Gratis færge og talrige aktiviteter og naturoplevelser skal lokke madglade festivalgæster til Bjørnø i weekenden 30. – 31. august. Region Syddanmarks strandsafari-stationer indbyder til at smage på naturen og konkurrerer indbyrdes om, hvem der serverer den bedste pølse med vilde planter til.
Vild Mad Festival sætter lokal mad på menukortet og byder på kokke-konkurrence og mange gratis aktiviteter for festivalgæsterne både lørdag og søndag, når Bjørnø lægger ø til den første festival af sin slags.
-Interessen for lokal mad og lokale måltider boomer. Flere og flere får øjnene op for de vilde, spiselige planter og andre vilde råvarer og for alle de fremragende produkter fra lokale producenter i nærområderne. Kød og mælk fra naturarealer, grøntsager og frugt, fisk og skaldyr, tangen og strandengenes vilde urter udgør sammen med den lokale øl, saft, cider og vin fundamentet for virkeliggørelsen af drømmen om det lokale køkken, siger projektleder Kai Winter fra Syddanske Madoplevelser, der hører under Væksthus Syddanmark.
Lørdag byder bl.a. på lækre smagsprøver fra festivalens to centrale konkurrencer: Strandsafari-stationerne konkurrerer om, hvem der fremstiller den bedste pølse med urter og råvarer, der er helt specielle for deres område. Og kokkeelever dyster om at finde og frembringe den bedste ret af Bjørnøs og Avernakøs egne råvarer, vilde planter, tang og urter. Dommerpanelet består af Per Mandrup, tidligere chef for kokkelandsholdets tidligere sammen med Erik Lautrup Nielsen fra Meyers Madhus og Jeff Foster fra Nr. 5 i Svendborg.
Begge dage er der rig mulighed for møde Bjørnøs natur. På guidede ture rundt på den smukke kuperede ø med fantastiske udsigter, får du lejlighed til at komme på strandsafari og lære om spiselige vilde urter, tangen og øens fisk og skaldyr, og i boderne ved havnen kan du finde det bedste kød, brød, øl, most og andet godt fra området.
Programmet for dette års Vild Mad Festival på Bjørnø kan ses på http://www.strandsafari.dk.