Fra 1. juni og til udgangen af august vil det Japanske Tårn i Tivoli have besøg af de to, tostjernede Michelin-restauranter, AOC og færøske Koks, der med et pop-up koncept vil give gæsterne et indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang.

Det er ikke hvem som helst, der får lov til at lave pop-up restauranter i den 177 år gamle have, det er nemlig to restauranter af usædvanligt højt niveau, det bevidner to Michelin-stjerner om. Men der har tidligere huseret Michelin-restauranter i Tivoli, hvor både The Paul og Herman har slået deres folder.
– Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli. Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til, siger Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.
Har man besøgt Koks og AOC før, venter nye og lidt simplere oplevelser, for at kunne ramme et bredere publikum. Prisen rammer nemlig også et niveau, der vil være tilgængelig for en bredere gruppe af gæsterne.
Restaurant AOC
Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin guiden, og i en årrække har den været kendt for at være et af de bedste steder at reservere bord, når nordisk køkkenkunst og klassisk vin fra øverste hylde skulle gå op i en højere enhed. Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. Selin kom til AOC i 2013, og allerede i 2015 blev hans fantasifulde, kreative og uhyre velsmagende køkken belønnet med stjerne nummer to. Han og resten af AOC-holdet skal nu i gang med at forberede menuerne til pop up-restauranten. Der er ligeledes planer om at lave en cocktail/vinbar med mindre serveringer, AOC kan besøges fra den 1. juni til medio juli.
– Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver “Sommer i Danmark”, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop-up i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej, siger Christian Aarø.
Koks
Et af de hotteste steder for alverdens gastro-turister at rejse hen de seneste år har været Færøerne. Det skyldes én helt særlig restaurant ved navn Koks. Om end den lille restaurant ligger fuldkommen isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det alligevel lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden. Derfor er Tivoli også stolt af, at det er lykkedes at lokke KOKS til København fra d. 9. juli til udgangen af august. Restauranten er nemlig ikke kommet til sine stjerner ved at stryge anmeldere og andre foodies med hårene ved at servere mad tilpasset internationale smagsløg. Tværtimod har restauranten tonet rent flag på de unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken. Køkkenchef Poul Andrias Ziskas køkken er baseret på de prægtige fisk og skaldyr, som de lokale fiskere hiver op af vandet på daglig basis. Foruden søpindsvin, jomfruhummere og andre godter fra havet spiller lam også en vigtig rolle de færøske køkken, og det gør det således også på Koks. Det er ikke mindst de mange traditionelle præserveringsmetoder, der giver det færøske køkken sit særpræg. Fisk, lam, hval og flere andre spændende råvarer fermenterer i den friske luft på Færøerne, og det giver dem en helt unik smag, som både Koks og Tivoli glæder sig til at præsentere. Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der rig mulighed for at få et indblik i den unikke færøske madkultur.
– Koks nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort Koks til en af de bedste madoplevelser i Norden, fortæller Jonannes Jensen, ejer af Restaurant Koks.
Tivoli åbner for sommersæsonen den 27. marts.