• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

FoodserviceMarkedsføring02. 03. 2023 | Mikkel Bækgaard

Alan Bates går all in på København

FoodserviceMarkedsføring02. 03. 2023 By Mikkel Bækgaard

At fine-dining i København skulle afgå ved døden med Nomas annoncerede lukning, er langt fra tilfældet. I hvert fald ikke, hvis man spørger køkkenchef og restauratør Alan Bates, som siden december har renoveret og forvandlet sin intime mikro-restaurant til den restaurant, han altid har drømt om.

Alan Bates

Connection by Alan Bates åbnede lidt ved et tilfælde i 2021. Alan havde sagt sit køkkenchefjob op på Studio og stod manglede et lokale. Sådan et havde hans tidligere arbejdsgiver på Henne Kirkeby Kro, Simon Skoubo, nemlig Kong Hans’ selskabslokaler ”Hjemme” på Østerbro, hvor Alan i maj 2021 åbnede interimistisk fine dining-restaurant. Blot ham i køkkenet og hans ven, Jeppe, på gulvet.

Sammen lykkedes de to på kort tid at trække 5-stjernede anmeldelser i landets dagblade. Gæsterne strømmede til, og langsomt, men sikkert omsatte han succesen til nyt porcelæn, flere ansatte og en længere og mere ambitiøs menu og vinliste. Men omgivelserne fulgte ikke med ambitionerne, og nu har Alan valgt at investere 100% i sit Connection.

Royal Victoria Green møder italienske Grigio Bottarga møder nordisk mørk eg
”Det er første gang i mit liv, at jeg har fået skabt en restaurant helt efter mit hoved. Alle løsninger er fuldkommen kompromisløse og designet af Bruno Jacobsen Design, som har skabt min drømmerestaurant baseret på de smukkeste materialer i verden,” forklarer Alan Bates og fortsætter:

”Vi kommer til at arbejde i skæret fra vores nye grønne Royal Victorian Green fliser, en smuk påmindelse om vores britiske arv, som fortsætter fra køkken og ud i restauranten. Når du ankommer til restauranten, træder du på italiensk Grigio Bottarga-kalksten, som ligeledes går igen i både restaurant og kælder fra trappetrin til toiletvægge og vores nye midtpunkt The Alter. Vi har også fået bygget en skulpturel snedkerbue i mørk eg, som skaber en smuk og hyggelig stemning ved The Confession Room, og den mørke eg går igen i vores håndbyggede snedkerreoler skabt for at understrege oplevelsen af at være i et old school bibliotek. Brunos design og indretning rammer 100% den intime, personlige og luksuriøse restaurantoplevelse, som jeg ønsker at skabe på Connection – hele vejen rundt.”

Custom made løsninger ned til mindste detalje

Ligesom køkken, restaurant og underetage er indrettet med speciallavede materialer og snedker-løsninger, er restaurantens tre seksmandsborde specialfremstillet af eg, og gæsterne kan se frem til at sidde på de luksuriøse designerstole fra den danske duo Overgaard & Dyrman, bl.a. betrukket med et særligt stof med kinesisk broderi.

Menuen er ifølge Bates selv mere ambitiøs end nogen sinde. 14 serveringer bestående af østers, gougéres, Parker House Rolls, signatur-Cowboy Toast med foie gras og sorte vintertrøfler, en hyldest til den danske Pølsevogn lavet på grisehoved, unglam fra Varde Ådal i tre smagsintense serveringer, chawanmushi med 72 måneders parmesan, tidlige engelske rabarber og meget, meget mere.

”Jeg kan ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til torsdag. Nu mangler vi bare at støve de nye østerslamper af, færdiggøre de sidste retter til menuen og udvælge endelige vine sammen med dygtige Alexander Bramsen (sommelier på Kong Hans),” siger Alan Bates.

Connection by Alan Bates åbner torsdag 2. marts og har plads til 18 gæster fordelt på 3 seksmandsborde (som kan inddeles i mindre selskaber af specialbyggede blomsterkasser i mørk eg). Restauranten har åben tirsdag til fredag fra kl. 18, og der serveres én fast menu bestående af 14 serveringer.

Skrevet i: Foodservice, Markedsføring

Seneste nyt fra redaktionen

Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

Foodservice18. 12. 2025

Norrlyst Koncernen tager næste store skridt i sin vækstrejse og opkøber de resterende ejerandele i Cadence Group, hvilket betyder, at koncernen nu ejer 100% af det populære brunch- og bagerikoncept. Cadence Group driver i dag fire restauranter samt en fabrik i Herlev og er kendt for at levere

100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

FødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram har åbnet en ny ansøgningsrunde til en pulje med 100 millioner kroner. De 100 millioner kroner skal gå til projekter, der kan styrke den grønne omstilling af den danske fødevaresektor. Puljen kan søges frem til 19. februar 2026. Godt grønt nyt til de

Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

AktueltPolitik og eksport18. 12. 2025

Food Nation markerede den 15. december 2025 den officielle åbning af fødevareklyngens Visitor Centre i København i nye fysiske rammer. Det opdaterede og udvidede udstillingsvindue præsenterer det ypperste inden for danske fødevareløsninger, bæredygtig innovation og globalt samarbejde. Ved

Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

AktueltFødevareproduktionLandbrug18. 12. 2025

For dansk landbrug har 2025 været et fremragende år drevet af husdyrproduktion og en god høst. Men begyndende prisfald og strammere politiske krav kan hurtigt skubbe til balancen. Fremtiden kræver heftige investeringer og tilpasninger, hvis dansk landbrug skal fastholde sin stærke

Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

FoodserviceForskning og uddannelseMiljø og sundhedPolitik og eksportTopØkologi og bæredygtighed18. 12. 2025

I juni blev Sundskolen i Nykøbing Falster den eneste folkeskole på Lolland-Falster, som kom med i det nationale skolemadsforsøg, hvor 191 skoler over hele landet afprøver skolemad. Skolemadsforsøget blev sat i gang i november og har indtil nu været en stor succes. Formålet med skolemadsforsøget

Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

Forskning og uddannelseMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Med en ny AI-metode har forskere fra Københavns Universitet genopdaget 51 gamle ærtesorter, som ikke længere bruges i landbruget, men som kan vise sig lovende til produktion af plantebaserede fødevarer. Metoden er en genvej til at finde nye ressourcer i de grønne skatkamre, som genbankers enorme

Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

FødevareproduktionLandbrugMiljø og sundhedPolitik og eksportØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Brancheorganisationen FødevareDanmark frygter konsekvenserne af den nye kvælstofaftale. Sammen med seks andre organisationer fra landbrugs- og fødevareerhvervene opfordrer organisationen til, at den grønne trepart sættes på pause, indtil konsekvenserne er fuldt belyst. Det er stort set umuligt

Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

AktueltDrikkevarerPolitik og eksport16. 12. 2025

Det danske pant- og retursystem bliver undergravet af EU-krav om genpåfyldelige emballager, der vil lukke størstedelen af Danmarks mikrobryggerier, mener Bryggeriforeningen. Fra 2030 pålægger EU alle supermarkeder og barer at sikre, at mindst 10% af deres emballager til øl, sodavand og

Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

AktueltDetailhandel og en grosMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed16. 12. 2025

Lidl Danmark har forpligtet sig til Science Based Targets Initiative (SBTi) og har validerede Net Zero-mål for 2050 – foruden validerede FLAG- og E&I-mål for 2034. Som Europas største dagligvarekæde er ambitionen, at Lidl vil være med til at vise vejen mod en verden, hvor der bliver tænkt på

CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

Brød og kagerTop16. 12. 2025

CBP fra Vejle, leverandør af råvarer til produktion af brød og kager, udvider nu sit hovedsæde med et topmoderne innovationscenter og fuldt udstyret bageri. Hvor brød dufter, finder mennesker hinanden – og nye ideer opstår for morgendagens brød og kager. Med det afsæt har CBP lavet et 250

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Kendt leverandør til bagerier fusionerer med Nemco

  • Ardo NV Denmark Office

    En klassiker med rødder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Et tilbageblik på året der gik

  • DENIOS ApS

    Gemmer dit løfteudstyr på skjulte farer?

  • Ardo NV Denmark Office

    Sødme møder

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Fra vindtunneller til rumfart: Vakuum til rumfarts undersøgelser

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Dagrofa Foodservice juleindsamler til fordel for JunkFood

  • Spirax Sarco Danmark

    Undgå kontaminering med rendamp i fødevareproduktion

  • Ardo NV Denmark Office

    Slank, sprød og …

  • Ardo NV Denmark Office

    Ready to eat or not?

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Norrlyst Koncernen køber de resterende ejerandele i Cadence Group og ejer nu 100%

    18.12.2025

  • 100 millioner kroner til nye grønne fødevareprojekter

    18.12.2025

  • Food Nations Visitor Centre åbnede i nye rammer

    18.12.2025

  • Landbrugets Økonomi 2025: Et rekordår med en usikker fremtid

    18.12.2025

  • Skolemad er kommet godt fra start i Guldborgsund Kommune

    18.12.2025

  • Forskere genopliver gamle ærtesorter i enorm frøsamling: ”Et uudnyttet guldkammer til fremtiden”

    16.12.2025

  • Ny kvælstofaftale: Fødevareerhvervet frygter konsekvenserne for dansk fødevareproduktion

    16.12.2025

  • Bryggeriforeningen: Danske EU-politikere kæmper for pantsystemet

    16.12.2025

  • Lidl Danmark sætter kurs mod Net Zero og sundere produkter i indkøbskurven

    16.12.2025

  • CBP slår stort brød op og åbner innovationscenter

    16.12.2025

  • Foodexpo favner både kød, klima og grøn kost med inspirerende events

    11.12.2025

  • Arla: Erfaren mejerimand tager over i Nr. Vium

    11.12.2025

  • Pincho Nation: Succesfulde franchise-åbninger i 2025

    11.12.2025

  • Rekord i antal julebryg

    11.12.2025

  • NOTCH, et nyt kakaofrit chokoladealternativ lavet på mask

    11.12.2025

Alle nyheder ›

Læs Food & Drink gratis online

Annoncering i Food & Drink

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik