• Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevareteknologi og fødevarer

  • Brød og kager
  • Certificering
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Emballage
  • Foodservice
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt og grønt
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed
  • Konfekture
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring
  • Mejeri
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Politik og eksport
  • Råvarer og ingredienser
  • Økologi og bæredygtighed
  • Link til Klimateknologi

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed01. 08. 2023 | Helle Friemann Nielsen

20 tons fødevarer reddet på årets Roskilde Festival

AktueltFødevareproduktionMiljø og sundhed01. 08. 2023 By Helle Friemann Nielsen

Omkring 20 tons mælk, kød, brød og en masse andre madvarer er i år blevet reddet fra madspildsdøden på årets Roskilde Festival. Det store hold bag indsatsen er tilfredse med årets kamp mod madspild.

De 20 tons mælk, kød, brød og en masse andre madvarer er i år blevet reddet fra madspildsdøden på årets Roskilde Festival. Den indsamlede mad bliver først og fremmest sat på køl, og herefter bliver en del af de indsamlede råvarer fragtet til køkkenet på skolen ZBC i Roskilde, hvor frivillige forlænger holdbarheden ved at lave mad. Foto: PR.

Da årets Roskilde Festival lukkede og slukkede, rullede 80 frivillige ud tidligt søndag morgen for at samle uåbnet overskudsmad. Selvom 20 tons fødevarer lyder af en del, er der i år indsamlet mindre overskudsmad per bod, end der gjorde sidste år.
Seks kølebiler bevægede sig rundt på pladsen i løbet af hele dagen for at indsamle og registrere de mange fødevarer, som derefter blev sat på køl eller frost i seks tyvefodscontainere, som Boxit har leveret til foretagendet, indtil de skal uddeles af FødevareBanken i de kommende måneder.
-Det er en kæmpe indsats og en stor dag, hvor det hele bare skal klappe, og heldigvis er det også i år gået lige efter planen, og vi har fået samlet en masse fødevarer, der ellers bare var røget i skraldespanden, siger Irina Bothmann, der sammen med kompagnonen Maria Abrahamsen driver virksomheden Rub og Stub, der har stået for årets indsats.
Efter de mange tons mad er registreret, så det sikres, at maden er sporbar, har Rub og Stub i år produceret 1,6 tons fødevarer, der i de kommende måneder bliver delt ud til FødevareBankens modtagere.
-Det er et stort arbejde at registrere og logge alle de her fødevarer, men det er nødvendigt, hvis der for eksempel skulle komme besked fra producenten om, at der er fundet bakterier i en fødevare. I så fald får jeg det at vide på min mail. Det er en altafgørende del i de her indsatser, og man kan ikke bare gå ud og samle mad ind til hjemløse og give det videre – det må man simpelthen ikke på grund af sikkerheden, forklarer Irina Bothmann.

Otte køle- fryseskabe på 20 fod
Maden bliver først og fremmest sat på køl, og herefter bliver en del af de indsamlede råvarer fragtet til køkkenet på skolen ZBC i Roskilde, hvor Irina Bothmann og holdet forlænger holdbarheden ved at lave mad.
-Vi steger for eksempel oksekød af og fryser det ned, og vi laver spandevis af bechamel, fordi der er så meget mælk. Så får aftagerne det ud i pakker, så de kan samle deres egen lasagne. Det hele er en stor maskine, hvor alt skal køre, og vi ville ikke kunne gøre det uden samarbejdet med FødevareBanken, der står for at fordele maden – eller vores køle- og frysecontainere, der søger for at forlænge holdbarheden, så maden kan komme videre i systemet, siger Irina Bothmann, der har samarbejdet med Boxit, der leverer containerne nu for fjerde år i træk.
-Det er et virkelig godt projekt, som vi er glade for at kunne være med på igen i år. Det et ubegribeligt, hvor meget mad, der hvert år går til spilde i forbindelse med store arrangementer som Roskilde Festival, og her gør denne type indsats en stor forskel, siger Kim Viggo Ørbæk Jensen, der er salgschef i Boxit og står for samarbejdet med Rub & Stub.

Efter de mange tons mad er registreret, så det sikres, at maden er sporbar, har Rub og Stub i år produceret 1,6 tons fødevarer, der i de kommende måneder bliver delt ud til FødevareBankens modtagere. Foto: PR.

En god nedadgående kurve
I 2018 blev der indsamlet 23 tons madvarer på Roskilde Festival, i 2019 19 tons, i 2022 13 tons og i år de 20 tons. Selvom mængden af overskudsmad per bod er glædeligt nedadgående, regner Irina Bothmann stadig med at komme igen på Roskilde Festivalen de næste mange år.
-Vi kommer aldrig i nul – og det er også okay. Store festivaler og events er en skøn luksus, men når vi overproducerer, skal vi også gøre vores bedste for at håndtere det ansvarligt, siger hun afslutningsvis.

Skrevet i: Aktuelt, Fødevareproduktion, Miljø og sundhed

Seneste nyt fra redaktionen

Geia Group køber bake & take

Brød og kagerFoodservice20. 11. 2025

Med opkøbet styrker Geia Group sin position inden for bl.a. instore-bagerier og convenience-kæder, hvor der vil blive sat yderligere fokus på innovation til både danske og udenlandske kunder. bake & take er en velrenommeret leverandør af innovative og kundetilpassede bageriprodukter til

Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

Forskning og uddannelseFødevareproduktionKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

Torsdag modtager Bornholms Lakseklækkeri i Nexø de allerførste larver af varmtvandsrejer. Det er en vigtig milepæl i opbygningen af en helt ny fødevareproduktion på øen og etableringen af Danmarks første lokale produktion af varmtvandsrejer. I alt 10.000 rejelarver er på vej til Bornholm, efter

Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

AktueltFoodserviceKød, fisk og fjerkræ20. 11. 2025

I løbet af 2027 åbner Sticks’n’Sushi sin første lufthavnsrestaurant som en del af udvidelsen af Terminal 3 i Københavns Lufthavn. Med panoramaudsigt over landingsbanen, en ny bar og et specialdesignet koncept for rejsende kan både faste gæster og førstegangsbesøgende se frem til et nyt sted, hvor de

30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

AktueltDetailhandel og en gros20. 11. 2025

Julen handler om at dele, og i år kan støtten blive til 6 måltider. Støt FødevareBankens indsamling i Netto, og køb julens smukkeste til- og fra-mærker. For kun 30 kroner får du fire juleornamenter, der støtter en vigtig sag, pynter på gaverne og sikrer seks måltider til borgere som denne jul spiser

Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

Miljø og sundhedTopØkologi og bæredygtighed20. 11. 2025

Nyt innovativt fellowship-program, støttet af Novo Nordisk Fonden, skal uddanne nye frontløbere, der skal bekæmpe madspild og bane vejen for bæredygtige fødevaresystemer. Teknologisk Institut står i spidsen for at drive BioSustainability Design Fellowship Programmet, der samlet set er

Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

Detailhandel og en grosFoodserviceMiljø og sundhedØkologi og bæredygtighed18. 11. 2025

Mens mange amerikanere kæmper med stigende priser og usikker adgang til mad, har den danske app Too Good To Go fået en større rolle for både borgere og virksomheder. Den danske app Too Good To Go har på få år etableret sig som en markant aktør på det amerikanske marked. Siden lanceringen i 2020

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

AktueltFoodserviceFrugt og grøntRåvarer og ingredienser18. 11. 2025

Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd. Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder

Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

AktueltMarkedsføringPolitik og eksport18. 11. 2025

Forum for Fødevarereklamer og Læskedrikreklamenævnet hæver aldersgrænsen fra 13 til 15 år for reklamer for fødevarer med højt indhold af sukker, fedt og salt og for reklamer for læskedrikke. Forum for Fødevarereklamer har siden januar 2008 arbejdet for god markedsførings etik i forhold til

Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

Kød, fisk og fjerkræMejeriTop18. 11. 2025

Ved et storstilet gallaarrangement blev Årets Ret med Gris og Årets Ret med Ost i går uddelt. Med et imponerende håndværk kan Brasserie Carl således kalde sig vinder af Årets ret med gris 2025, mens Ti Trin Ned tog prisen for den bedste osteret. Brasserie Carl, med Bendix Sixhøj Laursen i

FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

Detailhandel og en grosPolitik og eksport12. 11. 2025

FødevareDanmark støtter ønsket om lavere fødevaremoms, men afviser De Samvirkende Købmænds (DSK) forslag om at finansiere momsnedsættelsen ved at hæve momsen på ”mindre nødvendige varer”. Torsdag i sidste uge lancerede De Samvirkende Købmænd (DSK) en analyse, der viser, at det er muligt at

Tilmeld Nyhedsbrev

Tilmeld dig til dit online branchemagasin/avis

 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Nemco Machinery A/S

    Ny serie termoformere vil blive en gamechanger inden for pakkemaskiner

  • DENIOS ApS

    Den ultimative tjekliste: Få mest ud af dit opsamlingskar

  • Busch Vakuumteknik A/S

    Busch og Pfeiffer bringer den nyeste vakuumteknologi til Ajour 2025

  • Spirax Sarco Danmark

    Lavere energiforbrug og bedre produktkvalitet med Steam Infusion – en unik teknik til fødevarefremstilling

  • DENIOS ApS

    Sådan håndterer du en lækage med 10 trin

  • Busch Vakuumteknik A/S

    50 års trofast tjeneste i produktionen

  • Spirax Sarco Danmark

    Blog: Damp er naturlig teknologi

  • Dagrofa Foodservice A/S

    Tilmeld dig Masterclass om dyrevelfærd og regenerativt landbrug

  • DENIOS ApS

    Hvad gør du med dine gasflasker, når kulden kommer?

  • Spirax Sarco Danmark

    Reducer dine levetidsomkostninger på reguleringsventiler

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Geia Group køber bake & take

    20.11.2025

  • Bornholm tager næste skridt mod Danmarks første lokale rejeproduktion

    20.11.2025

  • Sticks’n’Sushi åbner i Københavns Lufthavn

    20.11.2025

  • 30 kroner, 6 måltider og en vigtig støtte til mennesker som denne jul spiser på herberger, krisecentre og varmestuer

    20.11.2025

  • Millioninvestering skal skabe grøn mad-revolution

    20.11.2025

  • Too Good To Go får øget betydning i et økonomisk presset USA

    18.11.2025

  • Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025

    18.11.2025

  • Forum for Fødevarereklamer: Branche sætter selv aldersgrænse på 15 år for bestemt type reklamer

    18.11.2025

  • Brasserie Carl vinder Årets ret med gris 2025 – og Ti Trin ned vinder for osteret

    18.11.2025

  • FødevareDanmark: Sænk fødevaremomsen, men hæv ikke priserne andre steder

    12.11.2025

  • Fem forskningsbaserede skridt mod mere bæredygtig ost

    12.11.2025

  • Toscansk toprestaurant fylder Det japanske Tårn med italiensk velsmag

    12.11.2025

  • Irland vinder prisen for verdens bedste steak ved World Steak Challenge

    12.11.2025

  • Grønne ambitioner kræver større satsning på økologiforskning

    12.11.2025

  • FERM FOOD vinder EY’s Scale-Up pris: Gør fødevarer sundere

    11.11.2025

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 2 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 2 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk
Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk
Privatlivspolitik
Cookiepolitik