• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

Foodservice24. 02. 2021 | Kasper Mundt-Nielsen

AOC og Koks flytter ind i Tivoli

Foodservice24. 02. 2021 By Kasper Mundt-Nielsen

Fra 1. juni og til udgangen af august vil det Japanske Tårn i Tivoli have besøg af de to, tostjernede Michelin-restauranter, AOC og færøske Koks, der med et pop-up koncept vil give gæsterne et indblik i de to køkkeners filosofi, stil og råvaretilgang.

Foto: Tivoli

Det er ikke hvem som helst, der får lov til at lave pop-up restauranter i den 177 år gamle have, det er nemlig to restauranter af usædvanligt højt niveau, det bevidner to Michelin-stjerner om. Men der har tidligere huseret Michelin-restauranter i Tivoli, hvor både The Paul og Herman har slået deres folder.

– Vi er stolte af at have indgået et partnerskab med to af de bedste og samtidig mest nytænkende restauranter i Norden, for vi ved, at gæster fra ind- og udland er parate til at rejse langt for at opleve det udsøgte måltid. Med samarbejdet med de to restauranter føjes to gode tilbud til den i forvejen store palet af madoplevelser i Tivoli. Med det nye partnerskab tænker både restauranterne og Tivoli nyt, og der bliver slået et slag for den sublime madoplevelse til demokratiske priser, som mange gæster nu kan se frem til, siger Tivolis direktør Susanne Mørch Koch.

Har man besøgt Koks og AOC før, venter nye og lidt simplere oplevelser, for at kunne ramme et bredere publikum. Prisen rammer nemlig også et niveau, der vil være tilgængelig for en bredere gruppe af gæsterne.

Restaurant AOC

Det bliver AOC, der først inviterer gæsterne inden for i Det japanske Tårn. Restauranten har to stjerner i Michelin guiden, og i en årrække har den været kendt for at være et af de bedste steder at reservere bord, når nordisk køkkenkunst og klassisk vin fra øverste hylde skulle gå op i en højere enhed. Bag AOC står den prisbelønnede sommelier Christian Aarø og topkokken Søren Selin. Selin kom til AOC i 2013, og allerede i 2015 blev hans fantasifulde, kreative og uhyre velsmagende køkken belønnet med stjerne nummer to. Han og resten af AOC-holdet skal nu i gang med at forberede menuerne til pop up-restauranten. Der er ligeledes planer om at lave en cocktail/vinbar med mindre serveringer, AOC kan besøges fra den 1. juni til medio juli.

– Sommeren 2021 bliver helt speciel. Det bliver “Sommer i Danmark”, hvor vi alle skal nyde vores eget land og dets dejlige muligheder. Derfor ser vi frem til at give Tivolis sommergæster en ekstra gastronomisk forlystelse med AOC’s pop-up i Det japanske Tårn. Da vi blev præsenteret for ideen om at bringe de gode, unikke danske råvarer og den nordiske smag ind i Tivoli, kunne vi ikke sige nej, siger Christian Aarø.

Koks

Et af de hotteste steder for alverdens gastro-turister at rejse hen de seneste år har været Færøerne. Det skyldes én helt særlig restaurant ved navn Koks. Om end den lille restaurant ligger fuldkommen isoleret i det rå, kuperede og frodige terræn på Færøerne, er det alligevel lykkedes inspektører fra Michelin guiden at finde dertil, og i 2019 fik restauranten sin anden stjerne i guiden. Derfor er Tivoli også stolt af, at det er lykkedes at lokke KOKS til København fra d. 9. juli til udgangen af august. Restauranten er nemlig ikke kommet til sine stjerner ved at stryge anmeldere og andre foodies med hårene ved at servere mad tilpasset internationale smagsløg. Tværtimod har restauranten tonet rent flag på de unikke råvarer og smage, som kendetegner det færøske køkken. Køkkenchef Poul Andrias Ziskas køkken er baseret på de prægtige fisk og skaldyr, som de lokale fiskere hiver op af vandet på daglig basis. Foruden søpindsvin, jomfruhummere og andre godter fra havet spiller lam også en vigtig rolle de færøske køkken, og det gør det således også på Koks. Det er ikke mindst de mange traditionelle præserveringsmetoder, der giver det færøske køkken sit særpræg. Fisk, lam, hval og flere andre spændende råvarer fermenterer i den friske luft på Færøerne, og det giver dem en helt unik smag, som både Koks og Tivoli glæder sig til at præsentere. Og om end der ikke bliver tale om den fulde menu, som den serveres i restauranten på Færøerne, bliver der rig mulighed for at få et indblik i den unikke færøske madkultur.

– Koks nye inkarnation i Tivoli vil være enklere, mere ydmyg og billigere – men med de samme organiske ingredienser, kreative teknikker og opmærksomhed på detaljer, der har gjort Koks til en af ​​de bedste madoplevelser i Norden, fortæller Jonannes Jensen, ejer af Restaurant Koks.

Tivoli åbner for sommersæsonen den 27. marts.

Skrevet i: Foodservice

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik