At fine-dining i København skulle afgå ved døden med Nomas annoncerede lukning, er langt fra tilfældet. I hvert fald ikke, hvis man spørger køkkenchef og restauratør Alan Bates, som siden december har renoveret og forvandlet sin intime mikro-restaurant til den restaurant, han altid har drømt om.

Connection by Alan Bates åbnede lidt ved et tilfælde i 2021. Alan havde sagt sit køkkenchefjob op på Studio og stod manglede et lokale. Sådan et havde hans tidligere arbejdsgiver på Henne Kirkeby Kro, Simon Skoubo, nemlig Kong Hans’ selskabslokaler ”Hjemme” på Østerbro, hvor Alan i maj 2021 åbnede interimistisk fine dining-restaurant. Blot ham i køkkenet og hans ven, Jeppe, på gulvet.
Sammen lykkedes de to på kort tid at trække 5-stjernede anmeldelser i landets dagblade. Gæsterne strømmede til, og langsomt, men sikkert omsatte han succesen til nyt porcelæn, flere ansatte og en længere og mere ambitiøs menu og vinliste. Men omgivelserne fulgte ikke med ambitionerne, og nu har Alan valgt at investere 100% i sit Connection.
Royal Victoria Green møder italienske Grigio Bottarga møder nordisk mørk eg
”Det er første gang i mit liv, at jeg har fået skabt en restaurant helt efter mit hoved. Alle løsninger er fuldkommen kompromisløse og designet af Bruno Jacobsen Design, som har skabt min drømmerestaurant baseret på de smukkeste materialer i verden,” forklarer Alan Bates og fortsætter:
”Vi kommer til at arbejde i skæret fra vores nye grønne Royal Victorian Green fliser, en smuk påmindelse om vores britiske arv, som fortsætter fra køkken og ud i restauranten. Når du ankommer til restauranten, træder du på italiensk Grigio Bottarga-kalksten, som ligeledes går igen i både restaurant og kælder fra trappetrin til toiletvægge og vores nye midtpunkt The Alter. Vi har også fået bygget en skulpturel snedkerbue i mørk eg, som skaber en smuk og hyggelig stemning ved The Confession Room, og den mørke eg går igen i vores håndbyggede snedkerreoler skabt for at understrege oplevelsen af at være i et old school bibliotek. Brunos design og indretning rammer 100% den intime, personlige og luksuriøse restaurantoplevelse, som jeg ønsker at skabe på Connection – hele vejen rundt.”
Custom made løsninger ned til mindste detalje
Ligesom køkken, restaurant og underetage er indrettet med speciallavede materialer og snedker-løsninger, er restaurantens tre seksmandsborde specialfremstillet af eg, og gæsterne kan se frem til at sidde på de luksuriøse designerstole fra den danske duo Overgaard & Dyrman, bl.a. betrukket med et særligt stof med kinesisk broderi.
Menuen er ifølge Bates selv mere ambitiøs end nogen sinde. 14 serveringer bestående af østers, gougéres, Parker House Rolls, signatur-Cowboy Toast med foie gras og sorte vintertrøfler, en hyldest til den danske Pølsevogn lavet på grisehoved, unglam fra Varde Ådal i tre smagsintense serveringer, chawanmushi med 72 måneders parmesan, tidlige engelske rabarber og meget, meget mere.
”Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til torsdag. Nu mangler vi bare at støve de nye østerslamper af, færdiggøre de sidste retter til menuen og udvælge endelige vine sammen med dygtige Alexander Bramsen (sommelier på Kong Hans),” siger Alan Bates.
Connection by Alan Bates åbner torsdag 2. marts og har plads til 18 gæster fordelt på 3 seksmandsborde (som kan inddeles i mindre selskaber af specialbyggede blomsterkasser i mørk eg). Restauranten har åben tirsdag til fredag fra kl. 18, og der serveres én fast menu bestående af 14 serveringer.