• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice24. 02. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

AOC og Koks flytter ind i Tivoli

Foodservice24. 02. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra 1. juni og til udgangen af august vil det Japanske Tårn i Tivoli have besøg af de to, tostjernede Michelin-restauranter, AOC og færøske Koks, der med et pop-up koncept vil give gæsterne et indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang.

Foto: Tivoli

Det er ikke hvem som helst, der får lov til at lave pop-up restauranter i den 177 år gamle have, det er nemlig to restauranter af usædvanligt højt niveau, det bevidner to Michelin-stjerner om. Men der har tidligere huseret Michelin-restauranter i Tivoli, hvor både The Paul og Herman har slået deres folder.

– Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli. Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til, siger Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.

Har man besøgt Koks og AOC før, venter nye og lidt simplere oplevelser, for at kunne ramme et bredere publikum. Prisen rammer nemlig også et niveau, der vil være tilgængelig for en bredere gruppe af gæsterne.

Restaurant AOC

Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin guiden, og i en årrække har den været kendt for at være et af de bedste steder at reservere bord, når nordisk køkkenkunst og klassisk vin fra øverste hylde skulle gå op i en højere enhed. Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. Selin kom til AOC i 2013, og allerede i 2015 blev hans fantasifulde, kreative og uhyre velsmagende køkken belønnet med stjerne nummer to. Han og resten af AOC-holdet skal nu i gang med at forberede menuerne til pop up-restauranten. Der er ligeledes planer om at lave en cocktail/vinbar med mindre serveringer, AOC kan besøges fra den 1. juni til medio juli.

– Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver “Sommer i Danmark”, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop-up i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej, siger Christian Aarø.

Koks

Et af de hotteste steder for alverdens gastro-turister at rejse hen de seneste år har været Færøerne. Det skyldes én helt særlig restaurant ved navn Koks. Om end den lille restaurant ligger fuldkommen isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det alligevel lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden. Derfor er Tivoli også stolt af, at det er lykkedes at lokke KOKS til København fra d. 9. juli til udgangen af august. Restauranten er nemlig ikke kommet til sine stjerner ved at stryge anmeldere og andre foodies med hårene ved at servere mad tilpasset internationale smagsløg. Tværtimod har restauranten tonet rent flag på de unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken. Køkkenchef Poul Andrias Ziskas køkken er baseret på de prægtige fisk og skaldyr, som de lokale fiskere hiver op af vandet på daglig basis. Foruden søpindsvin, jomfruhummere og andre godter fra havet spiller lam også en vigtig rolle de færøske køkken, og det gør det således også på Koks. Det er ikke mindst de mange traditionelle præserveringsmetoder, der giver det færøske køkken sit særpræg. Fisk, lam, hval og flere andre spændende råvarer fermenterer i den friske luft på Færøerne, og det giver dem en helt unik smag, som både Koks og Tivoli glæder sig til at præsentere. Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der rig mulighed for at få et indblik i den unikke færøske madkultur.

– Koks nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort Koks til en af ​​de bedste madoplevelser i Norden, fortæller Jonannes Jensen, ejer af Restaurant Koks.

Tivoli åbner for sommersæsonen den 27. marts.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Techmedia får ny ejer

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Techmedia A/S, der blandt andet driver Fødevarekus og magasinet Food&Drink, er blevet købt af FrontMedia ApS, der dermed styrker positionen på markedet for fag- og branchemedier. Handelen er gennemført 6. oktober 2025, og begge selskaber fortsætter i deres nuværende

Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

Foodservice04. 11. 2025

Kokkene har talt: Wassim Hallal er kåret som Kokkenes Kok 2024 – en af de største hædersbevisninger i dansk gastronomi. Prisen gives til en kok, der med talent, generøsitet og faglig styrke har gjort en særlig forskel for branchen. Den prestigefyldte pris blev overrakt ved Fonden Dansk Gastronomis

Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

FoodserviceMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

På bare ti år er danske Too Good To Go blevet til et globalt eksempel på, hvordan teknologi, forretning og bæredygtighed kan trække i samme retning. Med over 130 millioner brugere og 500 millioner reddede måltider har virksomheden gjort kampen mod madspild til en hverdagsvane for brugere i over 20

Juleudgave af Food&Drink på gaden

AktueltFoodservice04. 11. 2025

Julen sig nærmer, og det betyder, at nyeste nummer af Food&Drink sætter fokus på julen og alle dens glæder. Læs blandt andet om spændende jule-nyheder, men kom også med til Aalborg for at besøge byens første Michelin-restaurant. Udover at drage nordpå og se på julen har Food&Drink også

Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

FoodserviceFrugt og grøntMesser og konferencerMiljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed04. 11. 2025

Pico Pizza vandt Årets plantebaserede takeaway-måltid ved weekendens Plant Food Festival, hvor Dansk Vegetarisk Forening og Plantebranchen hyldede årets bedste plantebaserede madoplevelser på farten. Hvem laver landets bedste plantebaserede måltid to go? Det blev afgjort i weekenden, da

Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

Foodservice30. 10. 2025

World Culinary Awards har offentliggjort årets vinder af ”Denmark’s Best Hotel Restaurant”. Siden 2020 har World Culinary Awards kåret verdens bedste gastronomiske oplevelser, både internationale og nationalt.  I år har de nomineret blandt andet været Radissons Blue Elephant, Nimb Brasserie

En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

DrikkevarerMejeri30. 10. 2025

God kaffe er god medarbejderpleje. Flere virksomheder investerer i kaffemaskiner med friskmalet kaffe og frisk mælk for at tiltrække og fastholde medarbejdere. Kaffe er nemlig ikke bare kaffe – det er en vigtig del af hverdagen, der kan gøre en forskel for både trivsel og tilknytning på

Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

AktueltDrikkevarer30. 10. 2025

Efter en todages konkurrence den 19. og 20. oktober blev danske Ketil Sauer kåret som vinder af den første udgave af Master of Port Scandinavia, og kunne tage den prestigefyldte Silver Goblet med hjem. Den danske sommelier imponerede juryen med sin dybe viden om portvin, sine sommelierfærdigheder og

Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

AktueltFødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed30. 10. 2025

En ny publikation fra Tænketanken Frej peger på, hvordan regler og rammer kan ændres, så det bliver lettere for fødevaresektoren at fremme natur og biodiversitet. Over hele Danmark står lodsejere, landmænd og virksomheder klar til at skabe mere natur. Men alt for ofte bliver de bremset af

Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

Detailhandel og en grosFoodserviceTop30. 10. 2025

Den danske Spiseguide har kåret AOC som Årets Restaurant ved en gallamiddag på Kokkedal Slot, hvor også Peter Trauboth fra Restaurant Levi blev hædret for sin rolle som restaurantchef. Den danske Spiseguide er en årlig guide, som siden 1978 har bedømt danske restauranter i forskellige

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

  • DENIOS ApS

    Alt hvad du skal vide, før du håndterer farlige stoffer

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Øget produktivitet på mejeriet takket være vakuum fra Busch

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Stor fødevaremesse med juletema kommer igen i år til Brande

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Techmedia får ny ejer

    04.11.2025

  • Wassim Hallal vinder hædersprisen som Kokkenes Kok

    04.11.2025

  • Too Good To Go fylder ti år: Fra dansk app til global bevægelse mod madspild

    04.11.2025

  • Juleudgave af Food&Drink på gaden

    04.11.2025

  • Her er Danmarks bedste plantebaserede takeaway

    04.11.2025

  • Sukaiba vinder ”Denmark’s Best Hotel Restaurant” for anden gang

    30.10.2025

  • En rigtig god kop kaffe er det nye personalegode

    30.10.2025

  • Dansk sommelier vinder den første udgave af Master of Port Scandinavia 2025

    30.10.2025

  • Når regler spænder ben for naturen: 16 nye anbefalinger til bedre biodiversitet i fødevaresektoren

    30.10.2025

  • Prestigefyldt kåring: Den danske Spiseguide hylder AOC som Årets Restaurant

    30.10.2025

  • Spiser du, som var det sommer året rundt? Det kan forvirre dit indre ur

    27.10.2025

  • Fremtidens mad risikerer at blive ensformig

    27.10.2025

  • Madens Folkemøde skal samle Danmark om unges sundhed

    27.10.2025

  • Fødevaregigant gearer op i Danmark – en stigning på 25,6 %

    27.10.2025

  • Køkkenprisen 2025 går til Skolerne i Oure

    27.10.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik