Nu går Cofoco-kæden all in på solenergi, så hvis man fremover spiser et måltid på en af kædens 13 restauranter, kan man altså gøre det med god, grøn samvittighed. Cofoco har nemlig investeret et tocifret millionbeløb i deres egen solcellepark, så al den strøm Cofoco-restauranterne fremover vil gøre brug af, kommer fra klimavenlig solenergi produceret i Jylland.
Det er solenergiselskabet Better Energy, der med Cofoco har opført solcelleparken i Nees i Nordjylland og med hjælp fra solcelleparkens energi, ønsker Cofoco at minimere miljøbelastningen fra deres mange restauranter.
– Det er en drøm, som går i opfyldelse for os. Vi har længe ønsket at omstille Cofoco til bæredygtig energi, men den slags tager selvfølgelig tid. Nu er det sket, og vi er stolte over at være den første restaurantkæde der tager skridtet. Vi håber samtidig, at flere vil følge trop, så vi i fællesskab kan værne om vores klima og speede den grønne omstilling op, siger Christian Lytje, partner og direktør i Cofoco.
Ekstra energi og økoænder
Udover at levere strøm til Cofocos mange madglade gæster, producerer solcelleparken grøn energi til, hvad der svarer til omtrent 1000 danske gennemsnitsfamiliers årlige forbrug. Og solenergien er ikke det eneste grønne element ved den nye solcellepark.
Vegetationen i hele parken, der har et areal på knap ni fodboldbaner, holdes naturligt nede af fritgående ænder og gæs, der sikrer, at solpanelerne ikke dækkes af græs. Pesticider og kemikalier er fravalgt i hele parken, så der er skabt økologiske forhold for fuglene, der fra efteråret vil indgå i Cofocos menu. Lige som julen vil blive fejret med økologiske juleænder fra solcelleparken.
Cofocos omstilling til grøn solenergi er et led i restaurantkædens fokus på en bæredygtig restaurantoplevelse, som også rummer initiativer indenfor nedbringelse af madspild, fokus på rent dansk postevand og bæredygtige råvarer.