• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceTop28. 06. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

Arbejdsivrigt talent kåret som vinder af Sol over Gudhjem 2021

FoodserviceTop28. 06. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra en venteposition ved Rising Star, der blev afholdt tidligere i år, strøg Andreas Tancula Møller, souschef på Restaurant Møntergade direkte ind i hovedkonkurrencen ved Sol over Gudhjem og løb med sejren foran et stærkt felt.

Andreas Tancula Møller fra Restaurant Møntergade er vinder af Sol over Gudhjem 2021. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Det var fire kokke med højt humør, der blev præsenteret foran publikum på Melstedgård, hvor dette års udgave af Sol over Gudhjem residerede. Men trods en lokation et par kilometer fra den vante på havnen i Gudhjem, skinnede solen som den plejede og stemningen var i top.

Gabriel Hedlund, der er vinder af seneste udgave af kokkekonkurrencen, Sol over Gudhjem 2019 var første deltager ved konkurrencen. Han har i april skiftet den to-stjernede michelin-restaurant Vollmers ud med titlen som Krofatter og køkkenchef på Gershøj Kro & Strandhotel. Det har gjort det svært – eller rettere umuligt – at træne, men med hans tidligere erfaring lød det kækt, at han bare kunne køre den hjem på rutinen.

– Jeg har en gang lavet en dessert med grillede rabarber, så den kan jeg bare køre hjem på rutinen, ler Gabriel Hedlund.

Mette Dahlgaard, der er gastronomisk chef på Gemyse i Tivoli var begejstret for, at der i år har været et stort fokus på grøntsager. Hun håbede op til konkurrencen, at den mystery boks, der skulle danne hovedtemaet ved hovedretten ville inkludere bornholmske grøntsager, spiritus og rapsolie.

Fra venstre: Gabriel Hedlund, Andreas Tancula Møller, Mette Dahlgaard og Mathias Sejer Sørensen. Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Andreas Tancula Møller og endelig vinder, er souschef på Restaurant Møntergade, har været klar til konkurrence siden januar, hvor han har stået klar som stand-in til Sol over Gudhjems talentkonkurrence Rising Star. Han kom aldrig med, men hans konkurrence-iver imponerede arrangørerne, Mads og Mikkel Marschall i sådan en grad, at han fik en plads i hovedkonkurrencen. Med flere måneders træning i bagagen, lød beskeden:

– Jeg er så klar.

Mathias Sejer Sørensen fra bornholmske Hotel Siemsens Gaard var sidste deltager og lig Gabriel Hedlund, har en ny stilling som Hoteldirektør og køkkenchef kostet mange kræfter. Men med en årelang erfaring og værktøjer fra tidligere stillinger, var han sikker på, at han skulle imponerede dommerne.

Mathias’ arbejde med bornholmske råvarer viste sig også, at give ham en fordel, da han efter en flot hovedret med en udsøgt smag af bornholm og den sommerbuk, der viste sig at være i den hemmelige boks, trak afstand til resten af feltet.

“Jeg ville virkelig gerne vinde”

Men som ofte før, skulle det vise sig at være desserten, der var det springende punkt og her smadrede Andreas Tancula Møller feltet med en dessert, udført med en vanvittig præcision og et øje for deltaljer. Træningen bar frugt.

– Træningen har gjort en forskel, forklarer den stolte kok efter konkurrencen.

– Men det er jo altså heller ikke fordi jeg har haft oceaner af tid til at træne, uddyber han. På Restaurant Møntergade er køkkenet bemandet fra 07 til 23, og den træning Andreas har foretaget har ligget uden for dette tidsrum forklarede han. Når han har sat sig et mål, kæmper han benhårdt for at komme i mål og det håber han også, at andre i branchen, der øjner muligheden for at deltage i en konkurrence som Sol over Gudhjem vil gøre.

– Grib chancen når den kommer og så ellers give den alt hvad du kan. Man kommer langt med målrettethed, siger Andreas Tancula Møller, der fortæller, at det har været en kæmpe ære at blive udvalgt til Sol over Gudhjems kokkekonkurrence:

– Det er en konkurrence kokke gerne vil deltage i og gør ihærdige forsøg for at få lov til at være med. Det er en kæmpe ære.

– Jeg har fulgt med i Sol over Gudhjem gennem årene. Jeg har set mine helte stå på scenen og altid selv drømt at stå der engang, så det er en fantastisk følelese at stå her i dag som vinder, sagde Andreas Tancula Møller, der med sig hjem fik en check på 40.000 kr og nøglerne til en stor Mercedes, som han kan køre rundt i den næste måned.

Årets dommerpanel bestod af ingen ringere end Rasmus Munk, der til daglig er køkkenchef og ejer af Alchemist i København. Han var flankeret af Brian Mark Hansen, der er køkkenchef på Søllerød Kro og kan bryste sig af at have vundet Sol over Gudhjems dessertkonkurrence hele to gange. Nicolai Nørregaard, der tidligere har vundet Sol over Gudhjem og er køkkenchef på Kadeau. Sidste mand i panelet var Jesper Koch, der til daglig styrer slagets gang på Steigenberger Alsik Hotel & Spa og er dommer i Masterchef Danmark, og har været dommer de seneste otte år.

Vinderetterne

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Dommerne kunne se Andreas servere en grillet ryg af sommerbuk, rugbrødscrumble af Sol over Gudhjem-rugbrødet, en sauce af juice på San Marzana tomater, legeret med æg, Unika 30 og brunet smør med ristet gær – smagt til med bornholmsk eddike. Og så to elementer, som Andreas har haft med i bagagen fra hans mange måneders træning:

– Jeg har arbejdet ud fra en række grund-grøntsager, som kunne blive en del af hovedretten. Jeg har arbejdet med forarbejdningsmetoder, frem for bare at grille dem. Jeg ville gerne noget mere, og det viste jeg også i dag med min bornholmer croissant af kartoffel og en lille porresalat, der blev serveret som en bold. Jeg har trænet meget med mine teknikker i grøntsagerne og har også arbejdet med at lave sauce på andre måder, end jeg er vant til.

Foto: Kasper Mundt-Nielsen

Desserten, der fejede benene væk under dommerpanelet og som scorede så højt, at Andreas kunne trække fra i toppen bestod af en chokoladesouffle, sauce på grillet surdej, skovmærkeolie, friske jordbær og creme anglaise krydret med en kakaonibs-nougatine, dehydreret jordbær, tørret skovmærke og anisfrø. På siden havde han lavet en isbar af mørk chokolade, med fyld af kefirsorbet, skovmærke cremeaux og rabarber.

Skal lige puste ud

Efter et år med megen træning, vil Andreas Tancula Møller lige have lov at få pusten igen, før der bliver søsat nye projekter.

– Jeg har et travlt år foran mig og der er en datte mere på vej. Så nu tror jeg lige, at jeg tager en dyb indånding og nyder sejren for nu, lyder svaret på spørgsmålet om hvorvidt, han kunne være en kommende dansk Bocuse d’Or deltager.

– Men som jeg sagde tidligere, får man en chance, så skal man gribe den. Hvis der kommer en ny god chance, så skal jeg ikke være sen til at gribe den, lyder det fra den unge Sol over Gudhjem mester og hvem ved, måske kommende Bocuse d’Or deltager.

Skrevet i: Foodservice, Top

Seneste nyt fra redaktionen

Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

Kød, fisk og fjerkræ25. 11. 2025

Med afsæt i en række nødvendige og konsekvente beslutninger er det lykkedes Danish Crown at styrke afregningen til andelsejerne og få stoppet en kritisk tilbagegang i tilførslerne af grise. De kommende to år vil der være fokus på at gennemføre en omfattende transformation af koncernen, så der skabes

Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

FoodserviceFrugt og grøntFødevareproduktion25. 11. 2025

Nemco, der er leverandør af udstyr til fødevareindustrien, lancerer nu en skæremaskine til plantebaserede fødevarer på det danske marked. Der er tale om Maxx 200 HMT-maskinen fra den anerkendte tyske producent holac Maschinenbau. Maxx 200 HMT indgår i en serie af innovative skæremaskiner, som

Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

AktueltFrugt og grøntMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed25. 11. 2025

Det er sjældent de grønne retter, der finder vej til middagsbordet, når kødet udelades. De mest spiste vegetariske aftensmåltider er nemlig rugbrød, toast, pasta, yoghurt og pizza – retter, der i gennemsnit indeholder færre grøntsager end måltider med kød. Det viser den årlige undersøgelse

Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

AktueltFoodservice25. 11. 2025

Søndag dystede landets dygtigste kokke og tjenere ved semifinalerne til Årets Kok og Årets Tjener 2026. Nu er finalisterne fundet til finalerne i marts. Seks tjenere og seks kokke er videre til finalerne i Årets Kok og Årets Tjener 2026. Det står klart efter søndagens semifinaler på Kold

Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

Kød, fisk og fjerkræTop25. 11. 2025

JN Meat International har igen vundet en VM-titel i World Steak Challenge, som er blevet afgjort ved en storstilet prisuddeling i London. Det er fjerde gang, at Slagelse-virksomheden med grundlægger og kødsommelier John Sashi i spidsen sikrer en anerkendelse i det prestigefyldte

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Danish Crown: Konkurrencekraften forbedret i oprydningsår

    25.11.2025

  • Ny skæremaskine til plantebaserede fødevarer kommer til Danmark

    25.11.2025

  • Madkulturen: Danskernes vegetarisle aftensmad består mest af rugbrød, toast og pasta

    25.11.2025

  • Finalisterne til Årets Kok og Årets Tjener 2026 er fundet

    25.11.2025

  • Verdens bedste oksemørbrad kommer fra Slagelse-virksomhed

    25.11.2025

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik