavia afholdes onsdag den 13 og torsdag den 14. november. Der er gratis adgang for branchefolk ved tilmelding via http://www.ecolifeshow.com eller http://www.nordicorganicfoodfair.com med koden PR123.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

Forskning og uddannelseMiljø og sundhed27. 10. 2025

Det er ikke kun sollys, men også kosten, der styrer vores indre biologiske ur og dets evne til at tilpasse sig årstiderne, viser ny forskning i mus. Derfor kan det have betydning for vores sundhed, at vi spiser sæsonens lokalt producerede fødevarer, vurderer forsker. Vores blodtryk stiger fra

Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

Frugt og grøntFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Mangfoldigheden af planter bliver begrænset, hvis EU vedtager ny lov om bytte og handel med frø, mener Frie Bønder – Levende Land og Landsforeningen Praktisk Økologi. En menu med høj biodiversitet er den sundeste - det er efterhånden almen viden, mener Levende Land og Landsforeningen Praktisk

Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

AktueltForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksport27. 10. 2025

Årets finanslov er blevet offentliggjort, og her modtager Madens Folkemøde 1 mio. kroner til at afholde et Nationalt Forum for Ung Sundhed i 2026. Indsatsen skal samle en breds kreds af aktører for at forebygge overvægt og styrke sundhed og madvaner blandt børn og unge både lokalt og

Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed27. 10. 2025

Greenfood fortsætter med at vokse hurtigt på det danske marked. I år forventes koncernen at opnå en volumen på næsten 3.500 ton – en stigning på 25,6 % sammenlignet med sidste år. Bag succesen ligger en stærk efterspørgsel efter ultrafriske råvarer, strategiske partnerskaber inden for restaurant- og

Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed27. 10. 2025

Landbrug & Fødevarer har kåret Skolerne i Oure på Fyn som vinder af Køkkenprisen 2025 ved Økologisektionens årsmøde på Kalø Økologisk Landbrugsskole. Køkkenprisen 2025 uddeles til det offentlige køkken, der bedst formår at kombinere sundhed, smag og økologi. I år har Skolerne i Oure

Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

DrikkevarerEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Ét år efter introduktionen af Danmarks første genanvendelige festivalkrus har Smukfest, Royal Unibrew og Faerch bevist, at cirkularitet ikke bare er en ambition – det er noget, der virker i praksis. På Smukfest 2025 nåede returprocenten for de genanvendelige krus hele 97 procent – et resultat,

Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

Messer og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Øksnehallen i København bliver fyldt med smagsoplevelser, inspiration og grønne løsninger, når Plant Food Festival åbner dørene for tusindvis af besøgende. Den første weekend i november forvandles hallen til et mødested for alle, der er nysgerrige på fremtidens mad. Plant Food Festival

Hørkram-stifter er død

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice23. 10. 2025

Stifteren af en af Danmarks største fødevaregrossister er død, 84 år gammel. Alex Buchardt Pedersen, der døde d. 18. oktober, betragtes som en pioner indenfor den danske fødevarebranche. Han stod nemlig bag Hørkram, som stiftede tilbage i 1978. Det skete i første omgang som en lokal

Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

AktueltFoodservice23. 10. 2025

Hvert år hylder Arla dem, der gør noget særligt for at skabe sundere og mere bæredygtige madvaner blandt børn og unge. Det gør de med prisen Årets Madsjæl, hvor årets tre nominerede nu er klar. Årets Madsjæl er en pris, der gives til personer, som inspirerer, engagerer og gør en forskel i

Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

FoodserviceFrugt og grøntMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserTopØkologi og bæredygtighed23. 10. 2025

Fra kantiner til køkkenborde: Ny landsdækkende kampagne sætter fokus på, hvor nemt bælgfrugter kan blive en del af hverdagsmaden. Aviser og kantiner landet over vil i dag være krydret med lækre linser, når Bælgfrugtspartnerskabet lancerer en landsdækkende kampagne, der skal inspirere danskerne

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

  • Spirax Sarco Danmark

    Skal vi hjælpe jer med at nå jeres mål for bæredygtighed?

  • DENIOS ApS

    Spar 432 kr* hver gang, du tømmer din IBC

  • DENIOS ApS

    Sådan tjekker du, om dit lithiumbatteri er defekt – og udgør en brandfare

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Højtiden nærmer sig – skal du med til ‘Julens Madscene’?

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Mød Busch Vacuum Solutions på DanFish International 2025 i Nordens Paris

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

  • Rekordhøj returprocent: Genanvendelige krus satte ny standard på Smukfest 2025

    23.10.2025

  • Plant Food Festival: Øksnehallen bliver til plantemekka

    23.10.2025

  • Hørkram-stifter er død

    23.10.2025

  • Arla vil kåre Årets Madsjæl 2025 – se de nominerede

    23.10.2025

  • Linse-bolo på menuen i hele Danmark: Ny kampagne skal få flere til at spise bælgfrugter

    23.10.2025

  • Vin kan også komme nordfra

    21.10.2025

  • Økologer diskuterer trepart og grøn omstilling med minister og borgmester

    21.10.2025

  • Dansk Akvakultur: Lystfiskeri, spildevand og turisme presser havmiljøet langt mere end havbrug

    21.10.2025

  • Køkkenchef og restaurantchef bliver medejere, når Domestic fejrer 10 år

    21.10.2025

  • Danmarks madspild er dobbelt så stort som det europæiske gennemsnit

    21.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik