• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføring02. 03. 2023 | Mikkel Bækgaard

Alan Bates går all in på København

FoodserviceMarkedsføring02. 03. 2023 By Mikkel Bækgaard

At fine-dining i København skulle afgå ved døden med Nomas annoncerede lukning, er langt fra tilfældet. I hvert fald ikke, hvis man spørger køkkenchef og restauratør Alan Bates, som siden december har renoveret og forvandlet sin intime mikro-restaurant til den restaurant, han altid har drømt om.

Alan Bates

Connection by Alan Bates åbnede lidt ved et tilfælde i 2021. Alan havde sagt sit køkkenchefjob op på Studio og stod manglede et lokale. Sådan et havde hans tidligere arbejdsgiver på Henne Kirkeby Kro, Simon Skoubo, nemlig Kong Hans’ selskabslokaler ”Hjemme” på Østerbro, hvor Alan i maj 2021 åbnede interimistisk fine dining-restaurant. Blot ham i køkkenet og hans ven, Jeppe, på gulvet.

Sammen lykkedes de to på kort tid at trække 5-stjernede anmeldelser i landets dagblade. Gæsterne strømmede til, og langsomt, men sikkert omsatte han succesen til nyt porcelæn, flere ansatte og en længere og mere ambitiøs menu og vinliste. Men omgivelserne fulgte ikke med ambitionerne, og nu har Alan valgt at investere 100% i sit Connection.

Royal Victoria Green møder italienske Grigio Bottarga møder nordisk mørk eg
”Det er første gang i mit liv, at jeg har fået skabt en restaurant helt efter mit hoved. Alle løsninger er fuldkommen kompromisløse og designet af Bruno Jacobsen Design, som har skabt min drømmerestaurant baseret på de smukkeste materialer i verden,” forklarer Alan Bates og fortsætter:

”Vi kommer til at arbejde i skæret fra vores nye grønne Royal Victorian Green fliser, en smuk påmindelse om vores britiske arv, som fortsætter fra køkken og ud i restauranten. Når du ankommer til restauranten, træder du på italiensk Grigio Bottarga-kalksten, som ligeledes går igen i både restaurant og kælder fra trappetrin til toiletvægge og vores nye midtpunkt The Alter. Vi har også fået bygget en skulpturel snedkerbue i mørk eg, som skaber en smuk og hyggelig stemning ved The Confession Room, og den mørke eg går igen i vores håndbyggede snedkerreoler skabt for at understrege oplevelsen af at være i et old school bibliotek. Brunos design og indretning rammer 100% den intime, personlige og luksuriøse restaurantoplevelse, som jeg ønsker at skabe på Connection – hele vejen rundt.”

Custom made løsninger ned til mindste detalje

Ligesom køkken, restaurant og underetage er indrettet med speciallavede materialer og snedker-løsninger, er restaurantens tre seksmandsborde specialfremstillet af eg, og gæsterne kan se frem til at sidde på de luksuriøse designerstole fra den danske duo Overgaard & Dyrman, bl.a. betrukket med et særligt stof med kinesisk broderi.

Menuen er ifølge Bates selv mere ambitiøs end nogen sinde. 14 serveringer bestående af østers, gougéres, Parker House Rolls, signatur-Cowboy Toast med foie gras og sorte vintertrøfler, en hyldest til den danske Pølsevogn lavet på grisehoved, unglam fra Varde Ådal i tre smagsintense serveringer, chawanmushi med 72 måneders parmesan, tidlige engelske rabarber og meget, meget mere.

”Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til torsdag. Nu mangler vi bare at støve de nye østerslamper af, færdiggøre de sidste retter til menuen og udvælge endelige vine sammen med dygtige Alexander Bramsen (sommelier på Kong Hans),” siger Alan Bates.

Connection by Alan Bates åbner torsdag 2. marts og har plads til 18 gæster fordelt på 3 seksmandsborde (som kan inddeles i mindre selskaber af specialbyggede blomsterkasser i mørk eg). Restauranten har åben tirsdag til fredag fra kl. 18, og der serveres én fast menu bestående af 14 serveringer.

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

Messer og konferencer11. 12. 2025

Kød, klima og grøn kost er alt sammen på tallerkenen, når Foodexpo samler fødevarebranchen til tre horisontudvidende dage spækket med spændende oplevelsesuniverser og fremsynede events. Nordens største faglige mødested for alle, der lever for og arbejder med mad, finder sted i MCH Messecenter

Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

Mejeri11. 12. 2025

Der er masser af erfaring fra både Arla og resten af verden med i bagagen, når Henrik Jessen nu overtager ledelsen af Arla i Nr. Vium 350 medarbejdere hos Arla i Nr. Vium har nu fået vished om, hvem der fremover skal stå i spidsen for mejeriet. Det bliver 60-årige Henrik Jessen, der i

Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

AktueltFoodservice11. 12. 2025

2025 har været et markant vækstår for Pincho Nation i Danmark. Med fire nye restauranter og stærke resultater i de etablerede enheder runder man 700.000 gæster og passerer en vigtig milepæl: ti restauranter på det danske marked. Udviklingen afspejler både en stigende efterspørgsel og en solid

Rekord i antal julebryg

AktueltDrikkevarer11. 12. 2025

Aldrig før har der været så mange forskellige julebryg at vælge imellem som denne jul. Desuden er paletten af julebryg i 2025 den mest farverige. Danske øl-nydere kan glæde sig over, at de har rekordmange julebryg at vælge imellem i december 2025. Hele 219 forskellige julebryg står på

NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

KonfektureTop11. 12. 2025

Fra d. 10. december kan kunderne i alma madmarked smage på fremtidens fødevarer fra innovationscenteret Spora, grundlagt af kokken Rasmus Munk. Det første projekt, der bliver præsenteret, er chokoladealternativet NOTCH, udviklet af mask, et restprodukt fra ølbrygning. Rasmus Munk lancerede i

Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

Forskning og uddannelseFødevareproduktionMiljø og sundhedRåvarer og ingredienserØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Forskere på Syddansk Universitet (SDU) har fundet ud af, at vandmænd kan bruges som fødevarestabilisator og vil nu bl.a. samarbejde med toprestauranten Alchemist og dens forsknings- og testkøkken Spora om at bruge det i madretter. I fremtiden kan de slimede væsener måske bidrage til en mere

Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Tang har længe været hyldet som en bæredygtig superingrediens – men dens “fiskede” smag er en barriere for mange vestlige forbrugere. Nu viser et nyt studie fra Københavns Universitet, at fermentering med mælkesyrebakterier kan være nøglen til at få tangen til at glide ned. Det kan være

Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

AktueltFødevareproduktionLandbrugMarkedsføringMesser og konferencerMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at eksporten af danske økologiske varer i 2024 steg til 3,6 milliarder kroner. Det er fjerde år i træk, at økoeksporten stiger. Dansk økologieksport steg i 2024 med fire procent. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der netop er offentliggjort. I

Fødevareminister Jacob Jensen

Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

AktueltDetailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed09. 12. 2025

Fødevareminister Jacob Jensen (V) har taget initiativ til at luge ud i regler, der spænder ben for donation af fødevarer. En ændret fortolkning af reglerne for donation af overskudsmad skal skabe bedre og mere enkle rammer for fødevarevirksomheder i Danmark og samtidig styrke kampen mod

Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

Detailhandel og en grosPolitik og eksportTop09. 12. 2025

Fødevarepriser er blevet et afgørende vælgertema, hvor næsten to ud af tre danskere svarer, at de stigende fødevarepriser i større eller mindre grad kan påvirke deres stemme ved næste folketingsvalg. Det viser en ny befolkningsundersøgelse foretaget af Norstat for De Samvirkende Købmænd

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

  • Ardo NV Denmark Office

    Nyt år, nye favoritter – Ardo lancerer 9 nyheder på frost i 2026

  • DENIOS ApS

    Har du den rigtige pumpe?

  • Spirax Sarco Danmark

    Guide: Find den korrekte dampkvalitet

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

  • Ny forskning: Vandmænd kan bruges til at lave mayonnaise og smør

    09.12.2025

  • Fermentering gør havets grøntsager mere spiselige

    09.12.2025

  • Dansk økologieksport når rekordhøjt niveau

    09.12.2025

  • Mindre madspild: Nu bliver det lettere at donere overskudsmad

    09.12.2025

  • Stigende fødevarepriser kan flytte to ud af tre stemmer

    09.12.2025

  • Ny teknologi: Kan vi leve af luftsteg og vindfrikadeller?

    04.12.2025

  • Dansk forskning kan bane vej for udfasning af antibiotika i akvakultur

    04.12.2025

  • Bad Seed Brewing kåret som Årets Danske Bryggeri 2025

    04.12.2025

  • Nyt nummer på gaden: Food&Drink går i fisk

    04.12.2025

  • Danske økologiske virksomheder på eksportfremstød i Berlin

    04.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik