• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop28. 06. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Arbejdsivrigt talent kåret som vinder af Sol over Gudhjem 2021

FoodserviceTop28. 06. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra en venteposition ved Rising Star, der blev afholdt tidligere i år, strøg Andreas Tancula Møller, souschef på Restaurant Møntergade direkte ind i hovedkonkurrencen ved Sol over Gudhjem og løb med sejren foran et stærkt felt.

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade er vinder af Sol over Gudhjem 2021. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Det var fire kokke med højt humør, der blev præsenteret foran publikum på Melstedgård, hvor dette års udgave af Sol over Gudhjem residerede. Men trods en lokation et par kilometer fra den vante på havnen i Gudhjem, skinnede solen som den plejede og stemningen var i top.

Gabriel Hedlund, der er vinder af seneste udgave af kokkekonkurrencen, Sol over Gudhjem 2019 var første deltager ved konkurrencen. Han har i april skiftet den to-stjernede michelin-restaurant Vollmers ud med titlen som Krofatter og køkkenchef på Gershøj Kro & Strandhotel. Det har gjort det svært – eller rettere umuligt – at træne, men med hans tidligere erfaring lød det kækt, at han bare kunne køre den hjem på rutinen.

– Jeg har en gang lavet en dessert med grillede rabarber, så den kan jeg bare køre hjem på rutinen, ler Gabriel Hedlund.

Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli var begejstret for, at der i år har været et stort fokus på grøntsager. Hun håbede op til konkurrencen, at den mystery boks, der skulle danne hovedtemaet ved hovedretten ville inkludere bornholmske grøntsager, spiritus og rapsolie.

Fra venstre: Gabriel Hedlund, Andreas Tancula Møller, Mette Dahlgaard og Mathias Sejer Sørensen. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Andreas Tancula Møller og endelig vinder, er souschef på Restaurant Møntergade, har været klar til konkurrence siden januar, hvor han har stået klar som stand-in til Sol over Gudhjems talentkonkurrence Rising Star. Han kom aldrig med, men hans konkurrence-iver imponerede arrangørerne, Mads og Mikkel Marschall i sådan en grad, at han fik en plads i hovedkonkurrencen. Med flere måneders træning i bagagen, lød beskeden:

– Jeg er så klar.

Mathias Sejer Sørensen fra bornholmske Hotel Siemsens Gaard var sidste deltager og lig Gabriel Hedlund, har en ny stilling som Hoteldirektør og køkkenchef kostet mange kræfter. Men med en årelang erfaring og værktøjer fra tidligere stillinger, var han sikker på, at han skulle imponerede dommerne.

Mathias’ arbejde med bornholmske råvarer viste sig også, at give ham en fordel, da han efter en flot hovedret med en udsøgt smag af bornholm og den sommerbuk, der viste sig at være i den hemmelige boks, trak afstand til resten af feltet.

“Jeg ville virkelig gerne vinde”

Men som ofte før, skulle det vise sig at være desserten, der var det springende punkt og her smadrede Andreas Tancula Møller feltet med en dessert, udført med en vanvittig præcision og et øje for deltaljer. Træningen bar frugt.

– Træningen har gjort en forskel, forklarer den stolte kok efter konkurrencen.

– Men det er jo altså heller ikke fordi jeg har haft oceaner af tid til at træne, uddyber han. På Restaurant Møntergade er køkkenet bemandet fra 07 til 23, og den træning Andreas har foretaget har ligget uden for dette tidsrum forklarede han. Når han har sat sig et mål, kæmper han benhårdt for at komme i mål og det håber han også, at andre i branchen, der øjner muligheden for at deltage i en konkurrence som Sol over Gudhjem vil gøre.

– Grib chancen når den kommer og så ellers give den alt hvad du kan. Man kommer langt med målrettethed, siger Andreas Tancula Møller, der fortæller, at det har været en kæmpe ære at blive udvalgt til Sol over Gudhjems kokkekonkurrence:

– Det er en konkurrence kokke gerne vil deltage i og gør ihærdige forsøg for at få lov til at være med. Det er en kæmpe ære.

– Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder, sagde Andreas Tancula Møller, der med sig hjem fik en check på 40.000 kr og nøglerne til en stor Mercedes, som han kan køre rundt i den næste måned.

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro og kan bryste sig af at have vundet Sol over Gudhjems dessertkonkurrence hele to gange. Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau. Sidste mand i panelet var Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i Masterchef Danmark, og har været dommer de seneste otte år.

Vinderetterne

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Dommerne kunne se Andreas servere en grillet ryg af sommerbuk, rugbrødscrumble af Sol over Gudhjem-rugbrødet, en sauce af juice på San Marzana tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Og så to elementer, som Andreas har haft med i bagagen fra hans mange måneders træning:

– Jeg har arbejdet ud fra en række grund-grøntsager, som kunne blive en del af hovedretten. Jeg har arbejdet med forarbejdningsmetoder, frem for bare at grille dem. Jeg ville gerne noget mere, og det viste jeg også i dag med min bornholmer croissant af kartoffel og en lille porresalat, der blev serveret som en bold. Jeg har trænet meget med mine teknikker i grøntsagerne og har også arbejdet med at lave sauce på andre måder, end jeg er vant til.

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Desserten, der fejede benene væk under dommerpanelet og som scorede så højt, at Andreas kunne trække fra i toppen bestod af en chokoladesouffle, sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med en kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø. På siden havde han lavet en isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber.

Skal lige puste ud

Efter et år med megen træning, vil Andreas Tancula Møller lige have lov at få pusten igen, før der bliver søsat nye projekter.

– Jeg har et travlt år foran mig og der er en datte mere på vej. Så nu tror jeg lige, at jeg tager en dyb indånding og nyder sejren for nu, lyder svaret på spørgsmålet om hvorvidt, han kunne være en kommende dansk Bocuse d’Or deltager.

– Men som jeg sagde tidligere, får man en chance, så skal man gribe den. Hvis der kommer en ny god chance, så skal jeg ikke være sen til at gribe den, lyder det fra den unge Sol over Gudhjem mester og hvem ved, måske kommende Bocuse d’Or deltager.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik