• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

DrikkevarerForskning og uddannelse17. 06. 2019 | Kasper Mundt-Nielsen

Dannebro behørigt fejret med øl

DrikkevarerForskning og uddannelse17. 06. 2019 By Kasper Mundt-Nielsen

Lørdag d. 15. juni fyldte Dannebrog 800 år

I anledning af Dannebrogs 800-årsfødselsdag og 100-året for Estlands uafhængighed åbnede Hendes Majestæt Dronningen en udstilling i Tallinn arrangeret af Frederiksborg og Tallinn Bymuseum. Samtidig lanceredes et dansk-estisk forskningsprojekt med støtte fra Carlsbergfondet. En helt speciel Dannebrogs-øl er brygget til lejligheden.

Lørdag den 15. juni 2019 åbnede HM Dronningen en kulturhistorisk udstilling i Kiek in de Kök. Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Tallinn Bymuseum. Udstillingen fortæller om den dansk-estiske historie fra slaget ved Lyndanisse (nu Tallinn) i 1219, hvor Dannebrog ifølge legenden faldt ned fra himlen, og om den tid, 1219-1346, hvor danske konger regerede i Estland. Udstillingen viser, hvordan Dannebrog sidenhen er blevet brugt som symbol både i Danmark og Estland. Fra Valdemarerne og frem til i dag bruges Dannebrog og de tre løver som kendemærke for Danmark i begge lande, og de er med til at binde de to nationer sammen.

Særlig bryg til en særlig anledning
I anledning af jubilæerne har Carlsberg Laboratorium brygget en samarbejdsbryg for det estiske Saku-bryggeri i Tallinn og Husbryggeriet Jacobsen i Carlsberg Byen i Valby. Samarbejdsbryggen, der har fået navnet ”Dannebrog Bryg 1219-2019”, blev serveret ved åbningen af den kulturhistoriske udstilling. Brygmester Tarmo Tappo fra Saku-bryggeriet i Tallinn, som er grundlagt i 1820, har udvalgt honning, birkesaft og multebær til bryggen, og bygmalten, den specielle røde byg og humlen er udvalgt af brygmester Morten Ibsen fra Husbryggeriet Jacobsen.  Det er Carlsberg Laboratoriums brygmester, Erik Lund, der har brygget øllen. Ifølge Erik Lund stammer Dannebrogsbryggens flotte røde farve udelukkende fra brugen af rød byg. Smagen er frugtig med et strejf af røde bær, som efterfølges af en let syrlighed fra multebærrene og afsluttes med en behagelig humlearoma.

Dansk-estiske relationer styrkes
For Carlsberg har det været en ære, at være med til til at fejre Dannebrogs fødselsdag.
– Det er en ære at få lov til at fejre Dannebrogs 800-årsfødselsdag og 100-året for Estlands uafhængighed sammen med Hendes Majestæt Dronningen med en fantastisk udstilling om den helt specielle forbindelse mellem Danmark og Estland og med en samarbejdsbryg, brygget på Carlsberg Laboratorium, der illustrerer de gode relationer, vores nationer har til hinanden, siger Professor Flemming Besenbacher, formand for Carlsbergfondet og bestyrelsesformand for Carlsberg Group.
I anledning af jubilæet har Carlsbergfondet støttet et forskningsprojekt, hvor to postdoc stipendiater, en estisk og en dansk, de næste to år sammen skal udforske den dansk-estiske fælles historie. Projektet har fået navnet ”HM Queen Margrethe II’s Distinguished Research Project on the Danish-Estonian Common History”, og de to forskere fik officielt overdraget stipendierne af Dronningen ved udstillingens åbning. Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Tallinn Bymuseum skal i fællesskab huse forskningsprojektet, og de to museer underskrev desuden en samarbejdsaftale på dagen.
– Det glæder mig, at Carlsbergfondet samtidig kan lancere et forskningsprojekt, hvor to postdoc-stipendiater, en estisk og en dansk, de næste to år sammen skal udforske den dansk-estiske fælles historie på netop de to museer, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg og Tallinn Bymuseum, der står bag udstillingen, vi åbner i dag, sagde Professor Flemming Besenbacher ved fejringen.

 

 

 

Skrevet i: Drikkevarer, Forskning og uddannelse

Seneste nyt fra redaktionen

Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

Drikkevarer22. 05. 2025

Nu kan vinentusiaster modtage vinanbefalinger fra Danmarks dygtigste sommelierer og samtidigt støtte lokale vinhandlere. Initiativet er blevet taget så godt imod, at vinplatformen Bottle Hero nu gør klar til at gå internationalt med frisk kapital i ryggen.  Nu kan man få vinoplevelsen fra

Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

Forskning og uddannelseMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Når tusindvis af unge, undervisere, virksomheder og organisationer samles til Green Innovation Week i Skive den 25. september, bliver det med bæredygtighed på både programmet og menuen. I år er det nemlig elever fra tre fødevareuddannelser – Nordic Food College, FGU Skolen Skive og Aarhus Tech – der

Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

AktueltDrikkevarerFoodservice22. 05. 2025

Go Nordic Cruiseline, selskabet bag Oslobåden, skifter fra Heineken til Carlsberg som ny ølleverandør på ruten mellem København og Oslo. Skiftet er led i en større rebranding med øget fokus på nordisk identitet, hvor Carlsberg viser sig at være gæsternes foretrukne øl. Fremover vil passagererne

Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

AktueltFrugt og grøntFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed22. 05. 2025

Små og mellemstore fødevarevirksomheder kan søge om at deltage i PlanteVÆKST - et skræddersyet udviklingsforløb med adgang til ekspertise, testfaciliteter og professionelt netværk. Teknologisk Institut åbner døren for små og mellemstore fødevarevirksomheder, der ønsker at styrke deres position

Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

FoodserviceTop22. 05. 2025

Da tusindvis af københavnske skoleelever tirsdag satte sig til frokost, var det ikke bare dagens ret, de fik serveret – det var den allerførste, der er produceret i skolemadordningen EAT’s nye storkøkken. På menuen står der enten klassisk hønsekødssuppe med hvidløgsbrød eller pasta med

Foodexpo lancerer nyt messekoncept

Messer og konferencer20. 05. 2025

Et helt nyt messekoncept med 15 unikke zoner venter de besøgende på næste års Foodexpo, der med den nye konstruktion samler brancherne i hver deres zone. Nordens største event for fødevareprofessionelle finder sted 22.-24. marts 2026 i MCH Messecenter Herning. Udstillerne på næste års Foodexpo

Ny AI skal nudge til at spise grønnere

Detailhandel og en grosForskning og uddannelseFrugt og grøntMiljø og sundhed20. 05. 2025

Forskere fra SDU, AU og KU vil udvikle en kunstig intelligens, der kan få forbrugere til at smide sundere og mere bæredygtige dagligvarer i deres indkøbskurve, når de handler online. Hvis du bruger Netflix, Spotify eller TikTok, kender du også til den anbefalelsesalgoritme, som baseret på dine

Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

AktueltMesser og konferencerMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed20. 05. 2025

70 spændende, lokale produkter fra hele landet er reduceret til 12, der nu skal dyste om Produktprisen 2025 i kategorierne Mad, Konfekture, Drikke og Innovation. Ved smagningen smagte og udvalgte dommerne samtidig fem produkter, der for første gang skal dyste om Coops nye pris, Irmaprisen, og dermed

Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

AktueltMesser og konferencer20. 05. 2025

15.-17. maj blev Madens Folkemøde afholdt Nykøbing Falster. Folkemødet har tidligere været afholdt på et lokalt gods, men flyttede i år netop for at kunne få flere besøgende. Madens Folkemøde mere end tredoblede deres besøgstal i forhold til sidste år.  André Andersen har været direktør i

Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

FoodserviceMesser og konferencerTop20. 05. 2025

Tre af Danmarks dygtigste kokke dystede fredag på torvet i Nykøbing Falster for at blive landets næste repræsentant ved de prestigefyldte Bocuse d’Or-konkurrencer. Vinderen er nu fundet: Christian Wellendorf, køkkenchef og partner på Babette i København. Christian Wellendorf konkurrerede mod

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Deltag i masterclass: ’Ansvarlig fisk på tallerkenen’

  • Busch Vakuumteknik A/S

    centrotherm clean solutions bliver til Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer den nye HiCube Neo RGA

  • DENIOS ApS

    Ved du, hvornår det er tid til at vedligeholde, udskifte eller flytte dit opsamlingskar?

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Nemco Machinery A/S

    Nemco har nyt med hjem fra Europas største fødevaremesse

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch på IFFA 2025: Vacuum Diagnostics til intelligente vakuumløsninger til kødforarbejdning

  • DENIOS ApS

    3 sikkerhedsfunktioner, du skal kigge efter på dit opsamlingskar

  • Spirax Sarco Danmark

    Steam Insight: En digital forbindelse til optimering af dit dampsystem

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Vakuumsystemer: En guide til turn-key projekter

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Topsommelierer fra Michelin-restauranter anbefaler vine fra lokale vinhandlere på dansk vinplatform

    22.05.2025

  • Green Innovation Week: Gråærter og rapskage på menuen: Unge madhåndværkere former fremtidens køkken

    22.05.2025

  • Gæsterne foretrækker Carlsberg: Oslobåden får ny ølleverandør

    22.05.2025

  • Få del i millionpulje til udvikling af plantebaserede fødevarer

    22.05.2025

  • Skoleelever fik første måltid fra nyt kæmpekøkken

    22.05.2025

  • Foodexpo lancerer nyt messekoncept

    20.05.2025

  • Ny AI skal nudge til at spise grønnere

    20.05.2025

  • Finalister til Produktprisen og Irmaprisen 2025 er fundet

    20.05.2025

  • Madens Folkemøde trak 35.000 mennesker til Nykøbing Falster

    20.05.2025

  • Christian Wellendorf er Danmarks næste Bocuse D´Or kandidat

    20.05.2025

  • Medaljeregn til Slagter Lampe

    15.05.2025

  • Ukraine og Danmark udbygger samarbejdsaftale på landbrugsområdet

    15.05.2025

  • Simon Mosegaard Fibiger bliver ny CEO for Orkla Danmark

    15.05.2025

  • Her er de danske mejeriprodukter med mest x-faktor 2025

    15.05.2025

  • Det er blevet dyrere at spise varme hveder

    15.05.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik