• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop28. 06. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Arbejdsivrigt talent kåret som vinder af Sol over Gudhjem 2021

FoodserviceTop28. 06. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra en venteposition ved Rising Star, der blev afholdt tidligere i år, strøg Andreas Tancula Møller, souschef på Restaurant Møntergade direkte ind i hovedkonkurrencen ved Sol over Gudhjem og løb med sejren foran et stærkt felt.

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade er vinder af Sol over Gudhjem 2021. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Det var fire kokke med højt humør, der blev præsenteret foran publikum på Melstedgård, hvor dette års udgave af Sol over Gudhjem residerede. Men trods en lokation et par kilometer fra den vante på havnen i Gudhjem, skinnede solen som den plejede og stemningen var i top.

Gabriel Hedlund, der er vinder af seneste udgave af kokkekonkurrencen, Sol over Gudhjem 2019 var første deltager ved konkurrencen. Han har i april skiftet den to-stjernede michelin-restaurant Vollmers ud med titlen som Krofatter og køkkenchef på Gershøj Kro & Strandhotel. Det har gjort det svært – eller rettere umuligt – at træne, men med hans tidligere erfaring lød det kækt, at han bare kunne køre den hjem på rutinen.

– Jeg har en gang lavet en dessert med grillede rabarber, så den kan jeg bare køre hjem på rutinen, ler Gabriel Hedlund.

Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli var begejstret for, at der i år har været et stort fokus på grøntsager. Hun håbede op til konkurrencen, at den mystery boks, der skulle danne hovedtemaet ved hovedretten ville inkludere bornholmske grøntsager, spiritus og rapsolie.

Fra venstre: Gabriel Hedlund, Andreas Tancula Møller, Mette Dahlgaard og Mathias Sejer Sørensen. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Andreas Tancula Møller og endelig vinder, er souschef på Restaurant Møntergade, har været klar til konkurrence siden januar, hvor han har stået klar som stand-in til Sol over Gudhjems talentkonkurrence Rising Star. Han kom aldrig med, men hans konkurrence-iver imponerede arrangørerne, Mads og Mikkel Marschall i sådan en grad, at han fik en plads i hovedkonkurrencen. Med flere måneders træning i bagagen, lød beskeden:

– Jeg er så klar.

Mathias Sejer Sørensen fra bornholmske Hotel Siemsens Gaard var sidste deltager og lig Gabriel Hedlund, har en ny stilling som Hoteldirektør og køkkenchef kostet mange kræfter. Men med en årelang erfaring og værktøjer fra tidligere stillinger, var han sikker på, at han skulle imponerede dommerne.

Mathias’ arbejde med bornholmske råvarer viste sig også, at give ham en fordel, da han efter en flot hovedret med en udsøgt smag af bornholm og den sommerbuk, der viste sig at være i den hemmelige boks, trak afstand til resten af feltet.

“Jeg ville virkelig gerne vinde”

Men som ofte før, skulle det vise sig at være desserten, der var det springende punkt og her smadrede Andreas Tancula Møller feltet med en dessert, udført med en vanvittig præcision og et øje for deltaljer. Træningen bar frugt.

– Træningen har gjort en forskel, forklarer den stolte kok efter konkurrencen.

– Men det er jo altså heller ikke fordi jeg har haft oceaner af tid til at træne, uddyber han. På Restaurant Møntergade er køkkenet bemandet fra 07 til 23, og den træning Andreas har foretaget har ligget uden for dette tidsrum forklarede han. Når han har sat sig et mål, kæmper han benhårdt for at komme i mål og det håber han også, at andre i branchen, der øjner muligheden for at deltage i en konkurrence som Sol over Gudhjem vil gøre.

– Grib chancen når den kommer og så ellers give den alt hvad du kan. Man kommer langt med målrettethed, siger Andreas Tancula Møller, der fortæller, at det har været en kæmpe ære at blive udvalgt til Sol over Gudhjems kokkekonkurrence:

– Det er en konkurrence kokke gerne vil deltage i og gør ihærdige forsøg for at få lov til at være med. Det er en kæmpe ære.

– Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder, sagde Andreas Tancula Møller, der med sig hjem fik en check på 40.000 kr og nøglerne til en stor Mercedes, som han kan køre rundt i den næste måned.

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro og kan bryste sig af at have vundet Sol over Gudhjems dessertkonkurrence hele to gange. Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau. Sidste mand i panelet var Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i Masterchef Danmark, og har været dommer de seneste otte år.

Vinderetterne

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Dommerne kunne se Andreas servere en grillet ryg af sommerbuk, rugbrødscrumble af Sol over Gudhjem-rugbrødet, en sauce af juice på San Marzana tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Og så to elementer, som Andreas har haft med i bagagen fra hans mange måneders træning:

– Jeg har arbejdet ud fra en række grund-grøntsager, som kunne blive en del af hovedretten. Jeg har arbejdet med forarbejdningsmetoder, frem for bare at grille dem. Jeg ville gerne noget mere, og det viste jeg også i dag med min bornholmer croissant af kartoffel og en lille porresalat, der blev serveret som en bold. Jeg har trænet meget med mine teknikker i grøntsagerne og har også arbejdet med at lave sauce på andre måder, end jeg er vant til.

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Desserten, der fejede benene væk under dommerpanelet og som scorede så højt, at Andreas kunne trække fra i toppen bestod af en chokoladesouffle, sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med en kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø. På siden havde han lavet en isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber.

Skal lige puste ud

Efter et år med megen træning, vil Andreas Tancula Møller lige have lov at få pusten igen, før der bliver søsat nye projekter.

– Jeg har et travlt år foran mig og der er en datte mere på vej. Så nu tror jeg lige, at jeg tager en dyb indånding og nyder sejren for nu, lyder svaret på spørgsmålet om hvorvidt, han kunne være en kommende dansk Bocuse d’Or deltager.

– Men som jeg sagde tidligere, får man en chance, så skal man gribe den. Hvis der kommer en ny god chance, så skal jeg ikke være sen til at gribe den, lyder det fra den unge Sol over Gudhjem mester og hvem ved, måske kommende Bocuse d’Or deltager.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

AktueltFoodservicePolitik og eksport18. 09. 2025

HORESTA har forfremmet Jeppe Møller-Herskind til administrerende direktør. Som vicedirektør har han gennem de seneste år været en central del af organisationens medlemsvækst og kommercielle udvikling. Han har desuden været branchens synlige stemme i medierne på mange af de politiske dagsordener.

Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

FoodserviceMesser og konferencerTop18. 09. 2025

Danmarks bedste kantine ligger i Hedensted hos Normal A/S. I hvert fald, hvis man spørger Landbrug & Fødevarer, der mandag kunne afsløre vinderen vinderen af Kantineprisen 2025. Der var feststemning og faglig stolthed, da Landbrug & Fødevarer samlede fødevarebranchen til

De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

Detailhandel og en grosPolitik og eksport18. 09. 2025

Fødevarepriserne har pil opad, og det rammer danskerne på pengepungen. Det er oplagt at lette momsen på fødevarer – og det kan endda nemt finansieres: Skal momsen på fødevarer sænkes til 15 pct., skal momsen på andre varer som f.eks. cykler og elektronik hæves med blot 1,6 pct. Det viser nye

I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

Detailhandel og en grosFrugt og grøntMarkedsføringMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl sender fælles opfordring til kunderne: Køb Fairtrade-bananer – for bondens løn og bananens fremtid. For første gang nogensinde går de største danske dagligvarekæder – Coop, Netto, Rema 1000 og Lidl – sammen i en fælles kampagne, der opfordrer danskerne til at

Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

AktueltFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 09. 2025

Gæsterne kan smage, lytte, lære og opleve mangfoldigheden, når biodiversiteten på den københavnske madscene fejres for første gang. Mere end 30 producenter, landmænd, kokke, bagere, bryggere, biavlere, møllere, slagtere, pølsemagere og ostemagere samles til festival på Skjolds Plads d. 21.

MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

Detailhandel og en grosEmballageMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Regeringen har aftalt at ville fjerne emballageafgiften samt udtrykt vilje til at indføre et loft over kommunernes andel af producentansvaret. Det mødes med stor tilfredshed hos Mærkevareleverandørerne. ”Det er stærkt, at regeringen har aftalt en ramme for et loft over, hvor store omkostninger

Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

Forskning og uddannelse16. 09. 2025

To glemte flasker i en kælder på Frederiksberg med bakteriekulturer fra 1890’erne har givet forskere fra Københavns Universitet et enestående indblik i Danmarks smøreventyr. Gennem avanceret DNA-analyse har de undersøgt indholdet i flaskerne som blandt andet bød på flere bakterielle overraskelser og

Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

AktueltForskning og uddannelse16. 09. 2025

Sønderborg Kommune, Hotel- og Restaurantskolen i Valby, EUC Syd og lokale samarbejdspartnere vil sammen undersøge muligheden for at etablere serviceuddannelser inden for hotel-, restaurations- og turismebranchen med internationalt udsyn og stærk lokal forankring. Et nyt partnerskab er ved at

Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

AktueltFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 09. 2025

Mandag den 15. september lagde finansminister Nicolai Wammen vejen forbi Regionshospitalet i Randers for at lade sig inspirere af en af landets største økologiske succeser. Kan man reducere sit klimaaftryk, sænke sit madspild, spise langt mere efter kostrådene – for eksempel 580 procent flere

Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

FoodserviceMiljø og sundhedTop16. 09. 2025

En ny undersøgelse fra analysevirksomheden YouGov viser, at danskerne ikke er blege for at skippe et måltid og erstatte det med en hurtig snack på farten. Specielt den yngre generation tyer oftere til det hurtige og lette alternativ. Den tendens bekymrer ernæringsekspert. Mad på farten kommer i

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    OTTO Digital Services til systemer

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Ny butikschef i Dagrofa Foodservice Herning har stort lokalt kendskab

  • DENIOS ApS

    Sådan får du op til 50 % mere lagerkapacitet

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch Vacuum Solutions fremviser avancerede produkter fra Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions på LabDays

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Sommerklassikere som grillpølser og flødeis er fortsat meget populære

  • DENIOS ApS

    Ses vi på HI-messen?

  • DENIOS ApS

    Her er nøglen til at undgå kontakt med defekte lithium-ion-batterier

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Guide: Hvornår skal du reparere vs. udskifte din vakuumpumpe?

  • DENIOS ApS

    NYHED: Brandsikkert opsamlingskar til opbevaring i sprinklerområder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Pfeiffer Vacuum+Fab Solutions lancerer nyt globalt websted

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Jeppe Møller-Herskind bliver ny administrerende direktør i HORESTA

    18.09.2025

  • Normal-kantine vinder Kantineprisen 2025

    18.09.2025

  • De Samvirkende Købmænd: Danskerne vil have lavere moms på fødevarer – og det kan sagtens lade sig gøre

    18.09.2025

  • I kamp for danskernes yndlingsfrugt: Danske butikker i fælles front for bananen

    18.09.2025

  • Grønt Marked inviterer til premiere på Biodiversitetsfestival

    18.09.2025

  • MLDK: Stærk politisk vilje kan afværge de værste designfejl i det udvidede producentansvar

    16.09.2025

  • Flasker gemt i 130 år vidner om dansk smøreventyr og datidens hygiejne

    16.09.2025

  • Hotel- og Restaurantskolen partner i udvikling af serviceuddannelser i Sønderjylland

    16.09.2025

  • Finansminister Nicolai Wammen besøgte økologisk succes, der har reduceret sit klimaaftryk med hele 38 procent udelukkende på fødevarer

    16.09.2025

  • Mere end to ud af tre generation z’ere erstatter ugentligt et måltid med snacks

    16.09.2025

  • Rekordstor opbakning til inspirationsmessen ’Madscenen – for professionelle’

    11.09.2025

  • Anuga Fine Food 2025 starter med rekorddeltagelse: Over 4.300 udstillere præsenterer premium-fødevarer

    11.09.2025

  • Dagrofa reagerer på efterspørgsel: Mere end 40 nye varer i eget brand

    11.09.2025

  • Ostefest i København: Smag på 86 danske oste

    11.09.2025

  • Aarhusiansk kaffefestival skaber arbejdspladser til personer med særlige udfordringer

    11.09.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik