• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltMarkedsføringRåvarer og ingredienser18. 08. 2022 | Helle Friemann Nielsen

Ansjoser er det nye ananas

AktueltMarkedsføringRåvarer og ingredienser18. 08. 2022 By Helle Friemann Nielsen

Pizza-toppings er og har altid været et emne, der har skabt store diskussioner ved middagsbordet. Omdrejningspunktet har længe været den velkendte ananas, der som topping har skabt både had og kærlighed blandt pizzaelskere. En ny undersøgelse fra YouGov og Ooni af danskernes had-kærligheds-forhold til pizza- toppings viser, at den store frugt må se sig slået i kategorien ”synes mindst om”. Ananas som pizza-topping må vige pladsen for ansjoser, som dobbelt så mange rynker på næsen af.

I en YouGov-undersøgelse foretaget i sommeren 2022 for Ooni, , der producerer transportable pizza-ovne, blandt 1010 personer i Danmark, har én ud af fem adspurgte svaret, at de ikke er vilde med ananas på pizza. Men en større foragt vises der for ansjoser, som er mere end dobbelt så foragtet på pizzaen, og Hawaiipizzaen øjner dermed sin overlevelse.
Om diskussionen omkring pizza toppings ved middagsbordet efterhånden får fokus på ansjoser i stedet for ananas, må stå i det uvisse, men der er større sandsynlighed for at blive upopulær ved at pryde pizzaen med ansjoser fremfor ananas. Der kan være drøje hug i vente til pizzabageren, der vælger at tilberede en klassisk ansjospizza i pizzaovnen derhjemme.
Derimod ser det lyst ud for Hawaiian Pizza Day – den 20. august.

Forskellige præferencer i Norden
Særligt to kød-toppings forener danskerne – nemlig pepperoni og parmaskinke.
Modsat har man i Finland en forkærlighed til kogt skinke, mens man i Sverige har en forkærlighed for kebab. Men fælles for alle adspurgte i Norden er, at de elsker frisk mozzarella.
Den særlige svenske pizza med Banan & Karry er ikke et hit i hverken Danmark eller Finland. Næsten hver anden adspurgte i undersøgelsen i Danmark og Finland har ”banan & karry” blandt de øverste på listen over toppings, de mindst bryder sig om.

Making Pizza Around the Clock
-For Ooni er det vigtigt at have et indblik i, hvilke pizza-toppings vores kunder foretrækker. Vi vil gerne udvide vores kulinariske horisont, og give Ooni-kunder – og alle andre som laver pizza – inspiration til nye opskrifter, som både er sjove og lækre, men også er relevante lokalt. Resultaterne fra undersøgelsen hjælper os med at lave nye opskrifter, der testes af vores team of pizzakokke i testkøkkenet på Ooni´s hovedkontor, fortæller Arthur Bovino, Ooni Head of Pizza content.
-Pizzaen er allerede en ikonisk ret, og vanens magt er stor. Men i takt med udbredelsen af pizzaovne til hjemmebrug, har der været et naturligt fokus på kreativitet og at udfordre de klassiske toppings – om end ofte uden ansjoser. Vi lever, ånder og drømmer om pizza – morgen, middag og aften, og eksperimenterer med toppings, dej og sauce. Lige meget om det er til morgenmad, frokost, middag eller dessert, så er vores fokus på at inspirere folk til at lave gode pizzaer til alle typer måltider året rundt. Vi kalder det ”Making Pizza Around the Clock, og vil altid være en del af Ooni´s DNA, forklarer Arthur Bovino.

Da ægteparret Kristian Tapaninaho og Darina Garland i 2012 grundlagde Ooni, revolutionerede de udendørs køkkenet. En ny virkelighed blev skabt, da de lancerede verdens første transportable pizzaovn med træpiller som varmekilde. Med Ooni Pizza ovne kan man lave autentiske stenovnspizzaer på blot 60 sekunder. Ooni’s ovne er forvarmede og klar til brug på mindre end 25 minutter med en temperatur op til 500˚C. Det er den dobbelte temperatur af en normal ovn, og alt du skal bruge for at lave den fantastiske napolitanske pizza.
Ovnene fra Ooni er blevet en global sensation, og de har flere modeller i produktsortimentet sammen med en omfattende samling af must-have udstyr til pizzakokke og en tilhørende serie af støbejern til madlavning.
Siden startskuddet har Ooni vokset sig til en prisvindende familiedrevet virksomhed med base i Skotland. Ooni er stolte over deres passionerede online fællesskab af pizza-elskere fra hele verden.

Skrevet i: Aktuelt, Markedsføring, Råvarer og ingredienser

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik