• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 | Peter Friis

De nyeste økologiske innovationer er i fokus

AktueltMesser og konferencerØkologi og bæredygtighed12. 11. 2019 By Peter Friis

Så godt som alle former for økologiske og naturlige fødevarer er repræsenteret på messen i Malmø 13. og 14. november.

Onsdag slår messecentret i Malmø dørene op til Nordic Organic Food Fair, der som tidligere år giver et godt indblik i hvilke økologiske produkter, de skandinaviske forbrugere kan se frem tid de kommende år.

Nordic Organic Food Fair vender tilbage til MalmöMässan den 13. og 14. november med præsentationer af mange hundrede certificerede økologiske produkter fra hele verden. De nordiske forbrugere er storaftagere af økologi. Alene i Sverige voksede markedet for økologiske fødevarer med over 1 milliard svenske kroner til 28,8 milliarder sidste år. I Danmark viser undersøgelser, at det økologiske salg i detailhandlen steg med 14 procent i 2018, og at mere end halvdelen af danskerne køber økologisk mad hver eneste uge.
Resultaterne sætter sit præg på Nordic Organic Food Fair , der afholdes sideløbende med Eco Life Scandinavia. Messen samler tusindvis af indkøbere fra blandt andet detailhandlen, foodservice og offentlige køkkener, der leder efter den næste bølge af økologisk bagværk, køle-/frostvarer, konfekture, snacks, te, kaffe, købmandsvarer, delikatesser og specialfødevarer.
– Det er meget inspirerende at besøge Nordic Organic Food Fair. Jeg vidste jo godt, at der var mange forskellige økologiske og certificerede produkter derude, men efter at have besøgt messen, må jeg erkende, at udbuddet overstiger, hvad jeg havde forestillet mig. Det understreger, at det er muligt at bidrage til en bedre planet og samtidig lave en god forretning, siger Cecilia Hornö Eriksen, der er kvalitetsudvikler ved Coop i Sverige.

Skandinaviens lokale innovation
Den skærpede interesse for at “købe lokale varer” i bæredygtighedens navn, gælder ikke mindst inden for de økologiske produkter. Arrangørerne af messen i Malmø vil gerne gøre det lettere for de besøgende, der leder efter nye brands fra de nære markeder, og har derfor flere fælles pavilloner fra både Finland, Sverige og Denmark med talrige tilbud fra de nordiske producenter.
– Nordic Organic Food Fair er én af de begivenheder, som vi ikke må gå glip af, fortæller Organic Denmarks internationale markedsdirektør Pernille Bundgård.
Hun tilføjer, at Organic Denmark-pavillonen på årets messe i Malmø vil byde på et udvalg af økologiske produkter såsom friske, kolde juice, veganske “kødlignende” produkter, økologisk babymad og meget mere. Danmark har det højeste niveau af madsikkerhedsreguleringer i Europa, og det unikke statscertificerede Ø-mærke har været meget vigtigt for den udbredte succes af økologiske danske fødevarer.
– Denne statskontrollerede certificering garanterer, at danske produkter er sikre, innovative og af de højeste økologiske standarder – fra gård til gaffel – sammenlignet med resten af verden, fastslår Pernille Bundgaard.

Økologi fra hele verden
Der er dog meget andet end lokale udstillere på messen i Malmø. Indkøberne kan også få en smagsprøve på, hvad verden har at byde på ved at besøge messens udvalg af regionale og internationale pavilloner, der omfatter brands fra blandt andet Grækenland, Spanien, Østrig, Sydkorea, Italien, Estland, Portugal, Letland og Polen.
Udover de mange internationale firmaer, der vender tilbage til messen i 2019, er der mange nye økologiske leverandører at finde på Nordic Organic Food Fair. En komplet udstillerliste og flere oplysninger om messen kan findes på http://www.nordicorganicexpo.com.

Fremtiden for økologi debatteres
På det såkaldte Organic Theatre præsenteres talrige økologiske innovationer og scenen giver også en unik mulighed for at høre forudsigelser og virksomhedsstrategier og få gode råd fra nogle af de største navne inden for den økologiske branche.
Blandt de emner, der vil blive debatteret, kan nævnes global bæredygtig udvikling, madspild, økologiske politikker, emballage, dyrevelfærd, forbrugermønstre, fødevareoprindelse og tilberedning samt grønne høstmetoder.
Blandt de mange talere kan nævnes Tomi Sirén fra Arla Finland, Johannes Cullberg fra Paradiset, Iveta Kovicova fra Ecovia Intelligence, Jim Manson fra Natural Products Global, Mie Nordly fra Dansk Vegetar Forening og Daniel Tadic fra Holland & Barret.
Natural Products Globals redaktør Jim Manson har deltaget på Nordic Organic Food Fair siden starten og fremhæver messen som et meget engageret og velinformeret miljø:
– Skandinavien har et meget markant økologisk udbud, og messen i Malmø giver en unik mulighed for at møde de folk, der står bag de mange produkterne og varemærker.

Gratis tilmelding på nettet
Nordic Organic Food Fair og Eco Life Scandinavia afholdes onsdag den 13 og torsdag den 14. november. Der er gratis adgang for branchefolk ved tilmelding via http://www.ecolifeshow.com eller http://www.nordicorganicfoodfair.com med koden PR123.

Skrevet i: Aktuelt, Messer og konferencer, Økologi og bæredygtighed

Seneste nyt fra redaktionen

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

AktueltMesser og konferencer11. 09. 2025

Onsdag den 10. september var fødevareleverandøren Dagrofa Foodservice værter for inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’ i TAP1 i København. Der var i år rekordstor opbakning til arrangementet med over 160 udstillere og 1.700 deltagere. En stor del af den danske fødevarebranche

Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

Messer og konferencer11. 09. 2025

Med omkring 4.300 udstillere og 135 fællesstande åbner Anuga Fine Food 2025 i Köln i sin hidtil største udgave. Fagmessen under Anuga-paraplyen viser, hvordan delikatesser, gourmetprodukter og basisfødevarer vinder global betydning. Fra Altunkaya Ins. Nak. Gida Tic. A.S. over Calvo

Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

Detailhandel og en gros11. 09. 2025

Dagrofa har stigende salg af kædernes egne mærker. Nu kan kunderne møde mere end 40 nye produkter i premium-mærket OMHU. Ost, pølser, laks, ris, pasta og pastasovs. Dagrofas premiumbrand OMHU har lige fået tilført mere end 40 nye varer, som er rettet mod forbrugere, der også kigger efter luksus

Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

AktueltMejeriMesser og konferencer11. 09. 2025

Lørdag den 20. september serverer ’Cheese Copenhagen’ et stort - og gratis - ostebord i TorvehallerneKBH: 86 danske oste fra store og små mejerier.  Er man interesseret i ost, bør man lægge vejen forbi det københavnske madmekka TorvehallerneKBH lørdag den 20. september. Fra kl. 11 til 16

Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

DrikkevarerMesser og konferencerTop11. 09. 2025

Festivalen Kaffe & Sensorik, der vender tilbage til Aarhus i oktober, samarbejder med den socialøkonomiske virksomhed Social Craft om at skabe nye arbejdspladser til dém, der befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet. Når festivalen Kaffe & Sensorik indtager Aarhus Congress Center den

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

  • DENIOS ApS

    Slut med at lede – få overblik over dine materialer 24/7

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

  • Ny digital løsning skal fjerne administrativt bøvl i danske professionelle køkkener

    09.09.2025

  • Bager fra Ørum skal kæmpe for Danmark ved EuroSkills 2025 i Herning

    09.09.2025

  • DLG Group kickstarter pilotprojekt, der skal dokumentere effekterne af regenerativ dyrkning

    09.09.2025

  • To nye profiler i Danish Crowns bestyrelse

    09.09.2025

  • Nyt ambassadørkorps skal styrke Food Festivals fremtid

    09.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik